NUH'un gemisi BULUNDU

Dünya'nın aradığı, yüzlerce bilim insanının yüzyıllardır sorguladığı GEMİ Kırklareli'de ortaya çıktı.
Erciyes, Ağrı, Alpler, Himalayalar derken ilimizdeki, Belediye'nin sıfır hizmet stratejisi sonucu, Avrupa'ya en yakın İlimizde 10 yılda oluşan eski ve çukur yollarımızda, Cumartesi günü sabahtan içini döken yağmur sonrası ortaya çıkan suni bir gölette, kimsesiz bir deniz aracı bulundu.
İstek ve talepleri seçim malzemesi yapılarak daha sonraki süreçlerde kaderlerine terk edilen pazarcı esnafının umudu ise İnsanoğlu'nun, dünyanın yörüngesine uydular yerleştirerek bulmaya çalıştığı NUH'un gemisi oldu. Kâğıttan temsili bir gemiciği, alt yapının iflas etmek üzere olduğu, içme suyunun marketlerden taşındığı, kapalı otopark ve pazaryerinin seçim şarkısı olarak kaldığı ilimizin, yama ve çukurlarla dolu yollarında biriken yağmur suyunun içine bırakan pazarcı esnafı, "Bizleri bu kış gününde yıllardır hasta edenler binemez" talimatı ve bu göndermeleri ile 2014 yılına damga vurdu

81 İl arasında tek kapalı pazaryeri bulunmayan merkez ilçe olarak, televizyonlardaki yarışmalarda en büyük ödülün verildiği sorunun cevabı olmaya aday Kırklareli'nde, Cumartesi günü sabahtan bastıran yağmur 2004 yılından itibaren verilen sözlerle kandırılan, daha sonra unutulan pazarcı esnafının halini gözler önüne serdi.

Şapka, kazak, bot, mont, şal, çorap, kaban gibi kışın tüm giyeceklerini üzerine geçirerek, Belediyecilik hizmetlerinin olmadığı eksikliklerin kamusal işleyişi tehdit ettiği Kırklareli'nin Cumartesi pazarında ekmek kavgasına düşen pazarcı esnafı yağışlara yenilerek ekonomik olarak yine yara aldı.
2004 yılından günümüze gelinceye kadar, Ülke genelindeki inanılmaz değişimi işaret eden, modern, çağdaş gibi yakıştırmalarla köyleşen görüntümüzden koparılarak yerel gerçeklerin dışında bırakılmaya çalışılan Kırklareli halkı ise cumartesi günü PES diyerek, NUH'un gemisini İlimizde 10 yılda oluşan eski ve çukur yollarımızda, Cumartesi günü sabahtan içini döken yağmur sonrası ortaya çıkan suni bir gölette bıraktı.
"Bizleri bu kış gününde yıllardır hasta edenler binemez" talimatı ve bu göndermeleri ile 2014 yılına damga vuran pazarcı esnafı, seçim zamanı kapılarını aşındıran siyasi odakların ve SÖZ şarkısını yorumlayan Belediye Başkanını gemilerine istemediklerini belirtti.
Sadece bir tane balık tezgâhının olduğu Cumartesi pazarında, giyim üzerine açılan tezgâhların % 90'ı güne başlarken, Kırklareli Merkez İlçede kurulacak Pazar öncesi ilk olarak meteorolojiyi dinlediğini kanıtladı.
Cumartesi pazarına gelmeyen esnaf ile tezgâhını açan Kırklarelili vatandaşın ortak tepkisi ise çağdaşlıktan, modern yaşamdan bahseden zihniyet ve isimlerin kendilerini bu şekilde bir yokluğa terk etmelerini hiçbir zaman affetmeyeceklerinin altını, "Demokrasinin en belirleyici öğesi biziz. Atamakta, seçmekte bizim elimizde.
Bu gemi bizim gemimiz ise bizleri bu şekilde unutan kimseyi yanımızda görmek istemiyoruz." Cümlesini oluşturan kelimelerin sivri göndermesi ile çizen pazarcı esnafı, tek tuşla milyar dolarlık ticaret sevkıyatlarının yapıldığı, mesafelerin ciddi anlamda kısaldığı, dünyanın bir ekrana sığacak kadar ufaldığı yeni binyılın 14'ncü zaman aralığında, siyaset bıçağının keskin yüzündeki yürüyüşüne yetkililere mizansen olarak göndermeler yaparak devam etti.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar