Türkiye'nin Geleceğinin Karahıdır Sınavı

2007 yılında kurulmasına rağmen, başta Rektörü Mustafa Aykaç'ın çabaları ile 20 bin çıtasını geçen Kırklareli Üniversitesi'nin yurtlarda kalan öğrencileri hallerinden hiç memnun değil

Şehrin gelişimine katkı sağlamaya devam eden öğrenciler, Yurtkur'un Karahıdır'da bulunan yurduna ulaşımda büyük sıkıntıların yanında alt yapısal eksikliklerinde tam olarak ortasında bulunuyorlar.
Son günlerde yaşanan yağışların ardından Kırklareli Üniversitesi öğrencileri zor günler yaşıyorlar
Şehrin gelişimine büyük katkı sağlayan öğrenciler, ilimiz Karahıdır Mahallesi'nde bulunan Yurtkur'un yurduna ulaşımında zorluk çekiyor. Yaşanan yağışların ardından göle dönen yollar, altyapı eksikliğini bir kez daha gözler önüne seriyor. Köstebek yuvasına dönen ve düzeltilmesi doğrultusunda bir çaba sarf edilmeyen güzergah, öğrencilere "Biz bunu mu hak ediyoruz?" dedirtmeye devam ediyor.
Yeterli sayıda devlet yurdunun bulunmamasının sıkıntısını uzun süredir çeken öğrenciler, Yurtkur'un mevcut yurduna ulaşımda da bir hayli zorlanıyorlar. Özellikle yurda çok yakın mesafede bulunan yolların çukurlarla dolu olması, yaşanan herhangi bir yağışla birlikte göle dönüşüyor. Öğrenciler, bu durumun kendilerini zorda bıraktığına dikkat çekerek; "Kırklareli'de öğrencilik bu açıdan bakıldığında çok zor. Bizlere bunun layık görülüyor olması ayrıca üzüyor. Kırklareli'de bulunan devlet yurduna ulaşımda bin bir farklı çukurla karşılaşıyoruz. Çamur deryasına dönen yollar, minik birer göl haline gelen yollar bizleri sürekli zora sokuyor. Tüm bunları yaşamamıza rağmen, buralara müdahale edilmiyor olması da bizleri daha fazla düşündürüyor" ifadelerini kullandılar.
"Yağmurlu havalarda vay halimize"
2007 yılından bu yana Kırklareli'nin öğrenci şehri olması yolunda büyük yol kat etmesini sağlayan Kırklareli Üniversitesi öğrencileri, bu duruma çözüm bulunması gerektiğine vurgu yaparak; "Özellikle yağmurlu havalarda ne yapacağımızı şaşırıyoruz. Çünkü her hangi bir alternatif giriş yolumuz yok. Buraların düzeltilmesi, onarılmasının bu kadar zor olmadığını düşünüyorum. Umarım en kısa sürede bu bağlamda bir çalışma yapılır ve devlet yurdunda kalan öğrencilerin çilesine son verilir" diyerek sıkıntılarını dile getirdiler.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol