Tülüş, aday adaylığını açıkladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'nde ilk kadın milletvekili aday adaylığı Gülay Tülüş'ten geldi. Eski Belediye Başkan Yardımcısı, Kadın Kolları MYK üyesi Tülüş, yaptığı açıklamada; "Aydınlık ve çağdaş Türkiye için Cumhuriyet Halk Partisi Kırklareli Milletvekilliği için aday adayıyım" dedi…

CHP Kırklareli'de aday adaylığı başvuruları ve açıklamaları ardı ardına geliyor. Bu çerçevede Eski Belediye Başkan Yardımcısı, Kadın Kolları MYK üyesi Gülay Tülüş dün 7 Haziran'da gerçekleşecek seçimlerde Milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı. Tülüş bu açıklamayla İl bazında partisinin ilk kadın aday adayı olma özelliği de taşıyor.
Saat 10.00'da Kuyu Cafe'de basın mensuplarına bir kahvaltı veren Tülüş, yaptığı açıklamada;
"Üzerimize tarihi bir görev yüklenmiştir. Geleceğimizi tayin edecek bu seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisini iktidara taşımak asli vazifemizdir" dedi. Tülüş açıklamasında şunları söyledi;
"Güçlü bir denge ve denetleme sistemiyle, hak ve özgürlüklerimizin garanti altına alındığı, çoğulcu, hukukun üstünlüğüne dayanan, yönetimin hesap verdiği, laik, demokratik bir Türkiye'de yaşamak, geleceğimize aydınlık bir ülke bırakmak temel hedefimizdir.
Bu bilinçle, aydınlık, çağdaş, Atatürk ilke ve inkılaplarına temelden bağlı, tam demokratik Türkiye için; geleceğimiz, çocuklarımız, umut için aktif görev ve sorumluluk almak zamanıdır.
Gün, büyük sevdamız CHP'yi iktidar yapmak için sokağa çıkma günüdür. Birikimli, üretken, başarıya giden yolun emek ve çalışmaktan geçtiğini bilen ve bu yoldan vazgeçmeyen bir duruşla aydınlık geleceğimiz için sağlam adımlar atmalıyız.
Doğayı, tarihi, sanatı, sporu, emeği ve kadını merkeze alan politikalar çevresinde sosyal adalet, sosyal yardımlar, emekliler, taşeron sistemi, sağlık güvencesi, çocuk işçiler, tarım, YÖK yasası, parasız eğitim, insan hakları, rantı değil insanı önceleyen çağdaş kentleşme anlayışıyla sağlam politikalar üretmeliyiz.
Türkiye'yi savunmak CHP'yi savunmaktan geçer. CHP kültürüyle yetişmiş, siyaset bilinci yüksek, toplumla barışık, özü sözü bir, partiyi iyi tanıyan, seçim öncesi ve sonrası toparlayıcı görevi üstlenmiş ve üstlenecek, egolardan ve maddi beklentiden uzak, CHP kimliğini asla unutmayacak, seçimlerin lehte ve aleyhte sonuçlarını kaldırabilecek adaylarla Haziran seçimlerine yürümeliyiz.
Farklılıkları tehlike olarak görmeyen, aklı, bilgiyi, zekayı ortak değerlerin hizmetine sunan, kadirşinas, samimi, mücadeleci, insani duyguları ve evrensel değerleri öne çıkaran, siyaseti köşe kapmaca olarak algılanmayan bir ruh, kısaca kendi olan bir anlayışı, katılımcı demokrasiyi desteklemeliyiz.
Aktif siyasette kadınlar politikanın özünü ve yürütülmüş biçimini değiştirme gücüyle, halkın yaşamını kolaylaştırma sorumluluğunu üstlenmiş temsilcilerdir. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun da söylediği gibi; hayatın tüm acısını, yoksulluğun bütün faturasını, siyasetin acımasız bedelini kadınlar öder. En büyük kaygı ve kuşkuyu kadınlar taşır. Demokrasi için kadının siyasette aktif rol alması şarttır.
Tüm bu amaç ve gerçekler ışığında, hayatımın tüm evrelerinde olduğu gibi, siyasette sözde değil özde temsiliyet noktasında mecliste yer almak; doğayı, tarihi, sanatı, sporu, emeği ve kadını merkeze alan politikaları desteklemek; ezilen, haksızlığa uğrayanların sesi olmak; eşit temsil, eşit katılım, istikrarlı yönetim zihniyetiyle Ak Parti'nin antidemokratik siyasi adımlarına karşı durmak; idealist ve ilkeli siyaset için, aydınlık ve çağdaş Türkiye için Cumhuriyet Halk Partisi Kırklareli Milletvekilliği için aday adayıyım.Türkiye'de nefreti örgütleyenlere karşı sevgiyi örgütlemeye adayım. Bu uğurda gelin gücümüzü, aklımızı, vicdanımızı ortaya koyarak var gücümüzle çalışalım; tek nefes olarak Haziran'da sandıktan zaferle çıkalım."
Tülüş dün aynı açıklamayı parti binasında da yaparak, aday adaylığı açıklamasını kamuoyu ile paylaşmış oldu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol