Türkiye’de hayat durdu

31 Mart Salı günü Türkiye’de çok sayıda ilde büyük bir elektrik kesintisi yaşandı. Saat 10.30 civarı yaşanan kesinti tüm yurtta hayatı olumsuz yönde etkiledi. İlimiz’de dahil olmak üzere Trakya’nın tamamı İstanbul’dan Ankara’ya, Sakarya’dan Şanlıurfa’ya pekçok bölgeye enerji verilemedi. Kesinti sebebi TEİAŞ’tan kaynaklı teknik bir arıza olarak tanımlanırken, en erken enerji yine Trakya’ya verildi. TREDAŞ kesinti esnasında yaptığı basın açıklamasında şunları kaydetti; “31.03.2015 tarihinde (dün) Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) kaynaklı arıza nedeniyle, ülke genelinde olduğu gibi Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli illerine de bir süre enerji verilememiştir.

Yaşanan elektrik kesintisi, Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş. (TREDAŞ) olarak enerji aldığımız TEİAŞ’ın enerji nakil hatlarında meydana gelen arıza kaynaklı olup, TEİAŞ ekipleri tarafından arıza giderildikten sonra kontrollü olarak enerji verilecektir.
Diğer yandan, Tekirdağ Merkez, Şarköy, Marmaraereğlisi, Malkara ilçeleri enerjilendirilmiş, Çorlu ve Çerkezköy ilçelerine ise kısmen elektrik verilmiş durumdadır. Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesi ve Edirne’nin bir kısmına da enerji verilmiş durumdadır.
Kademeli olarak enerji verilme işlemi Trakya genelinde devam edecektir.
ALO 186 Çağrı Merkezimiz ise yaşanan bu genel kesintiden dolayı yoğun bir başvuru almış olup bir süre gelen çağrıları karşılayamamıştır.”

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol