Sonbahar'da Şenlik Başkadır

Trakya illerinin vazgeçilmez halk buluşmaları olan festival, panayır ve şenliklerde güz sezonu hareketliliği yaşanıyor. Yaz mevsimini SOMA faciası nedeni ile sessiz geçiren Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'nde halka hediye edilen eğlenceler, kışa çeyrek kala insanımızın moral ve motivasyonunu en üst seviyeye çıkarmış durumda. Babaeski, Vize, Pınarhisar, Pehlivanköy, Kofçaz gibi ilçelerimizdeki biten festivaller sırasını Lüleburgaz, Demirköy ve İğneada'ya devrederken, Trakya'daki ışıltılı günlere katkı yapan diğer illerdeki bu tür sosyal etkileşimler ise sonbahar mevsiminin uzun olacağını gözler önüne serdi

"Trakya" Üzüm, eğlence ve festivallerin dünyadaki istasyonu olduğunu ilkbahar, yaz, sonbahar, kış etkinlikleri ile kanıtlamış durumda. 

Kırklareli'nin ilçeleri ile birlikte halkına sunduğu "sosyal etkileşim" adı altındaki festivaller, panayırlar sonbaharı vatandaşa moral ve motivasyon sağlayan bir mevsim olarak ön plana çıkardı.
Babaeski, Vize, Pınarhisar, Pehlivanköy, Kofçaz gibi ilçelerimizdeki biten festivaller diğer ilçelerimiz ile Beldelerimize sırayı devrederken, Trakya'nın diğer illerinin festival tadında Kırklareli'de görmeye alışık olmadığımız etkinlikleri ile mevsimi ısıtmaya yetmiş durumda.
Bölge İnsanı için motivasyon sağlayan eğlencelerde Medya Grubumuza Ödül Yağdı. Pavli 105'ine merdiven dayarken ilk festivalleri ile Kofçaz ön plana çıktı. Trakya'da birçok il ve ilçede aynı manzaralar vardı
Bu yıl altıncısı düzenlenen Pınarhisar Kültür Sanat ve Gençlik Sanat Festivali 3-7 Eylül 2014 tarihleri arasında festival alanında gerçekleşti. Festival 3 Eylül 2014 günü başladı. 6. Pınarhisar Kültür Sanat ve Gençlik Sanat Festivali dolu dolu bir programla Pınarhisar vatandaşlarını coşturdu. Festival'de 3-4 Eylül 2014 günleri mahalli sanatçıların konserleri, 5 Eylül 2014 cuma saat 21:00'de İskender Doğan konseri, Semiha Yankı konseri, Grup Seksendört konseri, 6 Eylül 2014 Cumartesi saat :21:00 Sima konseri, Atilla Taş konseri, Linet konseri ve 7 Eylül 2014 Pazar Filiz Aris konseri, Firdevs konseri ve son olarak Mustafa Ceceli konseri sona erdi. Pınarhisarlı vatandaşlar 3-7 Eylül arası müziğe doydu.
Vize 9. Tarih ve Kültür Festivali ünlü sanatçı Şevval Sam'ın harika şarkıları ve muhteşem sahne performansı ile sona erdi. Festivalin üçüncü akşamının 30 Ağustos Zafer Bayramına denk gelmesiyle birlikte ilk olarak Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Vize Belediyesi tarafından 2000 adet Türk Bayrağı dağıtılarak 30 Ağustos coşkusu yaşandı. Festivale katılan İlçe Emniyet Müdür V. Salim ALEMDAR'a Vize Belediye Sedat Balkı tarafından plaket takdim edildi. Ardından Tekirdağ MHP Milletvekili Bülent Belen sahneye davet edilerek İl Genel Meclis Üyesi Sadık Aykanat tarafından plaketi takdim edildi. Gece konser programı Erhan Güler konseri ile başladı. Ardından festivalin aynı zamanda sunuculuğunu üstlenen Sevtuğ Kasapbaşoğlu sahne alarak birbirinden eğlenceli dakikalar yaşandı. Ünlü sanatçı Şevval Sam'ın sahne almasıyla ise eğlence doruğa çıktı. Şevval Sam seslendirdiği hareketli şarkılarıyla festival alanını dolduranlara büyük coşku yaşattı. Yaklaşık iki saate yakın kaldığı sahnede alanda bulunanlarla birlikte şarkılarını söyleyerek sahne programını tamamladı. Festival bitimindeki havai fişek gösterisi de ilgiyle izlenerek, geceye ayrı bir renk kattı. Gecenin sonunda Belediye Başkanı Sedat Balkı tarafından ünlü sanatçı Şevval Sam'a plaket takdim edildikten sonra 30 Ağustos Zafer Bayramına özel büyük bir coşku içinde onuncu yıl marşı okunarak Vize 9.Tarih ve Kültür Festivali sona erdi.
44'ncü kez Babaeski'de düzenlenen tarım festivaline akın eden bölge insanı ise hem doyasıya eğlendi, hemde tarım ve çiftçilik konusunda detaylı bilgiler aldı. Önadım Gazetesi ve Kırklar Haber Gazetesine layık görülen ödüller ise medya kuruluşumuz adına önem arz etti.
Sosyal etkileşimin, insanlar arasındaki dayanışması ile tavan yaptığı, beton bloklar ile kuşatılmış kamusal kullanım alanlarının, iş ve ev arasında sıkışıp kalan insanı, belli güzergâhlar arasına sabitleyen düzenin dışında 105'nci kez ülkemize MERHABA diyen PAVLİ, 1910 yılından günümüze ırk, renk, din, dil ve mezhep gözetmeksizin, bir anne edası ile kucakladığı insanların desteği sayesinde 2'nci Yüzyıla doğru dimdik yürüyüşüne 2014 yılının 11 - 12 - 13 - 14 Eylül tarihlerinde devam etti
Çerkezköy'de ve Kapaklı'da toplu sünnet şöleni yapıldı
Çerkezköy Belediyesi, 13 Eylül'de toplu sünnet şöleni gerçekleştirildi. Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, şölen cumartesi günü saat 17.00'de belediye binası önünde düzenlenecek gösteri ve etkinliklerle başladı. Daha sonra kapalı pazar alanında devam edecek şölende, Nasreddin Hoca ve Karagöz-Hacivat gösterileri sunuldu.
Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay'ın çocuklara çeşitli hediyeler vermesinin ardından, Pınar Güçlü ve Şafak Sönmez konser verdi.
Ayrıca Kapaklı'da 10 Yılda Bin 32 Çocuk Sünnet Ettirildi Tekirdağ'a bağlı Kapaklı Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 10. Sünnet Şöleni etkinlikleri kapsamında bin 32 çocuğun sünnet ettirildiği kaydedildi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol