Süpürgeci; "Romanlara yönelik projeler artırılmalı"

Kırklareli Roman Kültürünü Koruma ve Sosyal Yardımlaşma Derneği temsilcileri, Kırklareli Valiliği ve İl Emniyet Müdürlüğü'nün ortaklaşa hayata geçirdiği "Yayla'da Buluşalım" projesi toplantısına iştirak etti. Dernek Başkanı Süpürgeci bu tür projelerin çoğalmasını telap etti…

Kırklareli Valiliği ve İl Emniyet Müdürlüğü'nün ortaklaşa hayata geçirdiği "Yayla'da Buluşalım" projesi ile ilgili olarak bilgilendirme toplantısı dün Valilik binasında gerçekleştirildi. Toplantıya katılım gösteren Kırklareli Roman Kültürünü Koruma ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Zafer Süpürgeci ve Başkan Yardımcısı Zeki Alsan, daha sonra gazetemize bir değerlendirmede bulundular.
Dezavantaj içerisinde yaşamını sürdüren Roman vatandaşların çocukları ile kente göç ile gelmiş, uyum sağlamada zorluk çeken çocuk ve gençlere yönelik kültürel kaynaşmanın artırılması amacıyla; Yayla Emniyet Spor takımı, piknik, uçurtma şenliği, kıyafet yardımı, tiyatro, Çanakkale gezisi, İstanbul gezisi ve Ankara Gezisi gibi etkinliklere imza atan projenin son derece faydalı olduğunu belirten Süpürgeci;
"Bu projenin yanı sıra eğitimin önemini de toplantıda vurguladık. Sadece çocuklara değil, aile bireylerine de eğitim verilmesi şart. İŞKUR destekli bu eğitimlerin yanı sıra, toplumumuza yapılacak kıyafet yardımları ve ayrıca gençlerimizin KPSS, LGS gibi sınavlarda başarılı olabilmelerini sağlama çabaları da ayrı bir önem arz etmektedir" dedi.
Yine çömlek, amut ve koşumculuk gibi nesli tükenmiş meslek dalları ile kursların açılması romanların diğer talepleri arasında yer aldı.
Süpürgeci ayrıca, dün saat 16.00'da İl Milli Eğitim salonunda yapılan toplantıya da katıldıklarını belirterek, 14-20 yaş arası gençlere, meslek edindirme kursları açılması yönünde taleplerini iletme imkanı bulduklarını kaydetti.



Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol