SES'ten tepki

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Kırklareli Şube Başkanlığı bir basın açıklaması yaparak 

geçtiğimiz Perşembe günü bütçe görüşmeleri esnasında Meclis önünde yaşanan olaylara tepki gösterdi.
Şube Başkanı Dr. Bahadır Tunçol tarafından, dün saat 13.00'de yapılan açıklamada özetle şunlar kaydedildi;
"Bilindiği üzere dün (Perşembe günü), sağlık bütçesi meclis plan ve bütçe komisyonunda görüşüldü. Biz Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası olarak hem sağlık emekçilerini hem de tüm halkın sağlık hakkını ilgilendiren bu bütçe görüşmelerinde taraf olduğumuzu ve olacağımızı her zaman ifade ediyoruz.
Dün (Perşembe günü) sendikamız merkez yönetim kurulu üyeleri ve bazı şube yöneticilerince 2015 yılı sağlık bütçesi taleplerini dile getirmek için Meclis önünde basın açıklaması yapılmıştır. Gerçekleştirilen basın açıklaması sonrası daha önceden görüşme sözü vermiş olan plan ve bütçe komisyonu üyesi milletvekilleri ile görüşmek için beklerken düzenlemek istedikleri oturma eylemine polis tarafından izin verilmemiş ve 12 arkadaşımız darp edilerek gözaltına alınmış, 5 arkadaşımız bu sırada yaralanmıştır.
Polis saldırısını protesto etmek için SES Genel Merkezi önünde buluşarak Meclis'e yürümek isteyen KESK ve bağlı sendikaların üye ve yöneticileri ile toplumsal muhalefet bileşenlerinin temsilcilerinin önü Kumrular Caddesi'nde polis barikatıyla bir kez daha kesilerek saldırıya uğramışlardır.
Gözaltına alınan arkadaşlarımızın tümü serbest bırakılmıştır. Yaralanan arkadaşlarımızın sağlık durumlarının iyi olduğu bildirilmiştir.
Bilinmelidir ki bu yöntemler yeni değildir. Ancak mücadele edenleri de hiçbir zaman engelleyememiştir. Bizler, dün olduğu gibi bundan sonra da tüm emekçilerle birlikte haklarımız için mücadele etmeye devam edeceğiz."

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol