Otomobilsiz yaşama dikkat çektiler

Dünya Otomobilsiz Yaşam Günü ve Avrupa Hareketlilik Haftası nedeniyle, 28 Eylül Pazar günü ilimizde bisiklet etkinliği gerçekleştirildi.

Kırklareli Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü öncülüğünde gerçekleşen etkinliğe, Kırklareli Doğa Sporları Kulübü de destek verdi.
İlimiz Vilayet Meydanı, Atatürk Anıtı önünde gerçekleşen program saat 14.00'de bisikletli vatandaşların katılımı ile start aldı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından dağıtılan yaka rozetlerini takan bisiklet-sever vatandaşlara, daha sonra güzergah konusunda da bilgi verildi. Buna göre bisikletliler, Valilik Meydanından başlayarak, Fevzi Çakmak Caddesi Dereköy Yolu güzergahı takip edilerek Walldorf Korusuna gittiler ve tekrar aynı güzergahtan hareket noktasına döndüler.
Etkinlik öncesinde bir açıklama yapan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Akbulut ve Kırklareli Doğa Sporları Kulübü Başkanı Metin Erman;
"16-22 Eylül tarihleri arasında Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında, yaşanılabilir temiz bir kent için çevre kirliliğini, karbon salınımını ve gürültüyü azaltmak, trafiği kent merkezinde hafifletmek, park problemini azaltmak ve kısa-orta mesafe ulaşımın daha rahat sağlanabilmesi için bisiklet kullanımını özendirmek, toplu ulaşım alternatiflerini teşvik etmek amacıyla bu programı gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda, daha önceden belirtilen güzergah üzerinden herkese açık kısa mesafeli bisiklet turu yapacağız" dediler.
Ardından 40'a yakın bisikletli, pedal basarak söz konusu güzergahı bisikletleri ile toplu bir şekilde geçtiler ve Dünya Otomobilsiz Yaşam Günü-Avrupa Hareketlilik Haftası'nın önemini vurgulamış oldular.
Etkinlik, bisikletlilerin tekrar Vilayet Meydanı'na dönmesi ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından katılımcılara kumanya dağıtılması ile sona erdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol