PROF. DR. ANIL ÇEÇEN'İN "TÜRKİYE'NİN BİRLİĞİ" KİTABI ÜZERİNE

 Prof. Dr. Anıl Çeçen kendisini, Atatürk'ü ve Devrimleri anlatmaya adamış bir bilim insanıdır. Anıl Çeçen'i asistanlığından beri tanırım. 8-10 yıl kadar da Ankara'da Halkevleri Genel Merkezinde ve ATATÜRK ENSTİTÜSÜ'nde birlikte çalışmışlığımız vardır. Bu süreçte görebildiğim kadar Prof. Dr. Anıl Çeçen kendisini CUMHURİYET AYDINLIĞI'nın bekçisi, savunucusu gibi görmüştür. Bu amaçla kitlelerin bilgilenmesi, bilinçlenmesi doğrultusunda sürekli yazılı ve sözlü çalışmalar yapmaktan geri durmamıştır. Yazdığı kitaplar genelde Türklük, Türkiye ve Atatürk üzerinedir. Şu an elimin altında onun geçen yıl çıkan "TÜRKİYE'NİN BİRLİĞİ" adını taşıyan kitabı bulunmaktadır. Onu okuyorum.
Prof. Dr. Anıl Çeçen bir hukukçudur. Cumhuriyet Hukuku üzerine çalışmaları vardır. Fakat o önüne Türkiye'nin birliğini ve beraberliğini koymuştur. Atatürkçü Düşünce ve ülkünün yetişen kuşaklar tarafından gereğince anlaşılmamış, benimsenmemiş olmasına önem vermektedir. Bu amaçla halkımızın okumasında ısrarlı olmaktadır. "TÜRKİYE'NİN BİRLİĞİ" kitabına da bu konuyla ilgili bir sözle girmektedir. Alıntı yaptığı bu cümleye göre "İnsanın yaşadığı ömür boyunca geride bırakacağı en uzun ömürlü eser Kitaptır."
Anıl Çeçen bu alıntı sözle KİTAP KÜLTÜRÜ'nün önemine vurgu yapmaktadır. Yazmayı ve okumayı öğütlemekte, önemini belirtmektedir.
Prof. Dr. Anıl Çeçen'e göre Türkiye'nin Birliği konusunda çeşitli sorunları vardır. Bu sorunlar genel anlamda önemli sorunlardır. Sorunların geçmiş ve gelecekle ilgisi olduğu gibi güncellikle de ilgisi bulunmaktadır. Her şeyden önce ülkenin birliği ve dirliği söz konusudur. Türkiye'yi sorun yapıp, tartışanlar bulunmaktadır. Yeni sorunlar yaratılmaktadır. Sevr Dosyası'nı açmaya çalışan mihraklar vardır. Anıl Çeçen bu sorunları kitabında 16 bölüm, 42 sorun ve konuda toplamıştır. Bütün sorunlara rağmen Anıl Çeçen Atatürk'ün bir sözünü dile getirmekte yarar görmüştür. "Türkiye Cumhuriyeti İlelebet Payidar Kalacaktır" demektedir. Türkiye'nin Bölünmezliği Yaşamsaldır. Prof. Dr. Anıl Çeçen'in "TÜRKİYE'NİN BİRLİĞİ" üzerine düşünceleri de bu iki noktada toplanmaktadır.
Prof. Dr. Anıl Çeçen saygın bir Atatürkçü, etkili bir kültür ve hukuk insanıdır. Ülke üzerine, ülkenin sorunları üzerine ciddi biçimde mesai yapmaktadır. Bu nedenle "Türkiye'nin Birliği" kitabını okumakta yarar vardır. Bu konuda bilgilenmeye, bilinçlenmeye ihtiyaç vardır. Türkiye Ortadoğu da uyanık ve güçlü olmak zorundadır. Öyle biline.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol