Türkiye'de 4 Marmara'da 1 Belediye "Halkını yalnız bırakmadı"

Antalya'da Düzenlenen Marmara Belediyeler birliğinin 2014 yılı Birlik Meclisi II. Olağan Toplantısında Bursa Büyükşehir Belediye ve MBB Başkanı Recep Altepe tarafından elinin havaya kaldırılıp,  "TÜRKİYE'DE HALKINI TAŞIMACILIK KONUSUNDA YALNIZ BIRAKMAYAN 4 BELEDİYE BAŞKANININ BİRİ" denilerek işaret edilen ve 500'e yakın Belediye Başkanı tarafından ayakta alkışlanan Üsküp Belde Belediye Başkanı Hüseyin Kasap, "Allah bizlere, sandıkta hizmet beklentisi ile destek verenler karşısında mahcup etmesin. Hiçbir Belediye başkanı yapamayacağı sözleri sırf o makama otursun diye halkına vermesin." Diyerek 210 günlük başkanlık döneminde halkım hizmet alabilmesi için Başkanlığa soyunan isimlerin izleyecekleri yolu işaret etti 

Trakya illerinde yaşayan 1,5 Milyon insana "İşte AK Belediyecilik, işte hizmet" diyerek 2019 yerel seçimlerinde örnek gösterilecek Üsküp Beldesi, Hüseyin Kasap önderliğinde 210 gününü geride bıraktı.
Arkalarında kalan 5040 saatlik dilimde yapılan, yapılacak olan ve yapımı devam eden birçok proje hakkında detaylı bilgileri ÖNADIM MEDYA GRUBU aracılığı ile Kırklareli ve Türkiye kamuoyuna sunan Üsküp Belde Belediye Başkanı Hüseyin Kasap, bölge insanının alışık olmadığı tavrı ile "Böyle Başkanlarda Varmış" dedirtmeye devam etti.
Üsküp Belde Belediye Başkanı Hüseyin Kasap, Önadım Medya Gurubu Haber muhabirleri ile makamında bir araya gelerek ilk 100 günlük görev süresinin ardından ikinci kez kendisinden hizmet bekleyen, borcunun olduğu vatandaşa hesap verdi.
"Bu gün göreve gelişimizin ilk 7 ayını tamamladık." Diyerek sözlerine başlayan Kasap hizmetler bütününü 1,5 Milyona yaklaşan nüfusu ile Trakya illerine sundu.
Kasap, "Beni buraya getiren HALKIMA siyasi gömleğimi çıkartarak hizmete devam ediyorum. Onlara borcum var." diyerek sıraladığı hizmetler arasında içme suyu projesi, kapalı pazaryeri, Dere ıslahı projesi, Kültür evi projesi olduğunu, bunların bazılarının yapım, bazılarının ise proje aşamasında olduğunu belirtti.
İktidar Belediyesi olmasının avantajlarını halkı için her daim kullanacağının atını çizen Kasap, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve birçok İstanbul'daki Belediye ile birlikte halka hizmet konusunda el ele verdiklerini belirten Kasap, Bakanlıklarımızın yardımları ile Üsküp'ü İlçe yapmak gibi bir hedefe yürüdüklerinin altını çizdi.
Türkiye'de 4 Belediye Taşımacılıkta Halkını Yalnız Bırakmadı
Isparta,
Afyon,
Balıkesir
Ve Üsküp…
Üsküp mü? Evet Üsküp
Üsküp İl mi? Üsküp Belde.
Ekim ayının sonunda Antalya'da düzenlenen Marmara Belediyeler biriliğinin 2014 Yılı Meclis Olağan Toplantısına katılan Üsküp Belde Belediye Başkanı Hüseyin Kasap Yaşadığı gururu ise sütunlarında devamlı ilkeleri ve gerçekleri barındıran ÖNADIM MEDYA GRUBU mikrofonlarına aktardı.
Kasap, Kırklareli ili ve İlçeler baz alındığında eşi görülmemiş bir başarıya, Belde Belediye Başkanı olarak ulaştığını Elinin Antalya'da MBB ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe tarafından kaldırıldığında anladığını belirten Kasap, "Bildiğiniz gibi Belediyelerin yerleşim yeri dışından çıkarak taşımacılık yapması hazırlanan kanun ile yasaklanmıştı. Bu düzenleme ile birlikte birçok Belediye başkanlığı taşımacılıktan vazgeçerek ciddi bir gelir kapısınıda kapatmış. Halkını özel firmalarla karşı karşıya getirmişti." Diyerek yüzlerce Belediye Başkanı arasında elinin havaya kaldırılmasının nedenlerinin en önemli olanını anlattı.
Marmara Belediyeler birliğinin Antalya'daki olağan Genel kurulunda Başkan Altepe tarafından elinin havaya kaldırılmasını, halkın isteklerine cevap veren bir Belediye Başkanının her daim kazandığımı belirten Kasap, Taşımacılık konusunda Türkiye'de 4 Belediyenin uygulamaya koyduğu düzenleme ile halkını yalnız bırakmadıklarını belirtti.
"30 Eylül Taşımacılık konusunda Belediyelerin, yerleşim yeri dışında işleyişini bitiren bir tarih olarak masamın üzerinde yazıyordu. Seçim zamanı ve sonrası iki önemli konu üzerinde halkıma sözler vermiştim. Bunların ilki halkımın susuz kalmayacağı yönünde söylediklerimdi. Allahın izni ile bunu başardık. Diğeri ise Üsküplü vatandaşın taşımacılık konusunda taleplerine verilecek cevabımızdı." Diyerek halkın refahının kazandığı sürecin başlangıcını anlatan Kasap, "Son tarih olan 30 Eylül yaklaşırken, neler yapılabileceği konusunda ilgili bakanlıklarımızla yazışmalarımız devam ediliyordu." Sözleri ile daralan sürecin kendilerini ciddi anlamda zorladığını sözlerine ekledi.
Şirket kurulması, araçların kiraya verilmesi gibi alternatiflerin çeşitli handikapları barındırması nedeni ile tercih etmediklerini belirten Kasap, Isparta, Afyon, Balıkesir Beleidye Başkanları ile istişareleri neticesinde, "Kurulmuş olan bir şirketin ücretsiz olarak devredilmesi olasılığının ise hem daralan zaman düşünüldüğünde hemde daha verimli olacağını kararlaştırdığımızdan tercih edildi." dedi.
Halkına verdiği sözün mutluluğunu yaşadığı süreçte, "TÜRKİYE'DE 4 BELDİYEMİZ VAR TAŞIMACILIK KONUSUNDA HALKINI YALNIZ BIRAKMAYAN." Sözleri ile Marmara Belediyeler birliğinin Antalya'daki olağan Genel kurulunda Başkan Altepe tarafından elinin havaya kaldırılmasının doğru yolda olduğunu bir kez daha gösterdiğini belirten Kasap, Üsküp ve bu bölgenin her türlü fedakarca belediyecilik hizmetini hak ettiğini belirterek sözlerine son verdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol