Türk Kızılayı'nın 2015 hedefi 2 milyon ünite kan bağışı

Başlattığı çalışmalarla ülke çapında birçok hastanın kurtarıcısı olan Türk Kızılayı, Gönüllü, güvenli ve düzenli kan bağışı programını 2005 yılından itibaren başarıyla yürüten ve Türkiye'nin ihtiyacı olan kanın tamamını karşılamak için çalışıyor. 2014 yılında kan bağışlarında bir önceki yıla göre yüzde 13 artış kaydeden Türk Kızılayı'na, 2014 yılında toplam 1 milyon 860 bin 225 ünite kan bağışı alan Türk Kızılayı'nın 2015 hedefi en az
2 milyon ünite kan bağışı

Kırklareli'nin de içinde bulunduğu Kuzey Marmara Bölgesi'nde ise kan bağışı 240 bin 383 ünite olunca yönünü Marmara'ya çeviren Türk Kızılayı, kısa süre sonra bir kez daha mobil kan bağışı araçlarını ilimiz Vilayet Meydanı'na park etti.
16 bölge kan merkezi, 62 kan bağışı merkezi ve mobil kan bağışı araçlarıyla Türkiye genelindeki hastanelerde tedavi gören hastalara kan ulaştıran Türk Kızılayı, sistematik olarak yürüttüğü çalışmaların sonucunu aldı. 2014 yılı sonu itibariyle toplam 1 milyon 860 bin 225 ünite kan bağışına ulaşan Kızılay, 2015 hedefini en az 2 milyon ünite kan bağışı olarak belirledi. Bu bağlamda çalışmalarına hız kazandıran kurum, Kırklareli'ne yeniden gelerek duyarlı vatandaşlarla buluştu.
"Yoğunluktan memnunuz"
Çarşamba günü mobil kan bağış araçlarını ilimiz Vilayet Meydanı'na park eden Türk Kızılayı personeli, Kırklarelili vatandaşların duyarlılığından son derece memnun olduklarını belirterek; "Kırklarelililerin kan bağışı konusunda oldukça duyarlı olduklarını söylemek mümkün. Çünkü ne zaman kan bağışı için Kırklareli'ne gelsek oldukça yoğun bir talep ile karşılaşıyoruz. Bu da bizi mutlu ediyor. Kan bağışının hayat kurtardığı bilincine sahip olan Kırklarelili vatandaşların bu tavırları, diğer illere de örnek oluyor" diyerek memnuniyetlerini dile getirdiler.
"Bizim başımıza da gelebilir"
Kan bağışı yapan vatandaşlar ise kanın hayat kurtarmak için çok önemli olduğuna dikkat çekerek; "Acil kana ihtiyacı olan bizim yakınlarımız da olabilir. Yapılan kan bağışları bizim sevdiklerimizin, yakınlarımızın ve belki de bizim hayatımızı kurtarabilir. Olaya bu açıdan bakıp, bağış yapılması gerektiğini düşüyorum" diyerek kan bağışının önemine dikkat çektiler.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol