Öğrencilere "Yatırım İndirimi ve Teşviklerde Vergi Uygulamaları" anlatıldı

Vergi Haftası Kutlamaları Mart ayının ilk gününde de çeşitli etkinliklerle geride bırakıldı. Etkinlikler gün içinde Kırklareli Vergi Dairesi'ne gerçekleştirilen ziyaretlerin kabulü ile başladı. Öğleden sonra "Yatırım İndirimi ve Teşviklerle Vergi Uygulamaları" konulu konferans üzerinden devam eden etkinlikler yapılan kokteyl ile sona erdi.

Kırklareli'nde Vergi Haftası Kutlamaları 5. gününde düzenlenen "Yatırım İndirimi ve Teşviklerle Vergi Uygulamaları" Konferansı ile devam etti.

 Saat 14.00'da başlayan konferans programı Kırklareli S.M.M.M.O. Hizmet Binası 4. kat toplantı salonunda gerçekleştirildi. 25 Şubat - 3 Mart 2013 tarihleri arasında kutlanan ve bu yıl yirmi dördüncüsünün kutlandığı Vergi Haftası Etkinlikleri Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Ardından ilk konuşmayı 1 - 7 Mart arasında kutlanacak olan Muhasebe Haftası için Kırklareli Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Burhan Üstünkol yaptı. Üstünkol yaptığı açıklamada, "Bugün burada öncelikle Vergi Haftası nedeniyle bir araya geldik. Toplumdaki vergi bilincinin artması, 7'den 70'e her kesimin yaşamının bir parçası olan vergi verme görevinin en sağlıklı bir biçimde vücut bulması için gelenek haline gelen ve yıllarca Gelir İdaremizin bu çabasına en büyük desteği veren Muhasebeci ve Mali Müşavirler Dairesi'nin bir ferdi, bir temsilcisi olarak bu alanda son yıllarda çok yol alındığını görmekte olduğumuzu söylemeden geçemeyeceğim. Gelir İdaremizin son yıllardaki teknolojik altyapı gelişimi, idarecilik anlayışındaki değişiklikler, harcanan çabalar çok fazla. Bunlara katılmamak mümkün değil. Sadece bilinçlendirme çalışmaları, teknolojik altyapıyla kontrol sistemleri, uygulanan cezai müeddeler acaba yeterli mi? Burada esas olan ülke geleceği için birlikte hareket etmektir. Vergi iadesi ile yapılacak işbirliği ile hem mükellefin, hem de ekonominin birçok sorununa çare geliştirebiliriz. Geniş kitlelere vergiyi benimsetmek için ve gönüllü ödeme alışkanlığı yaratabilmek için daha etkin uygulamalar geliştirilmesinde meslek camiası olarak her zaman Gelir İdaremizin yanında olduğumuzu da belirtmek isterim" dedi.
KSMMMO Başkanı Burhan Üstünkol'un açıklamasının ardından 24.sü kutlanan Vergi Haftası etkinlikleri neyeniyle konuşmasını yapmak üzere kürsüye Kırklareli Defterdarı Mustafa Şahin geçti. Vergi Haftası'nın 1990 yılından beri kutlandığını anlatan Şahin katılımcılara hoş geldiniz diyerek, "Bugünün ayrıca 1 - 7 Mart Muhasebeciler Haftası'na rastlaması nedeniyle meslek mensubu tüm arkadaşlarımızı kutluyorum. Bu yılki etkinliklere baştan sayın valimiz olmak üzere belediyemiz, ticaret odamız, ziraat odamız, esnaf odamız, serbest muhasebeci ve mali müşavirler odamız ile diğer meslek kuruluş odalarımıza ziyaretlerde bulunulmuş, vergi mükelleflerinin de iş yerlerine gidilerek karşılıklı dilek ve temennilerle vergi idaresine önemli katkılar sağlanmıştır" açıklamasında bulundu. Şahin, "2012 yılı itibariyle ilimiz 8 bin 139 gelir vergisi 5469 basit usulle vergilendirilen mükellef, 10 bin 241 katma değer vergisi mükellefi, 11 bin stopaj vergisi mükellefi, 81 bin 185 adet de motorlu taşıtlar vergisi mükellefi mevcut olup, 2012 yılı sonu itibariyle vergi günleri taahkukumuz 606 milyon, hasılatımız ise 400 milyon TL civarında gerçekleşmiştir. İlimiz, Türkiye genelinde taahkuk miktarı sıralamasında 38'inci, tahsilat miktarı sıralamasında da 41'inci sırada yer almıştır" dedi.
Vergi Haftası Etkinlikleri kapsamında "Yatırım İndirimi ve Teşviklerde Vergi Uygulamaları" konulu konferans sunumu için Kırklareli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Zekeriya Demir kürsüye davet edildi. Demir projektör yardımıyla yaptığı sunumu öncesi konuşmasında, "Sunumu şu şekilde planladık, ilki 2012 devlet yardımları üzerine çıkarılan karar, KOSGEB tarafından sağlanan teşvikler, TUBİTAK tarafından sağlanan teşvikler, Turizm Bakanlığı'nın sağlamış olduğu teşvikler ve Kırsal Kalkınma ve İl Destekleme konusunda sağlanan teşviklerle ilgili ve bunların vergi avantajları ile mükelleflere özellikle işadamlarına yönelik ve idari girişimci olmayı düşünen genç arkadaşlarımıza bir perspektif sunması şeklinde bir planlama yaptık" açıklamasında bulundu. Demir yaptığı açıklamanın ardından sunum anlatımına geçti.
Yrd. Doç. Dr. Zekeriya Demir'in konuşmasının ardından Kırklareli genelinde ilk beşe giren Kurumlar ve Gelir Vergisi mükelleflerine hediye ve plaket verme törenine geçildi. Kurumlar ve Gelir Vergisi mükellefleri birinciden itibaren Hamitabat Elektrik Üretim ve Tic. A.Ş., Köknar Kağıt Karton San. ve Tic. A.Ş., ACT Tekstik San. ve Tic. A.Ş., Aslanlar Kuy. Nak. İnş. Otom. Tur. Pet. Gıda San. ve Tic. Ltd. Şti., Aslanlı Ulus. Teks. Tar. Ür. Dış. Tic. A.Ş. olarak gerçekleşti. Yapılan plaket töreni sonrasında ise Kırklareli Vergi Dairesi'nin ortaokul öğrencileri arasında gerçekleştirdiği şiir yarışması kazanan öğrenciler sıra ile sahneye davet edilerek kendilerine hediyeleri takdim edildi. Birincilik kazanan öğrenci Ekin Altuntaş'a (Hamdi Helvacıoğlu İ.Ö.O.) laptop hediye edildi.
Ödül törenlerinin sona ermesinin ardından ise Kırklareli Defterdarlığı gelir personelinden mükelleflerle iletişimi iyi olan, görevleri sırasında başarı gösteren personel için belge töreni düzenlendi. Verilen belgeler sonrasında toplu fotoğraf çekimi oldu.
Konferans programının sona ermesiyle katılımcılar yapılan kokteyle davet edildi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol