Şiddet Gören Kadınlarımız Artık Yalnız değil; ALO 113

Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nun, "Bu yeni dönemde, yerele ve yerliliğe atıf yapmayan hiçbir politika başarılı olamayacaktır. Bizim için yerel medya, yerel kanaat önderleriyle birlikte aslında toplumdaki bilinçlenmenin doğrudan adresidir." Cümlesi,  ve yerel basının Kadına yönelik şiddetin önlenmesi için farkındalığa daveti ile başlayan süreçte ÖNADIM MEDYA GRUBU; "Evde, Caddede, işte Kadına Şiddete HAYIR" parolası ile Kadın'a Şiddetin Önlenmesi İçin Sözü kadınlarımıza söyletmeye devam ediyor 

Kırklareli Halk Sağlığı Müdürü Dr. Çiğdem Cerit, şiddetin her türlüsünü kınadıklarını ve lanetlediklerini söylediği açıklamasında, "Aile içi şiddet olaylarında ALO 113" dedi

Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nun, yerel medyayı Ulusal medyanın yukarısına koyarak, kadına yönelik şiddetin önlenmesi amacı ile farkındalığa davet etmesi ile başlayan süreçte, "Evde, Caddede, işte Kadına Şiddete HAYIR" parolası ile sürdürdüğümüz çalışmalar tüm hızı ile devam ediyor.
Halk Sağlığı Müdürü Çiğdem Cerit İle bir araya geldik
"Çalışanlarımız şiddet olaylarını bildirmek için 24 saat hizmet verecek "113" numaralı telefonu ve web sitemizdeki bildirim formunu kullanabileceklerdir. Sağlık çalışanına yönelik herhangi bir şiddet olayı gerçekleştiğinde kurum yöneticileri tarafından derhal "113" numaralı telefonla Beyaz Kod Birimine bildirim yapılması gerekmektedir. Eş zamanlı olarak olayın; ilgili kurumun hukuk birimine ve adli mercilere intikal ettirilmesi, müteakiben de web sitemizde "Beyaz Kod Bildirim Formu"nun eksiksiz bir şekilde doldurulması büyük önem arz etmektedir. Şiddete uğrayan sağlık çalışanı tarafından "113" numaralı telefona doğrudan da bildirim yapılabilecektir." Sözleri ile Kırklareli Halk Sağlığı Müdürü Dr. Çiğdem Cerit, kadınların artık yalnız olmadığını işaret ederek Sağlık Bakanlığının uygulamasıyla alakalı olarak detaylı bilgileri Kırklareli kamuoyu ile paylaştı.
Hemen ALO 113'Ü ARAYIN
Çiğdem Cerit, "Bildirim üzerine Beyaz Kod Birimi, olayın adli makamlara intikal ettirilip ettirilmediğini araştıracak ve şayet ettirilmemiş ise olayı derhal adli makamlara bildirecektir. Beyaz Kod Birimi, ayrıca şiddet olayının gerçekleştiği sağlık kurumunun hukuk birimlerine de olayın bildirildiğini teyit edecektir." Diyerek devam ettiği açıklamasını,
"Şiddet olayları için Bakanlık hukuk birimleri, işlenen suçtan mağdur olan Bakanlık personeline veya vefatı halinde kanuni mirasçılarına bir avukatın hukuki yardımını isteyip istemediğini soracak ve talep etmeleri halinde Bakanlık avukatlarınca ilgili personele 28.04.2012 tarihli ve 28277 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Sağlık Bakanlığı Personeline Karşı İşlenen Suçlar Nedeniyle Yapılacak Hukuki Yardımın Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik" çerçevesinde hukuki yardım yapılacaktır." Sözleri ile sürdürdü.
Beyaz Hat olarak isimlendirilen ALO 113 ile alakalı olarak Çerit açıklamasının son bölümünde, "Kamu görevlilerine karşı işlenen şiddet olaylarının takibi şikâyete bağlı olmadığından, ilgili personelin şikâyetinin olup olmadığına bakılmaksızın yöneticiler olayı mutlaka adli mercilere intikal ettirmelidirler. Özel sektör yöneticileri tarafından da şiddet olaylarının bildirimi noktasında aynı hassasiyet gösterilmelidir."dedi.
"Kadın erkeğe emanettir. Kadın erkeği doğurandır, kadın ailenin temelidir. Ama bunlar böyle öldürüyorlar hiç acımadan hiç Allah korkusu yok bu insanlarda yani haberleri okuyamıyorum. Benim de evlatlarım var. Bu insanlar çok kötü oldu, vahşi oldular. Cahillik diye düşünüyorum insanın insana değer vermemesidir." Sözleri ile açıklamasına devam eden Cerit, "Bir tane daha olmuş aynı şekilde yakılarak. Demek ki bunların böyle çok fazla haberleştirilmesi magazin haberi verir gibi veriyorlar. Öldürdü, parçaladı, kolunu kesti, bacağını kesti yani buna bir sansür getirsinler. Yani ben sansüre karşıyız her şeye karşıyız değilim ama insanların herhalde okuması lazım." Sözleri ile açıklamasına son verdi.
Önadım Medya Grubu olarak bölgemizdeki kadınların sorunlarını paylaşıp Devlet Büyükleri ve yetkililerle bir bağ oluşturacağız. Bölgedeki Sivil Toplum Kuruluşları el ele verip sokaktaki, evdeki ve işteki kadınlarımızın sesini kamuoyu ile paylaşacağız.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol