Neden K.L.Ü

Kırklareli Üniversitesi Rektörü Mustafa Aykaç Önadım Medya Grubu haber muhabirleri ile gerçekleştirdiği röportajında Kırklareli Üniversitesi olarak arkalarına baktıklarında ne denli büyük bir mesafe kat ettiklerini ve daha çok yolları olduğunu belirtti. Tatil nedeni ile memleketlerine giden ve  bugün saat 23,59'a kadar devam edecek olan süreçte  Üniversite tercihi yapacak olan öğrencilere "BİZ BİR AİLEYİZ"  mesajı gönderen Aykaç, Kırklareli'nin en yaşanabilir kentler arasında olduğunu belirterek NEDEN Kırklareli Üniversitesi sorusunu hem söyledikleri ile hemde ortaya koyduğu verileri ile açıkladı

Kırklareli Üniversitesi kademeli bir şekilde olan ilerleyişine hız kesmeden devam ediyor. 2007 yılından sonra Devlet desteği ile kurulan onlarca Üniversiteden biri olan ve Kurucu Rektörü Mustafa Aykaç'ın önderliğinde ve 61'nci Hükümetin Bakanlarının desteği ile Kırklareli'nde fark yaratan, Gelişmenin ve büyümenin en önemli vagonu durumunda ki Kırklareli Üniversitesi 2013 - 2014 eğitim ve öğretim yılında geçtiği Kayalı kampusu ile bu büyümenin boyutlarını gözler önüne serdi.
Kırklareli Üniversitesi, Kuruluş yılı olan 2007'den 2013 - 2014 eğitim yılına kadar olan süreçte üzerine koyarak büyümesini bu yıl, öğrenci sayısını Kırklareli Merkezde 7 bin, toplamda 20 bin'in üzerine, idari ve eğitimci kadrosuna onlarca takviye ile ve en önemlisi ise Milyonlarca TL değerinde kampusun kapılarını eğitime açarak taçlandırdı. Şimdi hedef tahtasında 2014 - 2015 Eğitim - Öğretim yılı var.
Önadım Medya Grubu Haber Muhabirleri ile bir araya gelen Kırklareli Üniversitesinin Kurucu Rektörü Mustafa Aykaç, "Kırklareli, iklimi tabiatı çok güzel, aynı zamanda ucuz, hemen hemen Türkiye'nin hiçbir şehrinde olmayacak kadar güvenli, huzurlu ve sakin bir şehir. Kırklareli Üniversitesi olarak hem yapısal hem sayısal hem de eğitim kalitesi anlamında devamlı büyümeyi hedefleyen bir anlayış içerisinde çalışmalarımız devam ediyor. Bu büyümenin yapısal kısmı inşa edilirken zor süreçlerden geçiyoruz. Bu zor süreçlerde yanımızda olan ve bizleri hedeflerimize koşarken yalnız bırakmayanlara teşekkür ediyoruz."diyerek başladığı konuşmasında Türkiye'deki milyonlarca öğrenciye seslendi.
Kırklareli Üniversitesinin kurucu Rektörü Mustafa Aykaç konuşmasının devamında ise şunları söyledi, "2007 yılında kurulan ve hızla sınırlarını aşan, 2013-2014 eğitim öğretim yılına yeni Kampus'ünde derslerine başlayan  Kırklareli Üniversitesi olarak ileriki dönemler adına çalışmalarımız da hızla devam ediyor.  Kırklareli'ni örnek bir üniversite şehri haline getirme hedefimizden vazgeçmeden her geçen gün yere biraz daha sağlam basarak ilerlemeye devam ediyoruz. Bizler Üniversitemizde eğitimin kalitesini arttırmayı hedefliyoruz. Bilindiği gibi biz öğrenci odaklıyız. Bütün birimlerimiz hem akademik birimlerimiz hem idari birimlerimiz öğrenci odaklı çalışıyorlar. Birebir öğrenci ile yakından ilgilenme fırsatımız var.  Hocalarımız buna özen gösteriyorlar. Bize iletildiği andan itibaren sorunları çözmeye çalışıyoruz. Bu anlayışla kendimizi kurgulandırdık. İdari personel, akademik personel bu yönde gayret ediyor. Bu da öğrenciler için önemli bir avantaj. Öğrenci memnuniyeti ve eğitim öğretim kalitesini arttırmak bizim hedefimiz.  Eğitime merhaba dediğimiz tarihten  itibaren benimsediğimiz bu stratejimizden vazgeçmeyecek, 2014 - 2015 eğitim yılına hazırlanırken bunun bilincinde hareket edeceğiz. Arkamızda bıraktığımız yıl mezun olan öğrencilerimize hayatlarında başarılar dilerken, tatil için memleketlerinin yolunu tutan öğrencilerimize ve tercih yapacak olan milyonlarca öğrenciye düşünmeleri için iyi bir ara yakaladıklarını hatırlatarak,  Nereye tercih etsem diye düşünen öğrencilere, Kırklareli'nin çok güvenli, ucuz, yaşanabilir bir kent olduğunuda hatırlatıyorum."
K.L.Ü Kurucu Rektörü Mustafa Aykaç'ın "NEDEN Kırklareli Üniversitesi?" sorusuna verdiği onlarca CEVAP
Kırklareli Üniversitesi; 29 Nisan 2007 tarih ve 26536 sayılı Resmi Gazete 'de yayınlanan 5662 sayılı kanunla kurulmuştur.
Kırklareli Üniversitesi 1976 - 1977 eğitim - öğretim yılından itibaren önce Milli Eğitim Bakanlığına daha sonra Trakya Üniversitesine bağlı olarak varlığını sürdüren yükseköğretim kurumlarını bünyesinde bulundurmaktadır
Bugün ise üniversitemizde öğretim faaliyetleri; 3 Enstitü, 8 Fakülte, 3 Yüksekokul, 7 Meslek Yüksekokulu ve 10 Uygulama ve Araştırma Merkezi ile yürütülmektedir.
Kırklareli Üniversitesinin her yıl değişmekle birlikte 2013 - 2014 eğitim-öğretim yılında toplam 578 akademik personeli, 266 idari personeli ve 16.878 öğrencisi bulunmaktadır. Kırklareli Üniversitesi, çağın gereklerine uygun ve bölgesinde fark yaratan bir üniversite olma yolunda sağlam adımlar atmaktadır.
Merkezde Karahıdır, Kavaklı ve Kayalı Yerleşkesi
Merkezde iki tane, Lüleburgazda iki ve diğer ilçelerde birer tane olmak üzere toplam 7 Meslek Yüksekokulu Binasından oluşmaktadır.
Kayalı yerleşkesi 3,385,087 metrekare olup 51,943 Metrekare kapalı alanı mevcuttur.
Kavaklı Yerleşkesi 237,616 Metrekare olup, 17,118 Metrekare kapalı alanı mevcuttur
Karahıdır yerleşkesi 121,274,76 Metrekare olup, 9,935 Metrekare kapalı alanı mevcuttur.
Önlisans 122, Yüksek okul 15, Lisans 79, Yüksek lisans 24, Doktora 4 olmak üzere 244 alanda eğitim verilmektedir.
Yükseköğretimde uluslararası işbirliğinin ve farklı ülkeler ve üniversitelerden edinilecek bilgi ve deneyimin öğrencilerin bilimsel gelişmesine önemli katkılar sağlayacağına inanan üniversitemizin  25 ülke ile toplam 58 işbirliği protokolü bulunmaktadır. Portekiz,  Romanya, Rusya, Slovenya,  Yunanistan, Kazakistan, Kırgızistan,  Letonya, Litvanya, Makedonya, Polonya, Fransa,  Endonezya,  Hırvatistan,  Hollanda, İngiltere,  İtalya, Almanya,  Arnavutluk ,  Avusturya, Azerbaycan,  Bosna Hersek,  Bulgaristan…
Üniversitemizde 2012-2013 Akedemik yıllı içerisinde başlatılan Mevlana Programı kapsamında 8 farklı ülke ile toplam 9 Mevlana Değişim Protokolü imzalanmıştır ve 11 Protokol teklifi değerlendirilme aşamasındadır.
2014-2015 öğretim yılı için 7 öğrenci ve 26 öğretim elamanı değişimi YÖK'ün onayına sunulmuştur.
Öğrencilerin iş yaşamına önceden adapte olmalarını sağlamak için 4-8 haftalık stajlar zorunlu ders olarak verilerek komisyon tarafından değerlendirilmektedir.
TÜRK HAVA YOLLARI A.Ş., HAMİTABAT ELEKTRİK ÜRETİM VE TİCARET A.Ş., KIRKLARELİ İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ, YUNUS EMRE ENSTİTÜSÜ, KIRKLARELİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İŞKUR , KLÜSEM - KIRKLARELİ SMMMO ile Üniversite-Toplum, sanayi işbirliği kapsamında projeler yürütülmektedir.
Kayalı Kampüsü 2. Merkezi Derslik 88 Oda, 4 Adet 210m²'lik Seminer Salonu ve 1 adet Kütüphaneden Oluşmaktadır.
Devam eden yatırımlar, Kayalı Kampüsü  Büyük Cami İnşaatı, Kayalı Kampüsü 1.Merkezi Derslik Binası Ek Dekanlık  Binası, Mühendislik Fakültesi Laboratuvarı 1 adet 3500m²'lik laboratuar, İnşaat  Mühendisliği Bölüm Laboratuvarı 2 adet 2000m² laboratuvar ve atölye  alanı, Kayalı Kampüsü Rektörlük Binası 18200m², Kayalı Kampüsü Kütüphane Binası 8 adet 580m² 450 kişilik konferans salonu olmak üzere toplamda  12260m²
Kayalı Kampusu  Yemekhanesi 1910 Kişilik 7 Adet  Yemekhane ve 750 Kişilik Serbest Lobi Düzeninde Kafeteryadan Oluşmaktadır.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol