Türkiye Tarihinde İLK Pazarcı esnafı El üstünde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli'nin katılacağı Mart ayındaki dev Pazarcılar Şurası için geri sayım başladı. Cumhuriyet Tarihi boyunca ilk kez düzenlenecek olan Ankara'daki toplantı için bilgiler veren Kırklareli Pazarcılar odası Basın sözcüsü Erdinç Günel Kocaeli'nde yapılan Marmara Bölge Toplantısı hakkındada bilgiler verdi 

Önadım Medya Grubuna açıklamalarda bulunan Kırklareli Pazarcılar Odası Basın sözcüsü Erdinç Günel Kocaali'de yapılan Marmara bölge toplantısının detaylarını ve Mart ayında yapılacak olan pazarcılar şura hakkında bilinmeyenleri Kırklareli kamuoyuna sundu.
"Türkiye Sebzeciler Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Federasyonu, Türkiye'deki pazarcıların genel sorunlarına ilişkin mart ayında yapılacak olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katılacağı şura öncesinde Marmara Bölge Toplantısı düzenledi." Sözleri ile açıklamasına başlayan Günel; "Ülke genelindeki tüm pazarcı odalarının başkanları, yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra 6 bini aşkın pazarcı esnafının da katılacağı şurada, Türkiye'deki pazarcı esnafının yaşadığı sorunlar, çözüm önerileri ve hükümetin yaklaşımları masaya yatırılacak." Dedi.
"Türkiye Sebzeciler Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Federasyon Başkanı Ali Karaca, Kocaeli Pazarcılar Odası Başkanı Ahmet Serim, Körfez Pazarcılar Odası Başkanı Zafer Şahin, Gölcük Pazarcılar Odası Başkanı Abdulrezzak Tuncer, Karamürsel Pazarcılar Odası Başkanı Yasin Olgun, Derince Pazarcılar Odası Başkanı Durmuş Yıldırım, İstanbul Pazarcılar Odası Başkanları Mesut Şengün, Mehmet Emin Yarar, Muhtullah Koca, Mete Boyraz, Çorlu Pazarcılar Odası Başkanı Enver Şengelir, Kırıklareli Pazarcılar Odası Başkanı Can Bahçivanoğulları, Lüleburgan Pazarcılar Odası Başkanı Abdullah Koç, Edirne Pazarcılar Odası Başkanı Abdullah Altay, Tekirdağ Pazarcılar Odası Başkanı Sami Kayın, Yekta Tepe, Düzce Pazarcılar Odası Başkanları Musa Sarı, İbrahim Güney ve Kocaeli İl Ticaret Müdürü Veysi Uzunkaya katıldı." Diyerek Kocaeli'de yapılan Marmara bölge toplantısının çok faydalı olduğunu ifade eden Günel, Türkiye Sebzeciler Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Federasyon Başkanı Ali Karaca'nın "Türkiye genelinde bölge toplantıları yapıyoruz. 16 Şubat'ta da yeni bir yönetmelik hazırlama çalışmamız var. Meslek odamıza bağlı esnaflarımızın uğradığı zararları gidermek için bir yönetmelik değişikliği yapacak. Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli'nin talimatı ile bir şura gerçekleştireceğiz. Yeni bir mevzuatın hazırlanacağı bir şura olacak. Tamamen pazarcılar odasının yetkilerini artıracak. Buradaki amacımız gerçekten zor şartlarda hizmet veren pazarcı esnafı korumak. Pazarcı esnafı koruyarak mağdur olmasını önleyeceğiz" Sözleri ile dile getirdiği bazı konuları ifadelerine taşıdı.
Pazarcı esnafına verilen değerin günden güne arttığını işaret eden Günel, Ülke tarihinde ilk kez düzenlenecek olan PAZARCILAR ŞURASI'nın gelecekleri açısından çok önemli olduğunu belirtti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'na arkalarında hissettikleri güçlü ellerinden dolayı teşekkür eden Erdinç Günel Şuranın gelecekleri açısından büyük önem arz ettiğini ifade etti.
Kırklareli Pazarcılar Odası Basın Sözcüsü Erdinç Günel, Mart ayında gerçekleştirilecek olan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katılım göstereceği "Pazarcılar Şurası"nı anlattı. Günel, pazarcı esnafının sorunlarının ve çözüm yollarının görüşüleceği böylesine geniş katılımlı bir şuranın Türkiye'de ilk kez gerçekleştirileceğini vurguladı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol