"Trafikte saygı olması şart"

Kırklareli'nde dün öğle saatlerinde Devlet Hastanesi önünde trafik kazası gerçekleşti. Maddi hasarlı yaşanan kazada bir otomobil, motosikletle çarpıştı.

Otomobilin çarpması sonucu motosiklet sürücüsü aracından savrulurken motosiklet yaklaşık 1,5 metre kadar yerde sürüklendi. Herhangi bir yaralanmanın meydana gelmediği kaza sonrası akıllara trafikte motorlara karşı vatandaşların ne kadar dikkatli olduğu sorusu geldi.
Yaşanan trafik kazası sonrası biz de sözü motosiklet kullanıcılarına yönelttik. Genel olarak trafikte otomobil sürücülerinin iki tekerli araçlara karşı çok da dikkatli olmadığını dile getiren vatandaşlar, trafikte motosiklet sürmenin büyük cesaret istediğini ve sadece kendilerinin trafikte dikkatli olmalarının yetmediğini dile getirdi.
Motosiklet kullanıcısı olarak sözü alan Selçuk Özen ise trafikte motosikletlilere saygının olmadığını, bu yüzden motosiklet kullanıcılarının çok fazla tehlikeyle karşı karşıya kaldığını dile getirdi. Özen, "Günümüzde araç şoförleri motorlulara hiç değer vermiyor. İnsan olduklarını fark etmiyorlar. Geçtiğimiz gün sanayinin orada, sinyal verdiğim halde adam üzerime üzerime geldi. Durdum, bu sefer ara gaz vererek beni korkutmaya çalıştı. Motorluya karşı saygı yok. Şu zamanda yayalara dahi saygı gösterilmiyor" dedi. Trafikte insanların birbirine karşı saygılarının olmadığını belirten Özen, sürücü kurslarında da sorun olduğunu dile getirerek, "Her şey saygı. Ben saygı gösteriyorsam onlar da saygı gösterecek. Trafikte motosiklet kullananları insan olarak görmüyorlar. Sürücü kursları da bu konuda dikkatsiz. Her şeyin uygulaması yapılmalı. Her şey para değil, eğitimin, çalışmanın adamakıllı yapılması gerekiyor. Sürücü kursları öyle iki üç kere direksiyon çalışması yaptırıp parasını aldıktan sonra al ehliyetini git demeyecek. Sıkı bir denetim yok" dedi. Özen, "Ben de çok kaza atlattım. Vilayet Meydanı'nda anayolda motorumla giderken, ters yoldan gelen bir araç doğrudan üzerime sürerek yola çıktı. Motosikletten düştüm. Bir başka kaza da müftülüğün önünde atlattım. Araç yine ters yönden çıktı. Tabela olmasına rağmen bu tarz şeylere dikkat etmiyorlar. Trafik polisi de aynı şekilde öncelikle hatayı bende arıyor. Motosiklet kullanıcıları çok önemsenmiyor. Halbuki orada trafik işaretleri bulunuyor. Haklı olduğum sonradan ortaya çıksa bile motosiklet kullanıcılarının mimlenmiş olduğu baştan belli oluyor" dedi.
Trafikte bu tarz sorunların yaşanmaması için insanların biraz daha dikkat etmeleri gerektiğini söyleyen Özen, Kırklareli'nin yollarının da oldukça dar ve düzensiz olduğunu söyledi. Özen, "Bizim Kırklareli'nde yollarımız dar. Motosikletlilerin geçebileceği gibi yerler yok. Avrupa'da bu tarz kullanımda yollar daha geniş. Her tarafta çift sıralı park etme var. Motosikletlinin zaten bir tehlike anında kaçacak bir yeri yok. Ya bir vatandaşa çarpacak, ya kaldırıma çıkacak, ya da kaza yapacak" açıklamasında bulundu. Hastanenin çıkışının olduğu yerin de çok tehlikeli bir yer olduğunu dile getiren Özen, hastane araç çıkışıyla birlikte üç farklı yönden araç gidiş gelişinin olduğunu ve bu yollar için bir güvenlik önlemi olmadığını belirtti. Özen son olarak motosiklet kullanıcılarına da dikkatli olması gerektiğini söyleyerek, hem kasklarını eksik etmemeleri gerektiğini, hem de trafik kazalarına meydan vermemek için trafik kurallarına dikkat etmeleri gerektiğini söyledi.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. şehrin belli kavşaklarına trafik lambaları konulması gerekir