PTT'den vatandaşa gişe zulmü!

PTT Kırklareli Merkez Şubesinde tek gişeyle verilen hizmet vatandaşı isyan ettirdi. Bütün bankoların boş halde bulunduğu hizmet binasında, vatandaşlar sadece tek hizmet noktasında sıraya girerek, uzun bir süre beklemeye mahkum bırakıldılar. PTT'nin Kırklarelili vatandaşların hak etmediği bu muamele, özellikle yoğun günlerde adeta zulme dönerken, vatandaşa olan ilgisizlik;  "Burada bir yetkili yok mu" dedirtme noktasına getirtti. 

Gerek kamuoyuna yaptığı duyurularında, gerekse hemen her platformda vurgulayarak bahsettiği geniş hizmet ağı ile övünen PTT, Kırklareli'nde vatandaşı isyan ettirdi. Özellikle dün günlerden Çarşamba olması ve halk pazarının kurulması sebebiyle, haftanın en yoğun gününü yaşayan ilimizde, gerek bankalar, gerekse diğer hizmet kurumları adeta dolup taştı. Bu kurumlardan biri de Fevzi Çakmak Bulvarı üzerinde bulunan PTT Merkez şubesiydi. Fakat şubede geniş bir banko bulunmasına rağmen sadece bir görevlinin vatandaşa hizmet vermesi büyük tepkiyle karşılandı. Vatandaşların tarafımıza yaptığı şikayetleri doğrultusunda, şubede gerçekleştirdiğimiz gözlemler neticesinde geniş hizmet binasında tek bir görevlinin aktif olduğunu gördük.
Yine çoğu kurumda sıra beklenmesini kolaylaştırır hale getiren numaratör sistemi PTT şubesinde de bulunmasına rağmen, kapatılmıştı. Böylece vatandaşlar 90'lı yıllardan hafızalara kazınan kuyruk manzaralarını tekrar yaşayarak, "sıra çilesini" bir kez daha hatırlamış oldular.
Havale'den fatura ödemelerine, banka işlemlerinden e-devlet şifresi alımına kadar pekçok alanda hizmet veren bir kurumun sadece tek bir görevli ile hizmet vermesi vatandaşa "Bu kadar da olmaz" dedirtti.
Durumu şikayet etmek isteyen vatandaşlar ise güvenlik görevlilerinin fütursuz ve kaba tavrına maruz kaldılar. "Raporlu olanlar var. Yapacak bir şey yok" cevapları ile karşılaşan vatandaşlar, şikayet mercii olan yetkililerin ise müdür odasında toplantıda olduğunu öğrendiler. PTT'nin Kırklarelili vatandaşların hak etmediği bu muamele, özellikle yoğun günlerde adeta zulme dönerken, görevlilerin ilgisizliği ise "Burada bir yetkili yok mu" dedirtme noktasına getirtti.
Vatandaşlar, tek bir görevliyle kaderine bırakılan kurumun bir an önce gerekenin yapılıp, her zaman övündüğü haliyle hizmet vermesini bir kez daha talep ettiler.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Devletimin memuru pazara gidip giyimkuşam bakmasınmı yani. Amaaan sizde