Öğrencilere Vergi bilinci ve Verginin önemi hakkında bilgi verildi

Vergi haftası etkinlikleri kapsamında Vergi Dairesi tarafından Ziya Gökalp İlkokulu öğrencilerine, vergi bilinci ve verginin önemi hakkında bilgi verilen bir toplantı gerçekleştirildi.

 Karşılıklı söyleşi şeklinde geçen toplantının konuşmacılığını Vergi Dairesi Müdür Yardımcısı Levent Selçuk yaptı.
Öğrencilere verginin tanımını yapan ve verginin alınma gerekçe ve şekillerini anlatan Levent Selçuk, verginin devlet kalkınmasındaki önemine, devletin görevlerini yerine getirebilmesi için finansal ihtiyaç duymasına ve bu ihtiyacın vergi ile sağlanması gibi konulara değindi. Devletin bütçesinin en önemli gelir unsurunun vergiler olduğunu ve vergilerin zamanında ödenmesinin, hizmetleri aksatmayacağına, toplumun refah seviyesini arttıracağına vurgu yapan Selçuk, devletin vergilerin toplanmasında Maliye Bakanlığı'na bağlı Genel Müdürlük ve illerde Defterdarlıklarda kurulu bir teşkilattan yararlandığını ifade etti.
Levent Selçuk ayrıca öğrencilere vergi ödevleri konusunda nasihatlerde bulunarak, öğrencileri geleceğin yetişkin bireyleri olarak vergi konusunda hem kendileri hem de yakın çevreli için duyarlı davranmaya davet etti. Toplantının sonunda öğrencilere birer adet defter ve kalem hediye edildi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol