Önadım'dan istihdam için ilk adım

Önadım, İŞKUR ile ortaklaşa, Meslek Edindirme Kursları kapsamında "Gazetecilik" alanında eğitim sertifikası programı açmak için başvurusunu yaptı

Önadım İŞKUR ile birlikte yeni bir projeye imza atıyor ve Meslek Edindirme Kursları kapsamında "Gazetecilik" alanında 45 günlük bir kurs açıyor. 10 kişi, bu eğitim sürecinde, habercilik, fotoğrafçılık, kısacası gazeteciliği kapsayan tüm önemli konular dahilinde ayrıntılı bir kursa tabi tutulacaklar.
Bu kapsamda dün Önadım Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Ferdi Kurtbayram ve Kırklar Haber Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü H. Murat Taner, muhabir Hüseyin Narin ile birlikte başvuru dilekçelerini teslim etmek üzere İŞKUR İl Müdürlüğü'ne gittiler.

Kurumda görevli Şef Zafer Er başvuru dilekçesini Kurtbayram ve Taner'den teslim aldı. "Hayırlı olsun" temennilerini sunan Er, daha sonra gazetemiz çalışanlarını süreç hakkında bilgilendirdi.
Bu kapsamda kurumda işsizlik kaydı bulunan adaylar için düzenlenen Meslek Edindirme Kursları sayesinde kalifiye elemanlar yetiştirilmesi planlanıyor. Bu güzel uygulama sayesinde "Altın bilezik" sahibi olan işsiz adaylar kolaylıkla iş bulabiliyor. İŞKUR meslek edindirme kurslarını yıl içerisinde belirli dönemlerde olmak üzere sürekli düzenliyor.
İşkur meslek edindirme kursları kurs süresince kursiyerlere düzenli olarak kursa devam ettikleri gün sayısı üzerinden ödeme yapıyor. Bu süreç içerisinde kursiyerlerin kursa devam etme zorunluluğu bulunuyor. Kursiyerler mazeretsiz şekilde kursa devam etmediklerinde kurs kaydı siliniyor. Daha sonra İŞKUR'un düzenlediği hiçbir mesleki eğitim kursuna başvuru ve kayıt yaptıramıyorlar.
İŞKUR kursiyerlerine ödediği günlük ücret dışında sağlık ve iş güvenliği sigorta primlerinin ödemesini yaparak kursiyerlerini güvence altına alıyor. Bu sayede kursiyerlerin kurs süresince herhangi bir ağlık sorununda sigorta güvencesinden faydalanmaları sağlanıyor. İŞKUR kursiyerlerin sigorta prim ödemelerini ise kendi bünyesinde barındırdığı işsizlik fonundan karşılıyor ve kursiyerlerden hiçbir şekilde ücret talep etmiyor.
Periyodik olarak toplanan kurul, talebimizi inceleyip, değerlendirdikten sonra, başvurular dikkate alınacak ve kurs açılıp açılamayacağı kararlaştırılacak.
Önadım Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Ferdi Kurtbayram'ın, Kırklar Haber Gazetesi muhabiri Nüket Nazlı'nın ve alanında başarılı eğitimcilerin vereceği kursun 30 gün teori, 15 gün ise pratik şeklinde gerçekleştirilmesi planlanıyor. Kurslara Endüstri Meslek Lisesi; Makine, Elektrik, Bilgisayar, Halkla İlişkiler ile MYO mezunları katılabilecekler.
İŞKUR İl Müdürlüğü'ne verdiğimiz dilekçede şunlar yer alıyor;
"Bünyemizde, kendi uzman kadromuz ve uygulama alanımız kapsamında, kendi imkanlarımızı kullanarak toplam 240 saat Yazılı Basın Muhabirliği Meslek Kursu ve Uygulama Eğitimi talebimizin kurumunuzca incelenerek gereğinin yapılmasını arz ederiz.
İstihdam talebimiz Yeterlilik Belgesi alan 10 kursiyerin tamamını kapsamaktadır. Personelde hedef kitlemiz; Meslek Liseleri, Halkla İlişkiler, Bilgisayar, Elektrik, Makine mezunları veya MYO mezunları adayları arasından tercih edilecektir. Yine eğitim verilecek personelin yaş aralığı 21-30, yerel hizmet vermek üzere yetiştirileceği için bölgemiz kökenli olmaları tercihimizdir."

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Güzel girişim 23 Ocak 2015 Cuma 18:04:23

    İstihdam için güzel girişim. Lütfen yeni arkadaşlara doğru bir imla kullanmayı özellikle öğretin :)