"Trakya'nın Turizm Potansiyeli" masaya yatırıldı

39’ncusu düzenlenen Turizm Haftası dolası ile Kırklareli Kültür Merkezi salonunda "Trakya'nın Turizm Potansiyeli" konulu bir sohbet yapıldı

Program dâhilinde konuşmacı olarak Nişikli Turizm Sey. Ac. adına Gülşah Bayar, Kırklareli Belediye Başkanı, Trakya Turizm Derneği Ali Korur, Trakya Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Orhan Çebi, Yrd. Doç. Dr. Kaplan Uğurlu ve Kırklareli Üniversitesi öğrencileri katılım gösterdiler. Programın açılış konuşmasında yer alan Yard. Doç. Dr. Kaplan Uğurlu: "39'ncusu düzenlenen turizm haftası dolayısı ile burada toplanmış bulunmaktayız. Kırklareli valiliği il kültür turizm müdürlüğü tarafından düzenlenen bu panelimizde tekrardan Kırklareli'nin turizm değerleri üzerine ve bugünün de geleceğin de yeniden masaya yatırmak amacıyla buradayız. Her sene bunları tekrar ediyoruz. Ama öğrenmenin yegane amacı tekrar etmektir. Biz tekrar etmeliyiz. Çünkü biz algı bilinci oluşturabilmemiz için bazı şeylerin üzerinden gerektiği kadar, yeterince ama bir öncekinden daha fazla şekilde üzerinden geçmek mecburiyetindeyiz. Geleceğin turizmcileri olarak geleceğin çağdaş Türkiye'sini yaratabilmemiz için en önemli sektörlerden birisi olan turizmi geliştirmek, kalkındırmak ve gelecek nesillere, gelecek Türkiye'ye taşımak mecburiyetindeyiz" diyerek açılış konuşmasını tamamladı. Uğurlu programın amacı olan Turizm haftası için sohbetin akışını belirleyen şu soruyla konuşmayı başlattı: " Kırklareli'nde Turizm nasıl gelişebilir, neler yapılmalıdır, sizin düşünceleriniz nelerdir?" diyerek sohbet başladı. 

Konuşmada yer alan Kırklareli Belediye Başkanı ise: "Bir kere öncelikli olarak turizm gerçekten çok önemli bir sektör diyebiliriz. Ancak tanıtıma ihtiyacımız var, çeşitlendirmeye, zaman içerisinde yaymaya ihtiyacımız var. Turizm denince akla kum, deniz ve güneş gelir oysa dört mevsim 12 ay bütün Türkiye anlayışıyla hareket etmek lazımdır. Turizmi çeşitlendirmek gerekir. Doğa turizmi, sağlık turizmi, tarih turizmi gerçekten çok önemlidir. Bende bu çerçeveden bakarak hala Kırıkkale ile karıştırılan bir ilin Kırklareli için düşüncelerimi paylaşayım. Zaman içerisinde bizim etkinlerimizle, sizin sahip çıkmanızla artık o karışma ortadan kalkacak, daha modern, daha çağdaş bir Kırklareli'nde ortak payda da buluşabilerek birlikte yaşama fırsatını yakalayacağız. Ben kentimizin kültür, kongre ve turizm kenti olmasını istiyorum. Burada özellikle otel zincirlerinin oluşmasını istiyorum. Burada uluslar arası firmalar kongrelerini, seminerlerini yapsınlar. Tarihi bir kente sahibiz burada tarih, tarih olmasın düşüncesindeyiz" diyerek konu hakkındaki düşüncelerini belirtti. Program diğer konuşmacılarında ifadeleriyle son buldu.
Bu arada Turizm Haftası dün bir dizi etkinlik ile de devam etti. Dün saat 16.30'da Rektörlük Kültür Merkezinde Turizm Fakültesi öğrencileri tarafından bir dans gösterisi gerçekleştirildi. Yine dün saat 19.30'da ise yine Kültür Merkezi'nde İl Milli Eğitim Müdürlüğü Yöresel Şarkı ve Türkü konseri düzenlendi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol