Son güne kadar çalıştı ama yetmedi

Kırklareli genelindeki en aktif belediyelerden biride hiç kuşkusuz Vize Belediyesi idi. Özellikle AB fonlarından yararlanarak yapılan projelerin öne çıktığı Vize Belediyesi'nde seçimler pekte Vize Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz'ın istediği gibi gitmedi. Belediye Demokrat Parti'den MHP'ye geçerken seçime bir iki gün kala dahi Belediye kabul edilen projelerini uygulamaya devam etti.

Vize Belediyesi için yeni bir dönemin kapıları 30 Mart tarihi itibariyle açılırken Demokrat Partili Vize Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz, koltuğunu MHP'li Sedat Balkı'ya kaptırdı. Ancak Yılmaz, neredeyse son güne kadar da çalışmaktan geri durmadı. Kalkınma Ajansı'na sunduğu projeler kabul edilen Yılmaz, başlayan çalışmaları her zaman ki gibi Belediye'nin resmi web sitesinden duyurdu. Son olarak Trakya Kalkınma Ajansı ve AB'den alınan kredilerle hayata geçen "Kale Mahallesi Sokak Sağlıklaştırma Projesi" ve "Yeraltı Çöp Konteynerleri Yerleştiriliyor" isimli alınan fonlarla hayata geçirilen projelerin uygulaması devam ediyor.

Vize Belediyesi tarafından önceki yıllarda Trakya Kalkınma Ajansı ve Avrupa Birliğinden alınan hibe ile yapılan "Kale Mahallesi Sokak Sağlıklaştırma" çalışmalarına yine Avrupa Birliği'nden aldığı hibe desteği ile kalan sokaklarda da sağlıklaştırma çalışmalarına başladı. Belediye tarafından hazırlanan ve kardeş şehir anlaşması olan Bulgaristan Sredets belediyesi ile ortaklaşa yapılan proje, Avrupa Birliğine sunulmuş ve yapılan incelemelerin ardından uygulanabilir bulunarak kabul edilmişti. Belediye Avrupa Birliğinden karşılıksız hibe almaya hak kazandığı projesi ile ilgili yapım ihalesini sonuçlandırdı. Çalışmalar kapsamında Kale Mahallesi'nde Hisar Caddesi, Hisar Sokak, Ağıl Sokak, Yatır Sokak, Paşa Sokak, Dar Sokak, Mektep Sokak ve Nüshet Erez Sokak'ta düzenlemeler yapılmaya başlanıldı.
Vize Belediyesi'nin bir diğer projesi Trakya Kalkınma Ajansına sunularak hibe almayı başaran "Yer altı Çöp Konteyneri" projesi. Proje ile hibe ile alınan 30 adet yer altı çöp konteynerindan 20'si yapılan çalışma ile yeraltına yerleştirildi.
Olmadı
Son dönemde çeşitli fonlardan yararlanarak proje üreten Vize Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz'ın sıkı çalışması 30 Mart Yerel Seçimleri'nde seçmen tarafından yeterli bulunmadı. Seçmen, Vize'yi "Sakin Şehir" yapan Yılmaz'ı bu dönem seçmedi. Vize'de yapılan seçimlerde Başkan MHP'den Sedat Balkı seçildi.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Çok çalışkan adamdı selçuk başkan. Vize onu kolay kolay unutamaz ama şimdi yeni başkan var madem onun Vizeye yeni şeyler katması lazım.Demokrasi böyle birşeydir.

  2. Diğer başkanlara ders okutacak partiler ötesi bir kişilik. Diğerlerinin didişmesi birbirine laf çakması falan hikaye. Bu Trakya'daki en çalışkan başkan Vize'nin(di).Umarım yeni başkan onun yaptıklarını silmek istemez.

  3. Mevcut belediye başkanlığını devam ettirebilmesi için sadece çalışmak ve hizmet etmek yetmez. Aynı zamanda ahlaklı ve dürüst olmak gerekir. Vize belediyesinin kaynaklarını usulsüz bir şekilde mafya ce serserilere peşkeş çekilemez. Hizmet caliskanlik tartışılabilir ancak insanı degerelere saygı duymayip halkın gözünün içine bakarak yapılanlar bir günler gelir tokat gibi çarpar yüzünüze.

  4. Ders olarak okutulmalı bence de kilit taşların hiltilerle nasıl kırılması dersin birinci konusu olabilir mesela.. Neredeyse bir yıla yakın süre açılan yollar sadece toprakla kapatılması seçime doğru beton dökülmesi gerçekten takdire şayan.

  5. çalışanartık takdir edilmiyoor maalesefdevir çalanın devri .selçuk kardeşimin vize için yaptıkları eninde sonunda takdir edilecektir saygılar sunuyorum