Sağlıklı Yaşam Yürüyüşleri Ekim ayında sekteye uğradı

Sağlık Bakanlığı'nın 2014 yılını Sağlık Yılı olarak ilan etmesinin ardından tüm kurumlarla birlikte yapılan Sağlıklı Yaşam Yürüyüşleri'nin Ekim ayı yürüyüşü, yaşanan hava muhalefeti nedeniyle iptal edildi. Havaların birden soğumaya başladığı Kırklareli'nde, Perşembe günü düşen ilk yağışların ardından Cumartesi günü etkisini artıran yağmurlar Kırklarelili vatandaşı tedirgin etti. Bununla birlikte soğuk havalar nedeniyle her ay düzenli olarak gerçekleştirilen yürüyüşler Ekim ayında istendiği gibi yapılamadı

Kırklareli'nde birçok kurum yetkilisinin de katılım gösterdiği ve Kırklareli Halk Sağlığı Merkezi'nin, Sağlık Bakanlığı'nın 2014 yılını Sağlık Yılı ilan etmesiyle gerçekleştirmeye başlamış olduğu Sağlıklı Yaşam Yürüyüşleri'nin Ekim ayı ayağı yaşanan havalardan dolayı yapılmadı. Kırklareli'ne Yalova'dan atanan yeni valimiz Vali Esengül Civelek'in de katılması beklenen yürüyüşlere havalardan dolayı çok az bir katılım olması nedeniyle Ahmet Cevdet Paşa Parkı'ndan başlayacak olan ve 5.3 kilometre ile eski Kavaklı yolu üzerinden devam etmesi düşünülen yürüyüş parkuru daha da kısaltılarak Kırklareli İstasyon Caddesi üzerinden belirlendi. Yaklaşık 1 kilometrelik bir yürüyüşün yapılacağı Ekim ayı etkinliği için Kırklareli Halk Sağlığı Müdürü Çiğdem Cerit bir açıklamada bulundu. Cerit yaptığı açıklamada, "Bir Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü için daha bir araya geldik. Fakat hava yağışlı ve çok rüzgârlı. Bu yüzden parkurumuzu biraz daha kısa tutacağız. Bizi destekleyen Emniyet Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, 112 Acil Ekipleri ve basın mensuplarımıza çok teşekkür ediyoruz. Bu soğuğa rağmen bizleri yalnız bırakmadılar. Yaklaşık 20 - 30 kişilik kararlı bir grup ile yürüyüşümüzü tamamlayacağız" açıklamasında bulundu.
"Meme kanseri için farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz"
Sağlık Yılı ilan edilen 2014 yılı nedeniyle sağlıklı yaşamın önemine dikkat çeken Kırklareli Halk Sağlığı Müdürü Çiğdem Cerit, meme kanseri için de bir farkındalık oluşturulmak istendiğini dile getirerek, "Meme kanseri konusunda özellikle, Vilayet Meydanı'nın akşamları pembe renkte ışıklandırıldığını göreceksiniz. Pembe ışıklandırmanın amacı; pembe, meme sağlığını ifade eden bir renk. Meme kanserine dikkat çekmek için pembe kurdele, pembe ışık, pembe objeleri kullanıyoruz. Sayın Valimizin destekleri ve bilgisi dahilinde pembe ışıklandırma yapıldı. Bu da tüm halkımızın meme kanseri ve meme sağlığı konusunda duyarlı olması için yaptığımız bir farkındalık çalışması. 40 ile 69 yaş arasındaki tüm kadınlarımızı meme kanseri konusunda Kırklareli KETEM Birimimizde, meme kanseri açısından ücretsiz tarama yapmaya bekliyoruz. Meme kanseri için gerçekten modern, dijital mamografi cihazımızı kullanıyoruz. Kalın bağırsak kanserleri ve kadınlarımızın rahim ağzı kanserleri konusunda da kanserle ilgili farkındalık çalışmalarımız devam ediyor. Katkı gösteren herkese Kırklareli Halk Sağlığı Merkezi olarak teşekkür ediyoruz" açıklamasında bulundu. Kırklareli Halk Sağlığı Merkezi Müdürü Çiğdem Cerit'in yaptığı açıklamanın ardından Ekim ayı yürüyüşü, yeni yürüyüş parkurunda başlatıldı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol