Taekwondocularımız Çanakkale Zaferi'nde parladı

23.11.2013 tarihinde Çanakkale'de yapılan 22. Yusuf Altunışık Trakya Taekwondo şampiyonasına Yaşar Cihangir Hocanın çalıştırdığı Kırklarelispor, Gamze Uysal'ın çalıştırdığı Gençlikspor, Ercan Bakır'ın Çalıştırdığı Kırklar Yıldızı Taekwondo
takımları katıldılar. Turnuva takımlarımızın zaferi ile sonuçlandı. Müsabakalardan, 4 Birincilik, 9 İkincilik ve 7 Üçüncülük
dereceleri ile dönüldü.

Kırklareli Taekwondosu ilimizin gururu olmaya devam ediyor. Katıldığı her şampiyonadan madalya ve kupalarla dönen takımlarımız başarıya doymuyor. Turnuvaların aranılan ekibi olan taekwondocularımızın kalitesi ve elit sporcuları ile yaptığı maçlar zevkle izleniyor.
Son olarak 23.11.2013 tarihinde Çanakkale'de düzenlenen turnuvada Taekwondocularımız dört birincilik dokuz ikincilik ve yedi üçüncülük alarak iddialı olduklarını ispatladılar. Turnuvaya İstanbul, Balıkesir, Çanakkale, Tekirdağ ve Kırklareli'nden toplam 172 sporcu ve 16 kulüp iştirak etti.
Dereceye giren Sporcularımız şöyle; Esranur Koca (Birinci), Beyzanur Güngör (Birinci), Hilal Hırçın (Birinci), Seray Oğuz (Birinci), Beyzanur Koca (İkinci), Ertuğrul Aşık (İkinci), Tuğçe Berke (İkinci), Seher Ülkü (İkinci), Firuze Virlan (İkinci), Emre Ülkü (İkinci), Miray Berke (İkinci), Tuğba Yeşiltuna (İkinci),  Gamze    Dündar (İkinci), Elifnur Demir (Üçüncü), Çetin Tilki (Üçüncü),  Atakan Gürsu (Üçüncü), Feyza Yaramış (Üçüncü), Hilal Tuğçe Bakır (Üçüncü), Tunay Uysal (Üçüncü), Serdar Güney (Üçüncü).     
Turnuva  hakkında açıklama yapan Yaşar Cihangir şunları kaydetti; "Öncelikle turnuvada maça katılarak bizlere yakışacak kalitede maçlar yapan sporcularımı kutluyorum . Çanakkale'de 22. düzenlenen Yusuf Altunışık Taekwondo şampiyonasını düzenleyen değerli kardeşim ve Çanakkale İl Temsilcisi sayın Hasan Altunışık'a teşekkür ederim. Değerli dostum Rahmetli Yusuf Altunışık Türk Taekwondosuna hizmet etmiş Çanakkale'de taekwondonun temellerini atmış değerli bir hoca ve iyi bir insandı. İyi bir hukukumuz vardı. Kardeşi Hasan Altunışık'ın da ağabeysinin anısı yaşatmasını takdirle karşılıyorum. Bizleri de unutmayarak turnuvaya davet etmesi güzel bir vefa örneğidir. Bizleri mutlu etmiştir. Tekrar emeği geçen herkese şahsım ve sporcularım adına teşekkür ediyorum. Turnuva İstanbul, Tekirdağ, Balıkesir, Kırklareli ve Çanakkale'den katılan 16 Kulüp 172 Sporcunun mücadele ettiği bir turnuva idi. Maç kalitesinin yüksek olduğu turnuvaya 10 sıklette katılıp 8 final oynamamız kalitemizi gösterir. Sporcularımın güzel maçlar yapması bizleri memnun ederken, birçok ilden maç teklifleri almaktayız. Ama birçoğu maddi nedenlerden olmak üzere çocuklarımızın ders durumları buna mani olmaktadır. Ancak günü birlik gidip gelebileceğimiz turnuvalara gitmekteyiz. Aralık ayı içerisinde İstanbul İBB Spor Taekwondo Takımı ile ortak çalışmamız ve ikili maçlarımız olacak. Bu maçlarda yeni sistem elektronik puanlama sistemini de deneyerek test etmiş olacağız.
2014 yılı resmi maçlarına kısa zaman kaldı. Hedeflerimiz Türkiye şampiyonalarında başarılı olarak Milli takıma sporcu göndermektir. Bizler Önderimiz Mustafa kemal Atatürk'ün; " Ben Sporcunun Zeki, Çevik ve Ahlaklı Olanını Severim" deyişini kendimize rehber edinerek çocuklarımıza önce ahlaklı olmayı, sonra sporcu olmayı tavsiye ediyoruz. Ona göre çalışıyoruz. Belli bir disiplin içerisinde çocuklarımızı hayata ve geleceğe hazırlıyoruz."
 Bizlerde Kırklareli'nin adını başarıları ile duyuran değerli hocalarımızı ve sporcularımızı kutluyoruz.         

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. İlimizi en iyi şekilde temsil eden değerli Hocalarımızı ve Kırklareli TAEKWONDO'sunun değerli bireyleri olan Sporcularımızı canı gönülden kutlar başarılarının devamını dilerim Taekwondo il Temsilcisi Şadi UYSAL