Pınarhisar da halkın katılımı toplantısı yapılacak

Kırklareli Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Pınarhisar'da iki "Kalker Ocağı ve Kırma-Eleme Tesisi Kapasite Artırımı" projesi için "Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir Kararı" verirken bir "Tehlikesiz Atık Düzenli Depolama Tesisi" projesi ile ilgili sunulan dosyayı uygun bularak ÇED Sürecinin başladığını açıkladı. İlçede bir kalker ocağı içinse ÇED kapsamında halkın katılımı toplantısını yapılacağını bildirdi

Kırklareli Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Limak Batı Çimento San. ve Tic. A.Ş. tarafından Pınarhisar'a bağlı Akören Köyü Mevkii'nde işletilen Kalker Ocağı'nın kapasite artırımının planlandığını, projeye ilişkin ÇER Yönetmeliği kapsamında "Halkın Katılımı Toplantısı" yapılacağını duyurdu.
Toplantının 24 Eylül 2014 tarihinde saat 14.30'da Pınarhisar Deremahallesi Kırklareli Cad. No:2'deki "Dikilitaş Kıraathanesi"nde yapılacağı kaydedildi.
İki kalker ocağına ÇED Gerekli değildir kararı
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden yapılan duyuruda, Pınarhisar'a bağlı Erenler Köyü yakınında ve 99,91 ha büyüklüğündeki II. Grup Arama Ruhsatlı sahanın 14,47 ha'lık kısmında II-a Grubu İşletme Ruhsatlı sahada, Kimtaş Kireç San. ve Tic.A.Ş. tarafından gerçekleştirilmesi planlanan "İR:81582 Kalker Ocağı ve Kırma-Eleme Tesisi Kapasite Artırımı" projesine Kırklareli Valiliğince (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) "Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir Kararı" verildiği açıklandı.
Kırklareli Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden yapılan duyuruda ayrıca, yine Pınarhisar'a bağlı Erenler Köyü yakınında ve 99,37 ha büyüklüğündeki II. Grup Arama Ruhsatlı sahanın 9,48 ha'lık kısmında II-a Grubu İşletme Ruhsatlı sahada, Kimtaş Kireç San. ve Tic.A.Ş. tarafından gerçekleştirilmesi planlanan "İR:80264 Kalker Ocağı Kapasite ve Alan Artırımı" projesine de Kırklareli Valiliğince "Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir Kararı" verildiği belirtildi.
ÇED süreci başladı
Öte yandan Pınarhisar'da Dağyolu Mevkii, RN:5223 Ruhsat Numaralı Maden Ocak Sahasının 97.546 m2'lik kısmında Same İnş. Taah. San. ve Tic. A.Ş. tarafından yapılması planlanan "Tehlikesiz Atık Düzenli Depolama Tesisi" projesi ile ilgili olarak Kırklareli Valiliğine sunulan dosyanın "Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği"nin 17. maddesi doğrultusunda incelendiği ve uygun bulunduğu bildirildi.
Projeye ilişkin ÇED Sürecinin başladığı kaydedildi.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Yapın gitsin. Nasılsa halk "gençlik kültür ve sanat" festivalinde 3 tane cebini doldurmaya gelmiş şarkıcı bozuntusu görünce mışıl mışıl uyuyor. Ayran budalası gibi lay lay lom eğlence yetiyor. Yaşadıkları çevre umurlarında değil.Çünkü o işletmecilerin bazıları nasılsa festivallere sponsor olarak onlara ihtiyaçları olan sanal mutluluğu temin ediyor. Yapın ocakları delin dağları yığın çöpleri.