Seçim Devrimi; "HALK TEMAYÜLÜ"

Adalet ve Kalkınma Partisi Halkının, TBMM'de Hak Bekçiliğini yapacak İsimleri Sivil Halk Temsilcilerine seçtirtti

81 İlde Aynı Anda dün saat 09.00 başlayan, Adalet ve Kalkınma Partisinin Vekil Aday Adaylarını STK Yöneticilerine sorduğu 17.00'da biten temayül, yüksek katılımı ile Milletvekili adaylarının kesinleşeceği 7 Nisan ve Demokrasi sandığının açılacağı 7 Haziran dönemeçleri öncesi en hem kritik eşik olduğunu gözler önüne serdi, hemde İLK olmasıyla %10'luk barajı tartışan diğer siyasi partilere örnek verdi. Partinin Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler yaptığı açıklamasında, Milletvekili Adaylarımızı belirleme çalışmalarımıza devam edeceklerini işaret etti

AK Parti Kırklareli il teşkilatı, 7 Haziran'da yapılacak 25. dönem milletvekilliği seçimleri için sivil toplum kuruluşlarına yönelik temayül yoklaması yaptı. Kırklareli Ticaret Borsası salonunda gerçekleştirilen temayülde, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri Kırklareli'nde aday olarak görmek istediği 3 kişiyi belirlemek üzere sandık başına gitti.

81 ilde Milyonlarca STK Temsilcisi Kırklareli halkının TBMM'de kimler tarafından temsil edileceğini oyladı
AK Parti İl Başkanı Alper Çiler, yaptığı açıklamada, partililerin 10 milletvekili aday adayı içinden 3 kişiyi belirlemek için oy kullandığını söyledi. Milletvekili adaylarının belirlenmesi amacıyla temayül yoklamalarının yapıldığını belirten Çiler, "Sivil toplum kuruluşları da temayül yoklamasına ilgi gösterdi. Yoklama sonucunda çıkan oylar genel merkeze gönderilecek. Genel merkezimizde kurulan heyet, oyları sayacak ve değerlendirmede bulunacak. Milletvekili adaylarımızın belirlenmesi ile çalışmalarımıza devam edeceğiz."dedi.
"Hep birlikte yeni Türkiye için söz STK'larda" Sözleri ile AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler, partinin Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop'un imzasını taşıyan ve tüm siyasi partilere örnek olacak, aynı zamanda Türkiye tarihinde ilk kez gerçekleştirilen hamle ile alakalı olarak ÖNADIM MEDYA GRUBU'na detaylı bilgiler verdi.
Adalet ve Kalkınma Partisi Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler yaptığı açıklamasında AK Partinin tüm kademelerinin 7 HAZİRAN tarihinin önemine vakıf olduğunu, yapılan açıklamanın tam olarak bu, sorumluluğu teşkil ettiğini işaret etti.
Yapılacak olan Milletvekili Adayı tercihinin, partinin tüm kademeleri ile desteklenmesi amacı ile ince eleyip sık dokumanın önemli olduğunu belirtti.
"1 Oy 1 Milletvekilini, 1 Milletvekili anayasa değişikliğini getirir." Sözü ile Çiler seçim için izlenecek olan stratejiden örnekler verdi.
AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler, partinin Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop'un imzasını taşıyan ve tüm siyasi partilere örnek olacak çalışması hakkında ise, "Biliyoruzki seçim seçim öncesi kazanılır. AK Parti Kırklareli İl Teşkilatı olarak bunun farkındayız. Ve çalışmalarımızda genel merkez ile koordineli bir şekilde yol alıyoruz. İnanıyorum ki, sivil halk temsilcileri verdikleri kararlarla belirleyici bir süreci geride bırakmamızı beraberinde getirecek. Bugün buraya gelerek önemli bir görevi yerine getiren STK temsilcilerine teşekkür ediyorum" dedi.
STK Temsilcilerinden Ayrıntı Tespiti gecikmedi
Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcilerinden büyük övgü alan AK Parti'nin Milletvekili Aday Adaylarını temayül ile Sivil halk temsilcilerinin karşısına çıkartması, "Diğer siyasi partilerin çalışmalarınıda yakından takip etmekteyiz. Üyelere soracak olanlar var, Delegasyona soracak olanlar var, Genel Merkezin belirleyeceği adayın peşinden gidecek olan siyasi partiler var. Ama AK Parti sivil halk temsilcilerine bu önemli süreçte görev vererek halkına ne kadar güvendiğini bir kez daha gösterdi." Sözleri ile büyük bir övgü ile karşı karşıya kaldı.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. sedat karacaduralıoğlu 25 Mart 2015 Çarşamba 11:53:14

    lafa geldimi herkes konuşur halkın temsilcisi sivil toplum kuruluşlarını davet edip ilinizde görmek istediğiniz size faydalı olacak vekil adayını belirleyin deniliyor sivil toplum kuruluşlarının çoğu ilgi göstermiyor biz TEMAD emekli assubaylar derneği olarak gittik adaylara oyumuzu verdik bundan iyi demokrasimi olur adayını seç diyor belli gruba kişiye demiyor .seçilecek adaylar kırklareline vatana hayırlı olsun.diğer partilerde yapsın halk temsilcisi sivil toplum kuruluşları seçsin