Turizm Haftası Etkinlikleri törenle başladı

Turizm Haftası Etkinlikleri dün yapılan tören ile başladı. Bu yıl 38.'si düzenlenen Turizm Haftası açılış törenine Kırklareli İl Kültür ve Turizm Müdürü Fikret Macit, Kırklareli Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Kemal Turan, Kırklareli Müze Müdürü Derya Balkan, Kırklareli Müftüsü İsmail Bayrak, çeşitli turizm derneklerinden temsilciler ve öğrenciler katıldı.

Dün saat 10.00'da Vilayet Meydanı Atatürk Heykeli önünde yapılan törenle başlayan Turizm Haftası, bütün ülkede aynı tarihler arasında kutlanıyor. Atatürk Anıtı önüne kurum ve sivil kuruluşlar tarafından bırakılan çelenkler ile başlayan törene saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile devam edildi.  Daha sonrasında Belediye Halk Oyunları Ekibi performanslarını sergiledi. İzleyenlerin büyük keyif aldığı gösteride Kırklareli'ne özgü halk oyunları büyük alkış aldı.

 1 hafta boyunca yapılacak etkinlikler ile gençlerin turizm sektörü ile ilgili gerekli bilgilendirme ve elimizdeki değerlerimize sahip çıkılması amaçlanıyor.  Vilayet Meydanı'nda düzenlenen etkinlikten sonra Kırklareli İl Kültür ve Turizm Müdürü Fikret Macit, Kırklareli Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Kemal Turan ve turizm kuruluşlarından üyeler Kırklareli Valisi Mustafa Yaman'ı ziyaret etti. Vali Mustafa Yaman'la bir süre sohbet eden turizmciler daha sonra Vali makamından ayrıldı.  
Bu yıl 38.si düzenleniyor
İlk olarak 26 Temmuz 1976 tarihinde düzenlenmeye başlayan Turizm Haftası, 15-22 Nisan arasında kutlanılıyor. Önceleri turizm sezonunun açılışı olarak kutlanılan hafta, günümüzde anlamını da değiştirmiş. Turizmin bütün bir yıla yaygınlaştırılması, alternatif turizm türleri ve bu konuda Bakanlıkça yapılan çalışmalar, projeler hafta boyunca çeşitli etkinliklerle gençlere ve halka anlatılmakta, turizmden en yüksek geliri sağlamada yapılması gerekenler ve elimizdeki değerlere sahip çıkma konusunda halkımız bilinçlendirilmekte. Turizm Haftası toplumda turizm bilincini geliştirmek, iç turizmi canlandırmak ve halkın turizm hareketlerine katılımını sağlamak amacıyla, her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında ülke çapında çeşitli etkinliklerle kutlanılıyor.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol