Önadım farkıyla, işte Çarşamba

Burası Pazarların Çarşambası
50 TL'e 1 FİLE DOLMUYOR
27 TL'e Poşetler doluyor
"50 TL'ye dolmayan FİLEDE AHTAPOT MU VAR!
Bizde Hamsi var 1 Kilo, Meyve Ucuzundan, sebze sağlık için, Çorap giymek için…"
Halk Pazarlarımızdaki fiyatların,
yüksek olduğunu TV kanallarından bağırarak
Büyük marketlerin ekmeklerine yağ süren reklâmlara Yurt dışından,
Ülkemizin Çeşitli illerinden
ve Kırklareli'nin birçok yerleşim yerinden Çarşambamıza gelenler tarafından
OKKALI bir cevap verildi
"HERŞEY ÇOK UCUZ, BÖYLE PAZAR GÖRMEDİK"


Önadım Medya Grubu, daima halkın sesi olmakla birlikte, halkı yanlış yönlendiren haberlerin de üzerine giderek, vatandaşı doğru bilgilendirmeye devam ediyor.
En son ulusal basında yer alan halk pazarlarının pahalı ve 50 TL'ye bile bir poşetin dolmadığı gibi haberlerin doğruluğunu araştıran Önadım Medya Grubu muhabirleri, bu doğrultuda görüşünü aldıkları Kırklareli Pazarcılar Odası Basın Sözcüsü Erdinç Günel'den ve vatandaşın kendisinden bu tür haberlerin algı yanılması yaratılmak amacıyla yapılmış yanıltıcı haberler olduğu sonucuna vardı.
"HER ŞEY ÇOK UCUZ, BÖYLE PAZAR GÖRMEDİK"
Trakya'nın hem pazarcı esnafı sayısı, hem ekonomik etkileşim, hem tezgahları ziyaret eden kişi sayısı, hem de tezgah başına ortalama kazanç bakımından en büyük Pazarı olarak bilinen Çarşambamızın GÜNDEMİ 50 TL'e DOLAMAYAN PAZAR FİLELERİYDİ.
"Yurt dışında BÖYLE PAZAR GÖRMEDİK"
"Marmaris'te BÖYLE PAZAR GÖRMEDİK"
"İstanbul'da BÖYLE PAZAR GÖRMEDİK"
"Antalya'da BÖYLE PAZAR GÖRMEDİK"
Kırklareli Seyyar Pazarcılar Odası Basın Sözcüsü Erdinç Günel, Onlarca pazarcı Esnafı ve yüzlerce halk pazarı tutkunu ile görüşmelerimizde, kamuoyuna yöneltilmek istenilen algının PAZARLARIN PAHALI olduğu ortaya çıktı.
Çarşamba pazarına Bulgaristan gibi ülkelerden gelerek ilk kez ziyaret eden, Türkiye'nin her hangi bir yerleşim yerinden gelerek tur atan ve ilimizin her hangi bir yerinden alışveriş amacı ile gezen vatandaşın halk pazarımız ile alakalı olarak kurduğu cümlelerin paydasını "Böyle Pazar görmedik" ifadesi oluşturdu.
Pazarcı esnafının, "Ürünlerimiz hem taze hem de tüm marketlerdeki fiyatlardan daha uygun seviyededir." Cümlesine, "Kırklareli'nin özellikle Çarşamba pazarı ev ekonomisine alışveriş yaparken katkıda bulunmak isteyenler için biçilmiş kaftan" sözleri ile destek veren Kırklarelili vatandaşlara, şanslı olduklarını hatırlatan ise, Yurt dışı ve Kırklarelili olmayanların ifadeleri oldu.
"Geldiğimiz yerlerde böyle büyük ve her şeyi bulabileceğimiz pazarlar yok. Burada her şey uygun. Bir çift çorap 1 TL, meyve çok ucuz. Sebzeler ve balıklar çok uygun" cümlesi ise Çarşambamızın heybetini ve hareketliliğini ucuz olmasına bağlayan misafirlerimiz ise fiyatların uygun olmasının ŞOKUNU uzun süre üzerlerinden atamadılar.
"50 TL'ye dolmayan FİLEDE AHTAPOT MU VAR!
Bizde Hamsi var 1 Kilo, Meyve Ucuzundan, sebze sağlık için, Çorap giymek için…"
Pazar alışverişini yaparak evine dönen Kırklarelili vatandaşlar ise, onlarca poşet içindeki bir çok ürüne toplamda 27 TL gibi bir ücret ödediğini işaret ederek asılsız reklamlara kanıt göstererek cevap vermiş oldu.
Kırklareli vatandaşın elindeki poşetlerde, 1 KG HAMSİ, 2 KG portakal, 1 DEMET maydanoz, 1 DEMET pırasa, YARIM KG zeytin, 3 ÇİFT çorap, 1 KG elma, 2 TANE yufka vardı.
"50 TL'ye dolmayan FİLEDE AHTAPOT MU VAR! Bizde Hamsi var 1 Kilo, Meyve Ucuzundan, sebze sağlık için…" sözleri ile Kırklarelili vatandaş durumu kendince yorumlamış oldu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol