Sınırlarımızdaki Hava Kirliliği için bir araya geldiler

Kırklareli Ziraat Odası Başkanlığı ile Ulusal Meteoroloji ve Hidroloji Enstitüsü Bulgaristan Bilimler Akademisi tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen "Kırklareli ve Burgas Sınır Bölgesindeki Antropojenik Hava Kirliliği Üzerinde Ortak Çalışma" projesi kapsamında düzenlenen toplantıda Bulgar ve Türk temsilciler konuşmalarını yaptılar. yapılan ortak çalışmada sınırda %60 oranında (SO2) kükürt dioksit bulundu

Kırklareli Ziraat Odası Başkanı Ekrem Şaylan, Damızlık Sığır yetiştiricileri Derneği Başkanı Ali Dermenci, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Erol Özkan, Çevre ve Şehircilik Planlama Müdürü Ahmet Akbulut ve Bulgaristan'dan gelen Proje yöneticisi Emilia Georgieva önderliğindeki Burgaz heyeti dün "Kırklareli ve Burgas Sınır Bölgesindeki Antropojenik Hava Kirliliği Üzerinde Ortak Çalışma projesi" kapsamında düzenlenen ve 2 gün sürecek olan toplantı için saat 10:30'da Kırklareli Atatürk Toprak Su ve Tarımsal Meteoroloji araştırma istasyonu toplantı salonunda bir araya geldi.
Söz alan Bulgar temsilcisi Turmunova projenin amacı halka hava kirliliği hakkında bilgi vermek bu konuda bilinçlendirmek olarak belirtti.
10 ay boyunca yapılan bilimsel çalışmalar sonucu halkı bilgilendirme toplantısı yapıyoruz ve toplanrımıza STK'lar ve kamu kurum ve kuruluşları da katıldı. Projenin kapanış toplantısı bugün sona eriyor.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol