SES basın toplantısında ses verdi

Geçtiğimiz gün Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Kırklareli Şubesi basın toplantısı düzenledi. Düzenlenen basın toplantısında 2014 maaş zammının geçtiğimiz aylarda eridiğini dile getirdi. Aynı zamanda Edirne'de doktorluk yapan Dr. Dilek Tucar'ın görevden alınmasını protesto eden SES Kırklareli Şube Sekreteri Sıraç Akkoyun yapmış olduğu konuşmada: "Hükümet ile yandaşı Memur - Sen arasında geçen yıl imzalanan toplu iş sözleşmesi uyarınca 1 Ocak 2014'ten geçerli olmak üzere kamu emekçilerinin maaşlarında net 125 lira, memur emeklisinin aylıklarında da seyyanen 140 lira artış yapılmış, nu yüzden 2014 enflasyon oranı tüketici fiyatlarında (TÜFE) yüzde 9.54 olarak gerçekleşmiş, 2014 maaş zamları çoktan erimiştir" dedi.
Konuşmasına devam eden Akkoyun: "Bugüne kadar her yıl enflasyon zammı alan kamu emekçileri, hesap kitap bilmeyen, yandaşı olduğu hükümete yaranmaktan başka derdi olmayan, kamu emekçilerini görüşme masasında satan Memur - Sen Konfederasyonu yüzünden, ilk defa enflasyon farkı almamış, enflasyon oranının hızlı artması nedeniyle, bugüne kadar yaşanabilecek en büyük mağduriyetle karşı karşıya bırakılmıştır" ifadelerini kullandı.
Daha sonra SES Kırklareli Şube Başkanı Dr. Bahadır Tunçol söz alarak sendika olarak hükümette taleplerini iletti.
Tunçol, şunları söyledi;
"Tüm kamu emekçilerine 2014 enflasyon farkı kadar "ek zam" ödenmesi, enflasyon farkından kaynaklanan "ek zam" oranının 2015 bütçesi içerisinde yer alması, başta insanca yaşayacak ücret talebimiz olmak üzere, kamu emekçilerinin bugüne kadar yaşadığı bütün ekonomik mağduriyetlerin giderilmesi, son 12 yıl içinde satın alma gücümüzdeki azalmayı telafi eden adaletli bir ücret artışı sağlanması, ek ödemelerin tamamının temel ücrete ve emekliliğe yansıtılması, vergi dilimi uygulamasının sabitlenerek, ücretlerde yaşanan erimenin önüne geçilmesi."

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol