Romanlardan Vali Civelek'e teşekkür

Kırklareli Valisi Esengül Civelek'i dün makamında ziyaret ettiklerini belirten Kırklareli Roman Kültürünü Koruma ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Zafer Süpürgeci; "Roman vatandaşların taleplerini Sayın Valimize ilettik. Kendisi gereken desteği vereceğini belirtti. En önemli sorunumuz işsizlik. Sayın Valimizin daha önce Yalova'da Roman vatandaşlara yönelik yaptığı çalışmaları biliyoruz. Kendisini çok seviyoruz" dedi…

Kırklareli Roman Kültürünü Koruma ve Sosyal Yardımlaşma Derneği dün Kırklareli Valisi Esengül Civelek'i makamında ziyaret ettikten sonra gazetemizde misafirimiz oldu ve söz konusu ziyareti değerlendirdi.
Dernek Başkanı Zafer Süpürgeci, Başkan Yardımcısı Zeki Alsan ve Veznedar Seyfettin Bozuk, gazetemiz binasında yaptığı açıklamalarda, Vali Esengül Civelek'in kendilerine yakın ilgi ve alaka gösterdiğini söylediler.
Süpürgeci açıklamasında; "Başta Yayla Mahallesi, Akalar Mahallesi, Kocahıdır Mahallesi ve Doğu Mahallesi olmak üzere ilimizde pekçok bölgede sayısı 10.000'i bulan roman vatandaşlarımızın sorunlarını, dertlerini, sıkıntılarını aktarmak ve ilimizde görevini başarıyla sürdüren, Sayın Valimiz Esengül Civelek'e bir nezaket ziyaret gerçekleştirmek adına, bugün (dün) saat 09.30'da makamındaydık" dedi.
"Okuma yazma bilmeyenler, Kırklareli için utanç kaynağıdır"
Süpürgeci açıklamalarına şöyle devam etti; "Roman vatandaşlarımızda okuma-yazma bilmeyenlerin sayısı 3000'e ulaştı. Bu gerek bizim için gerekse bütün Kırklareli için bir utanç kaynağıdır. Bu durumu Sayın Valimize ilettik. Kendisi hemen İl Milli Eğitim Müdürlüğünü arayarak gereken talimatı verdi. En kısa zamanda bir kurs açılacak.
Ayrıca İŞKUR İl Müdürümüz Hasan Aksoy ile görüştük. Kurum kapsamında, insanları teşvik amaçlı olarak maaşlı bir kurs açılması yönünde talebimiz oldu."
"İşsizlik en büyük sorunumuz"
İşsizlik ve önyargının Roman vatandaşların en büyük sorunlarının başında olduğunu kaydeden Süpürgeci ifadelerini şöyle sürdürdü; "Bizimle ilgili projeler üretilmesini, eğitimlerin sürdürülmesini hemen her yerde dile getirmeye devam ediyoruz. İşsizlik en büyük sorunlarımızın başında geliyor. Bu anlamda yapılan eğitimlerin, verilen kursların kalıcı olmasını istiyoruz. Verilen bu eğitimlerin sonrasında ise geçici iş verilmesinden ziyade, insanlarımıza kalıcı iş verilmesini, fırsatlar tanınmasını talep ediyoruz. Örneğin fabrika, işletme sahipleri ile görüşülüp, roman vatandaşları kapsayan işlere yerleştirilmesi yönünde teşvik edilmesi sağlanabilir."
"Valimizi çok seviyoruz"
Kırklareli Valisi Esengül Civelek'in Yalova'da görev yaptığı dönemlerde roman vatandaşlara yönelik güzel çalışmalara imza attığını hatırlatan Süpürgeci açıklamalarını şöyle sonlandırdı; "Uzun zamandır Kırklareli'nde toplu nikah ve toplu sünnet şöleni yapılmadığını da Sayın Valimize ilettik. Kendisi Temmuz veya Ağustos ayında bu konuyla ilgileneceğini bizlere söyledi. Kendisinden destek sözü aldık. Bizimle yakından ilgi ve alakadar oldu. Bizler de Roman toplumu olarak kendisini çok seviyoruz."

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol