Sanayi Sicil belgesi bulunan işletmelere uyarı

Kırklareli Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda, Sanayi Sicil Sistemine dahil olarak Sanayi Sicil Belgesi sahibi işletmelerin bir önceki yıla ait bilgileri içeren Yıllık İşletme Cetvellerini 10 Ocak-30 Nisan 2014 tarihleri arasında bildirim mecburiyeti bulunduğu belirtildi.

İl Müdürü Vekili Hüseyin Yalçın Koca, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti;  
"Bakanlığımız Sanayi Sicil Sistemine dahil olarak Sanayi Sicil Belgesi sahibi işletmelerimizin, 6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunun 5. Maddesi uyarınca bir önceki yıla ait bilgileri içeren Yıllık İşletme Cetvellerini her yılın ilk dört ayı içerisinde; 10 Ocak-30 Nisan 2014 tarihleri arasında bildirim mecburiyeti bulunmaktadır.
Söz konusu bildirim Bilim, Sanayi ve Teknoloji il Müdürlüklerine veya Bakanlığımız www.sanavi.gov.tr web sitesi e-hizmetler menüsü içinde "Sanayi Sicil Bilgi Sistemi" başlıklı bölümden elektronik ortamdan verilebilmektedir.
Sanayi Sicil Sistemine dahil işletmelerin bahsedilen yükümlülüğü en son 30 Nisan 2014 tarihine kadar yasal süresi içinde yerine getirmemeleri halinde 6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunun 9. Maddesi gereği idari para cezası uygulanmaktadır.
Konuya ilişkin Müdürlüğümüze ait 0288 214 13 35 nolu telefon ve stmkirklareliil@sanayi.gov.tr e-posta adresinden bilgi alınabilmektedir."

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol