Özal Kırklareli'ndeydi; "Nerede kalmıştık?"

Kırklareli'ni ziyaret eden Ana Parti Genel Başkanı Ahmet Özal, Türkiye'yi kalkındıran hizmetlerde merhum babasının kaldığı yerden devam etmek istediklerini söyledi ve partisinin sloganını yineledi;
"Nerede kalmıştık?"

Türkiye'nin 45. ve 46. dönem hükümetlerinde başbakanlık yapmış ve ardından sekizinci Cumhurbaşkanı seçilerek, görevi başında hayatını kaybetmiş olan Türk siyasetçisi ve devlet adamı merhum Turgut Özal'ın oğlu, Ahmet Özal dün Kırklareli'ne bir dizi ziyarette bulundu. Geçtiğimiz ay kurduğu Ana Parti'nin Genel Başkanı sıfatıyla seçim gezisi yapmak üzere ilimize gelen Özal, ilk olarak Kırklareli Ticaret Borsasını ziyaret etti.
Saat 12.00'de gerçekleşen ziyarette Ana Parti Kırklareli İl Başkanı İbrahim Tosun ve bir grup heyet hazır bulundu. Burada Borsa Başkanı Turhan Altıntel ve yönetim kurulu üyeleri tarafından ağırlanan Özal, kısa bir konuşma da gerçekleştirdi.

Özal; "Biz bir yola çıktık. 7 Haziran seçimleri Türkiye için önemli bir seçim. Bunun bilincindeyim onun için zaten siyasete geri döndüm. Ben siyaseti 2002'de bıraktım. Ama Türkiye'nin gidişatında, hem içerde hem dışarıda çok ciddi sıkıntılar var. Bu sıkıntıları gördüm ve huzursuz hissetim kendimi. Bizim partimizin şu andaki hedefleri; Rahmetli babamın 83'te başlattığı fakat 93'ten sonra devam edemediğimiz o değişim programlarının tekrar hayata geçirilmesi üzerinedir. Zaten bizim sloganımızda çok basit; "Nerede kalmıştık?" Oradan devam ediyoruz. Allahın takdiri milletin takdiri önemli. Biz elimizden geleni yaparız. Doğruları söylemek mecburiyetindeyiz. Doğrulara halkımızı, insanlarımız inandırabilirsek anlatabilirsek, Türkiye'de 2002'de olduğu gibi 83'te olduğu gibi 2015'te de yeni bir dönem başlayacağına inanıyorum. Önümüzde çok kısa bir süre var; 5 ay gibi. Bu 5 ayda Türkiye'nin her yanını ilçe ilçe gezeceğiz. Televizyonlarda kendimizi anlatmaya çalışacağız. Bu yolun herkes için milletimiz için hayırlı olmasını Allahtan niyaz ediyorum. İnşallah iyi şeyler yapmak içi biz hazırız, çok şeyleri de hazırladık. Büyük değişimler programlar hazırladık. Bunları zaman içinde halkımıza anlatmaya çalışacağız" dedi.
Özal Ticaret Borsası üyeleri ile birer hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra, Kırklareli Valisi Esengül Civelek'i makamında ziyaret etmek üzere buradan ayrıldı. Saat 12.30'da gerçekleşen ziyarette Vali Civelek memnuniyetini dile getirerek, Özal ile yaklaşık yarım saat sohbet etti. Özal daha sonra Valilik binası önünde basın mensupları ile biraraya geldi.
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ahmet Özal şunları ifade etti;
"Parti kurmakta geç kaldığımı düşünmüyorum, aksine tam zamanı olduğunu düşünüyorum. Çünkü 2002 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi iktidara geldi ve 2010-2011 yılına kadar benim kanaatime göre çok doğru icraatlar yaptı. Ama son bir iki sene içerisindeki yapılması gerekenlerin yapılmaması, bir de her partide gerçekleşmesi doğal olan yıpranma süreci sonucunda değişimin olması gerektiğini düşünüyorum. Sayın Tayyip Erdoğan artık bir Başbakan adayı değil, Cumhurbaşkanı ve siyaset üstünde birisi. Kendisi ilk defa olarak bu 2015 haziran ayı seçimlerinde Başbakan adayı değil. Dolayısıyla ben de şuan da Türkiye'nin gerek içeride gerekse dışarıda meselelerini rahmetliyle yaşadığım on yılın ve bağımsız milletvekilliğinin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Türkiye'nin dış ve iç politikadaki meselelerini çözebileceğimizi ve rahatlatabileceğimizi düşündüğüm için partimizi kurduk. Biz meseleleri düzeltmek isteriz tabi ancak bu önce Allahın sonra milletin takdiri ile olur. Olursa da elimizden geleni yaparız. Artık büyük bir değişimin zamanının geldiğini düşünüyorum."
Daha sonra bir lokantada halkla iç içe yemek yiyen Özal, esnaf ziyaretinin sonrasında saat 14.00'de Kırklareli Üniversitesi Kültür Merkezinde vatandaşlarla biraraya geldi. Programın ardından Özal, ilimizden ayrıldı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol