"Tüm Kırklareli'yi üniversitemiz için duyarlı olmaya davet ediyorum"

Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, geçtiğimiz 2014 yılı için yaptığı dönem değerlendirmesinde yeni kampusu ve yapılan çalışmaları ele aldı.
Aykaç önemli bir eğitim öğretim yılı geçirdiklerini dile getirerek, "Öğrenci ve öğretim üyeleri sayılarımız bu dönemde artış gösterdi. Yeni eğitim öğretim yılında biz 4 yıllık birimlerimizi Kayalı Kampusu'na taşıdık.
Geçtiğimiz yıl ilk defa bazı birimlerimiz Kayalı Kampüsü'nde faaliyete geçmişti, bu sene de yeni birimlerimiz daha büyük bir kapasite ile faaliyete geçmiş oldu. İki tane merkezi dersliğimiz şu anda faaliyette. Yemekhanemiz şu anda hizmet veriyor ve yemeklerimiz merkez için buradaki yemekhanemizde pişirilerek hem öğrencilere hem de görevlilerimize sunuluyor. Sunulan yemeğin kalitesini de artırmış olduk. Diğer taraftan birinci merkezi derslik bünyesinde başladığımız hocalar bloğu yani Fen - Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyeleri için tasarlamış olduğumuz blok da bitmiş durumda.
Daha çok Kavaklı'da odaları bulunan hocalarımız buraya yerleşecekler ve derslik ile hocalarımızın oturma, çalışma odaları yan yana gelmiş olacak" dedi.

"Öğrenci sayımız hızla artıyor"
Kırklareli Üniversitesi'nde yaşanan gelişmelerin hem fiziki mekan bakımından, hem de öğrenci sayısı olarak artış gösterdiğine değinen Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, "Kırklareli Üniversitesi hızla gelişen bir üniversite. Bu öğrenci sayısıyla olduğu kadar, fiziki mekan itibariyle de ortaya çıkan bir gelişme. Ancak öğrenci sayısının artışı biraz daha hızlı oluyor. Bu yüzden fiziki mekanlarımız yetmiyor artık. Derslik bakımından gerçekten sıkıntılı bir noktaya geldik. Mevcut dersliklerimiz ile bundan sonra artan öğrenci sayısına cevap verme konusunda sıkıntı yaşayacağız diye korkuyoruz. Derslik sayılarını da artırmak zorundayız" açıklamasında bulundu. Aykaç devam eden inşaatların en önemlisinin Rektörlük binası olduğunu söyleyerek, "2014 yılında belli bir noktaya gelinecek ve 2015 yılının sonuna doğru bitirilecek şeklinde planlandı. Şu anda yağmur gibi hava koşulları nedeniyle çalışmalarımız biraz aksadı fakat biz bunu öngörmüştük. Fakat bunlar planı çok aksatacak bir gecikme değil. 2015 yılı sonu itibariyle Rektörlüğümüz bitmiş olacak ve Rektörlük ofisleri de Kayalı'da 2015'in sonu, 2016 yılının başı itibariyle hizmet vermeye başlayacak. Diğer taraftan Kayalı'da giriş kapımızda biraz gecikme var. İşler orada yavaş gitti ve gecikmeler oldu. Müteahhit firmanın tedbir almaması, iyi hava şartlarında maalesef işi biraz ağır aksak sürdürmesi nedeniyle bazı sorunlarımız oldu" açıklamasını yaptı.
"Onların derdi, bizim derdimiz"
Ulaşım konusunda da Kırklareli Üniversitesi olarak sıkıntıları olduğunu dile getiren Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, geçtiğimiz dönemde de bu sorun üzerinde uzunca bir süre durduklarını dile getirdi. Aykaç, "Bu yıl özellikle 4 yıllık birimlerimizin Kayalı'ya taşınmasıyla, Kayalı'ya gidip gelen öğrenci sayımız daha da artmış oldu. Dolayısıyla ulaşım meselesi daha ciddi bir boyuta ulaştı. Bu eğitim-öğretim yılı başı itibariyle öğrencilerimiz bu sorunla yoğun şekilde karşılaştılar. Bu sorun tabii ki bizim doğrudan müdahil olarak çözebileceğimiz bir sorun değil. Ancak öğrencimizin yaşadığı sorunları onlarla birlikte biz de yaşıyoruz. Onların derdi bizim derdimiz diyerek bu sorunla ilgilenmek, bu sorunun halledilebilmesi konusunda neler yapılabileceği konusunda gayretlerimiz devam ediyor. Öncelikle belediyemizle ve kooperatiflerle görüşmelerimiz oldu. Daha sonra kooperatiflerle yapılan bu görüşmelerde biraz mesafe sağladık. Buraya yarım otobüs diyebileceğimiz otobüslerin girişine izin verildi. Tabii büyük otobüse dönüşmesi lazım aslında. En azından minibüslerin şimdi yarım otobüslere dönüştürülmesi biraz katkı sağladı" dedi.
"Öğrencinin ara duraklardan minibüse binmesi mümkün değil"
Otobüslerin sefer sayılarının sıklaştırılmasını ve öğrenciyi duraklarda beklemeden taşımasını istediklerini ifade eden Rektör Aykaç, "Özellikle sabah saatleri ve akşam dönüş saatlerinde yoğunluk yaşanıyor. Öğrencimiz, ben halen Kayalı'ya derse gittiğimde öğrencilerin durumunu görüyorum, derslere geç kalmaya devam ediyorlar. Öğrencilerin ara duraklardan bu otobüslere binmeleri mümkün değil çünkü daha önceki duraklardan dolmuş olarak gelen otobüslerde yer yok. Dolayısıyla ara duraklardakiler binemiyorlar, uzun süre beklemek zorunda kalıyorlar ve derslere hep gecikmeler oluyor. Bu gecikmelerin önüne geçmek için ısrarla gayret gösteriyoruz. Yetkililerle görüşmeler yapıyoruz fakat bu durum halen aşılamadı. Kırklareli Üniversitesi, Kırklareli'nde faaliyet gösterecekse, buraya katkıda bulunacaksa ve ilimiz de gelişecekse, bu hep beraber, Kırklareli'nin tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla, belediyeyle, sivil toplum kuruluşlarıyla, özel sektörüyle birlikte, halkla birlikte el ele vererek, herkesin üzerine düşen görevi yapmasıyla gerçekleşecek hedeftir. Herkes bunun için biraz gayret göstermiş olsa aslında sorunları daha hızlı çözebiliriz" açıklamasını yaptı.
"Sorunlar öğrenciye çok farklı bir şekilde yansıyor"
Yaşanan sorunların öğrencilere yansımasının tüm Kırklareli'ni etkilediğini belirten Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, "Bu sorunları yaşayan öğrenciler, bu durumu dışarıya, Kırklareli'nde üniversite var ama ulaşımı iyi değil, şeklinde yayıyorlar. Bu Kırklareli'nin ve Kırklareli Üniversitesi'nin imajına zarar veriyor. Biz bunu istemiyoruz. Ne Kırklareli il olarak, ne de üniversitemiz bu konuda imaj kaybına uğramamalı. Ben buradan çağrıda bulunuyorum. Tüm kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, belediyemiz, esnaf ve sanatkârlar birliği ve diğer özel sektör kuruluşları üniversite ile ilgili meselelere daha duyarlı yaklaşsınlar" dedi.
Neden Kırklareli Üniversitesi?
Çok az bir zaman kala 15 Mart tarihinde yapılacak olan YGS sınavı ile birlikte ve sonrasında yapılacak olan LYS ile birlikte öğrencilerin yapacakları seçimlerde Kırklareli Üniversitesi'nin neden tercih sebebi olacağına değinen Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, "Öğrencilerin üniversite seçimlerini etkileyecek çok fazla faktör var. Ama bunların en önemlilerini ele almak gerekirse bunlardan birincisi eğitim - öğretimin kalitesidir. Bu sene ilk defa sanıyorum tercih kılavuzunda da öğrenciler bir fakülteyi, bir bölümü tercih ederken o bünyede bulunan öğretim üyelerini görebilecekler. Kaç kişinin orada görev yaptığını görebilecekler ve dolayısıyla eğitimin kalitesini buradan anlayabilecekler. Ben bunun çok önemli olduğunu düşünüyorum. Öğrencilerin de bunu dikkate alacağını düşünüyorum. 2008'den itibaren açılan bölümlerimizde en azından bizim gibi, bizimle aynı tarihte kurulan üniversitelere göre biz öğretim üyesi sayımızı daha fazla artırdık. Daha iyi bir konuma geldik. Ben öğrencilerimizin bizim bölümlerimizi tercih ederken öğretim üyesi sayılarına bakacaklarına ve sonrasında üniversitemizi tercih edeceklerine inanıyorum. Çünkü bizim üniversitemizin bütün birimlerinde kurulduğu tarihten itibaren öğretim üyesi sayımızda büyük ölçüde yeterli hale geldik. Hem sayısal hem de nitelik olarak yeterli olmaya özen gösterdik. Birçok bölümümüzde gerçekten Türkiye'de hiçbir üniversiteyi aratmayacak düzeyde yeterli ve kaliteli öğretim üyelerimiz var" dedi. İlk olarak Kırklareli'nin ve Kırklareli Üniversitesi'nin çok huzurlu ve güvenli bir üniversite olduğunu dile getiren Rektör Aykaç, öğrenci odaklı bir üniversite olduklarının da altını çizdi. Aykaç, "Öğrenciler ile öğretim üyelerinin her anlamda içiçe ve el ele birlikte çalışmalarına çok önem veriyoruz. Sportif faaliyetlerden tutun, sanatsal faaliyetlere, eğitim - öğretim faaliyetlerine kadar öğrenci ile iç içe öğrenci ile birlikte hareket etmek bizim için çok önemlidir. Biz de bunu öncelikli bir hedef olarak belirlemiş bulunuyoruz ve tüm kadromuz bu anlayışla çalışıyor. Bu açıdan öğrencilerin bizi ve ilimizi tercih edeceklerine inanıyorum. Genç ve dinamik bir üniversite olmamız da aynı şekilde öğrencilerimizin bizi tercih etmelerinde önemli bir sebeptir" açıklamalarında bulundu.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. sev dedi gözlerin 22 Ocak 2015 Perşembe 15:23:42

    siz önce sınav yapmayı bi becerinaöf sınavlarında o rezillik ne öyle ünivesite böyle mi olur o kadar insanı yok saymakhakaret etmektir sizinkiyazıklar olsun böyle idarecilik dedem de yapardevletin arabasıyla gezlojmanda oturyüklü maaşı al sonra ben idareciyim ve de insanlardan yardım iste olmuyor bu işi becerenler otursun orada aöf sınavları geliyor bakalım aynı çileye devam mı