Sağlık alanında NEREDEYİZ?

2014 yılında Kırklareli'nde 34 kurum ve kuruluşlar bünyesinde 418 proje uygulanmaktadır. Bu projelerin toplam tutarı 2 milyar 320 milyon 546 bin 962 lira olup, 2014 yılı programına 519 milyon 324 bin 587 lira ayrılmıştır. Bu ödeneğin 71 milyon 249 bin 886 lira gönderilmiş, 47 milyon 479 bin 638 lira harcama yapılmıştır. İlimiz sınırları içinde bazı projeler tamamlanmış, yüzlerce proje devam etmekte ve ihale aşamasındadır. 2002 ile 2014 yılları arasında aldığı devlet destekli yatırımları ile ön plana çıkan Kırklareli'deki gelişmişlik seviyesine ayna tuttuğumuz RÖPORTAJLARIMIZ'DA KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERİ FERGAN GENÇ ile bir araya geldik

FERGAN GENÇ; "Gerek yatırım bazında gerekse tıbbi yatırım derken fiziki yapıların düzeltilmesi anlamında gerekse tıbbi cihaz alet hedevat donanımın geliştirilmesi bazında oldukça önemli 60 70 yılda
yapılabilecek iş yapıldı"

Konuşmasına Kırklareli'nin son yıllarda sağlık alanında katettiği yol ile başlayan Kırklareli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Fergan Genç, şöyle konuştu; "Gerek yatırım bazında gerekse tıbbi yatırım derken fiziki yapıların düzeltilmesi anlamında gerekse tıbbi cihaz alet-edevat donanımının geliştirilmesi bazında oldukça önemli, 60 - 70 yılda yapılabilecek iş yapıldı.
Bunu da zaten gerek valiliklerimizin gerek kurumların gerek sağlık bakanlığının istatistik verilerinde görmek mümkün. Hizmet kalitesinde süratle iyileşme var. Biz de hastanelerimizin yaşayan canlı birer organizma olduğunu düşünerek Babaeski gibi yeni hastanelerimiz yapılana kadar hastanelerimizi her an hazır tutmak zorundayız. Dolayısıyla hiçbir tıbbi bakımdan, hiçbir masraftan kaçınmıyoruz. Yeni hastaneler yaparken eskilerini de süratle minimum masrafla, maksimum verimi alarak, rehabilite etmeye çalışıyoruz.
Ben kendi eşimin, annemim, çocuğumun gidemeyeceği yerde vatandaşımı yatırmam, tedavi ettirmem. Benim anlayışım bu. Ben burada devletimizin bize sağladığı olanaklar sayesinde rahat koltuklarda otururken, şu anda bir hastamızı bizim yapamadığımız veya yapmakta geciktiğimiz bir eksiklik, bir hata yüzünden sağlığı bir zarara uğruyorsa, hayatını kaybediyorsa ya da bir hasar kalıyorsa, bunun vebalini ömür boyu ödeyemeyiz.
Başta devletimizi yöneten cumhurbaşkanımızın başbakanımızın ve bakanlarımız olmak üzere sağlık bakanımızın bütün sağlık ordusunun da zihniyeti benim gibi" dedi.
"2000'li yıllar ile birlikte çağ atladık"
Sözlerine devam eden Genç, ülke genelinde sağlık alanında yöneticilerin de düşünce anlamında değiştiğini vurgulayarak; "Bizler de aslında 2000'li yıllardan sonra düşüncelerimizde çağ atladık. İnsanları biliyorsunuz doğduğu günden, öldüğü güne kadar değişime ve gelişime açıktır. Biz de kişisel olarak kendimizi geliştirdik. Büyük fedakarlık göstererek bir aile gibi hareket ederek, sağlık hizmetinin sunumunda şu an dünyada ABD'den sonra tıbbi hizmetlerin sunumu anlamında ikinci sıradayız.
Biz bugün sağlık turizmi yapıyoruz. İstanbul ve Ankara başta olmak üzere Bursa gibi Edirne gibi pilot il seçilen bazı illerde sağlık turizmini yaygınlaştırdık. Biz de Kırklareli ili olarak öncelikle kendi halkımıza sunduğumuz sağlık hizmet kalitesini geliştirip, hızla 6 ay 1 yıl içerisinde sağlık turizmine açılmayı, Bulgaristan, Yunanistan gibi komşu ülkelerden daha kaliteli sağlık hizmeti vererek buraya hasta çekmeyi planlıyoruz. Nitelikli, dilediği an erişebileceği hiç başka bir ülkeye gitmeden yerinde hizmet alabileceği kalitede bir hizmet sunalım ki; sonra sağlık turizmine geçelim.
Amacımız o yönde. Büyük bir dinamizmle çalışıyoruz. Arkamızda hissettiğimiz manevi güçle şevkimiz hiç azalmadı, aksine artarak sürüyor. Bugün bakanlarımızın da desteğiyle 4 boyutlu eko kardiyografi cihazlarından tutun da kardiyoloji tetkikleri yapabilen cihazlara kadar her şeyi getirmeyi başardık ilimize. Bütün cerrahi setlerimizi yeniliyoruz. Yataklarımızı yeniledik, yenilemeye devam ediyoruz.
Bugün özel hastanelerin birçoğunda bulunabilecek cihazlara artık biz de sahibiz. Cihaz yatırımlarımızı daha da arttırıyoruz. Her branştan hekimlerimizle, her hastanemizde düzenli toplantılar yapıyoruz. Saptadığımız eksiklikleri tekrar gözden geçirerek gidermeye gayret gösteriyoruz" ifadelerine yer veren Genç, sağlık sektöründe sürekli ileriye doğru gidildiğini belirterek sözlerine son verdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol