Önadım'ın kursu için yeni fırsat

Önadım, İŞKUR ile ortaklaşa, Meslek Edindirme Kursları kapsamında "Gazetecilik" alanında eğitim sertifikası programının startını 23 Şubat'ta verecekti. Ancak daha çok kitlelere ulaşabilmek adına kurs programı iki hafta ertelenirken, koşullar da iyileştirildi…

Önadım İŞKUR ile birlikte Meslek Edindirme Kursları kapsamında "Gazetecilik" alanında 45 günlük bir kurs açtığını daha önce duyurmuştu. Daha önce 23 Şubat tarihinde başlaması planlanan kursun, 20 Şubat Cuma günü gerçekleşen seçmelerinde daha çok kitlelere ulaşabilmek adına koşullarda esnekliğe gidildi ve kursun başlangıç tarihinin de 9 Mart 2015 tarihine ertelenmesine karar verildi.
Buna göre; daha önce 10 kişiye verilmesi planlanan eğitim 12 kursiyere çıkartıldı. Yine sadece meslek lisesi mezunları ve ön lisans mezunları için kabul edilen başvurulara "lisans" mezunları da dahil edildi.
Kursumuza katılmak isteyen adaylar 6 Mart Cuma gününe kadar İŞKUR'a başvurularını yapabilirler.
Eğitim sürecinde, kursiyerler habercilik, fotoğrafçılık, kısacası gazeteciliği kapsayan tüm önemli konular dahilinde ayrıntılı bir kursa tabi tutulacaklar. Bünyemizde, kendi uzman kadromuz ve uygulama alanımız kapsamında, kendi imkanlarımızı kullanarak toplam 240 saat Yazılı Basın Muhabirliği Meslek Kursu ve Uygulama Eğitimi verilecek.
Önadım Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Ferdi Kurtbayram'ın ve Kırklar Haber Gazetesi muhabiri Nüket Nazlı'nın eğitimci olarak görev yapacağı kursun 30 gün teori, 15 gün ise pratik şeklinde gerçekleştirilmesi planlanıyor.
12 kursiyer ile sınırlandırılan eğitimlerin sonunda 12 kursiyer de Önadım Medya Grubu bünyesinde çalışma imkanına sahip olacaklar. Başvurular İŞKUR İl Müdürlüğü üzerinden yapılacağı için kursa katılmak isteyenlerin şu an için herhangi bir kurumda çalışmıyor olması ve İŞKUR İl Müdürlüğü'ne kayıtlı olmaları gerekiyor.
Yine eğitim verilecek personelin yaş aralığı 21-30, yerel hizmet vermek üzere yetiştirileceği için bölgemiz kökenli olmaları tercih edilecek.
Kurs programında; "Gazeteciliğin Temel Kavramları", "Haber Yazma", "Haber Yazma Teknikleri", "Haber Toplama", "Haber Röportaj", "İnceleme-Araştırma Haberciliği", "Fikir Hakları", "Basında Meslek Etiği", "Basın Suçları" gibi konularda uygulamalı eğitim verilecek.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol