Minikler Türkiye Şampiyonası'na hazırlanıyor

Kırklareli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün Yaz Spor Okulları kapsamında açılan taekwondo branşının çalışmaları hız kesmeden sürüyor. Haftanın her günü en az bir grubun Ayşenur Taşbakan Spor Salonu'nda çalışma yaptığını belirten Taekwondo Kırklareli İl Temsilci Şadi Uysal, 5-8 yaş arası çocukların bir grup, 8 yaş üzeri çocukların bir grup ve müsabık takım bir grup olmak üzere toplam 3 grubun haftanın her günü antrenman yaptığını belirtti. Taekwondo Kırklareli İl Temsilcisi Şadi Uysal ayrıca 7-10 Eylül arasında yapılacak olan Türkiye Minikler Taekwondo Şampiyonası'nı da heyecanla beklediklerini ifade etti. Kırklareli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Taekwondo Antrenörü Gamze Uysal ise yoğun tempoda çalışmaların devam ettiğini vurguladı

Taekwondo Kırklareli İl Temsilci Şadi Uysal, çocukların taekwondoya büyük ilgi gösterdiğine dikkat çekerek; "Antrenmanlar hemen hemen haftanın her günü var. 5-8 yaş grubu çocuklar Salı, Perşembe ve Pazar günleri antrenman yapıyor. 8 yaş üzeri çocuklar Salı, Cuma ve Pazar günü burada antrenman yapıyorlar. Birde Müsabık takım var.
Onların ise haftanın her günü antrenmanları var. Burada henüz bu spora yeni başlayan sporcularımızın, turnuvalara hazırlanan sporcularımızla aynı antrenmanları yapmaları mümkün değil.
Dolayısıyla yeni başlayanları bu branştan uzaklaştırmadan, onlara taekwonduyu sevdirmeye çalışıyoruz. Taekwondo diğer spor branşlarına nazaran daha erken yaşlarda başlanılması gereken bir branş. 5 yaş itibariyle her çocuk burada eğitim alabilirler.
Bunun dışında bırakılmaması ve sürekli aynı disiplinle çalışılması gereken bir spor dalı. Gamze hocanın nezaretinde eğitim gören çocukların hepsi bu disipline sahipler. Kırklareli'nin taekwondo dalında yakaladığı başarıların devamının geleceğine inanıyorum" dedi. Kırklareli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Taekwondo Antrenörü Gamze Uysal ise Ayşenur Taşbakan Spor Salonu'nda süren antrenmanlar esnasında yaptığı açıklamada; "Kırklareli taekwondo konusunda kendini ispatlamış bir il. Bununda sebebi çalışmalarımızın hepsini aynı disiplin ve tempoda sürdürmemizdir" diye vurguladı.
"Turnuva hazırlıkları sürüyor"
Konuşmasının devamında müsabık takımın çalışmalarına devam ettiğine dikkat çeken Uysal; "Bugün Çerkezköy'de düzenlenecek Uluslararası Trakya Taekwondo Şampiyonası'na katılacağız. Özel bir turnuva olduğu için, Yaşar Cihangir hocamız ve Gamze Uysal hocamız davet edildiler.
Rusya, Azerbaycan, Gürcistan, Libya ve Bulgaristan'dan takımlar davet ediliyor. Aldığımız duyumlara göre Rusya ve Bulgaristan'dan iki takım gelmiş. Bu turnuvaya 8-9 sporcumuzla katılım göstereceğiz. İnşallah buradan da en iyi şekilde döneceğiz" şeklinde ifade etti.
"Özel sporcularımız buraya katılmayacak"
Uysal, Uluslararası Trakya Taekwondo Şampiyonası'na özel sporcuların katılmayacaklarına değinerek; "7-10 Eylül tarihleri arasında Konya'da Türkiye Minikler Taekwondo Şampiyonası yapılacak.
Tarihler birbirine çok yakın olduğu için Çerkezköy'de yapılacak olan özel turnuvaya, Türkiye Şampiyonası'na katılacak sporcularımızı götürmeyeceğiz. Konya'dan derecelerle döneceğimize inanıyorum" şeklinde konuştu.
"Yoğun tempoda çalışıyoruz"
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Taekwondo hocası Gamze Uysal ise yoğun tempoda çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek; "Yaz Spor Okullarına bu yılda katılım çok yüksek. Özellikle taekwondo branşına yoğun ilgi var. Öğrencilerimizi bu yüzden üç gruba ayırdık.
Diğer spor branşlarına nazaran daha fazla özel ilgi isteyen bir branş. Bizler burada başarılı birer sporcu yetiştirmek adına var gücümüzle çalışıyoruz. Taekwondo diğer spor branşlarına nazaran daha fazla emek isteyen bir spor olduğu için, severek yapan öğrenciler bir anda kendilerini belli ediyorlar.
Dolayısıyla onlar çalışmalarına aynı tempoda devam ettikleri takdirde bir üst basamağa yükselebiliyorlar.
"Türkiye Şampiyonası bizim için çok önemli"
7-10 Eylül tarihleri arasında Konya'da düzenlenecek olan Türkiye Minikler Taekwondo Şampiyonası'na yoğun tempoda hazırlandıklarını vurgulayan Uysal; "Bizim için çok önemli bir şampiyona. Sporcularımızın hepsiyle yoğun tempoda antrenmanlarımızı sürdürüyoruz. Buradan en iyi şekilde dönebilmek adına elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Kırklareli taekwondo konusunda kendini ispatlamış bir il. Dolayısıyla buradan da en az 3 derece ile döneceğimize inanıyorum. Beklentilerimiz bu yönde. İnşallah bir aksilik yaşamayız ve şehrimizi en iyi şekilde temsil eder ve döneriz" ifadelerine yer verdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol