Mezbaha satışında muamma günleri

Kırklareli'nin 100 yıllık Mezbahasını içinde bulunduran Mülkiyeti Kırklareli Belediye Başkanlığına ait olan Pınar Mahallesindeki yeri ihale usulü ile satışa çıktı. Hem ilandaki yetersizlikler, hemde satılmak istenilen yerin tadilata uygun olmayışı satışın gecikmesine neden oldu

Kırklareli Merkez İlçe ve Merkez İlçeye Bağlı olan köy ve beldelerdeki hayvan bakıcılığı yapan insanımız ile KIRMIZI et tüketimi konusunda Türkiye'de 22'nci sırada olan Kırklarelili tüketicisini yakından ilgilendiren 100 yıllık mezbahanın satışını içeren ihale katılım olmaması nedeni ile yapılamamıştı.
İlk olarak, Kırklareli Belediye Başkanlığı satışı gerçekleştirilmesi hedeflenen 100 yıllık mezbaha ile ilgili gerekli bilgileri ihale ilanların asılı olduğu panoda ilgilerle buluşturulmuş,
Fakat ihaleye katılımın olmaması nedeni ile yapılamayan satışın önümüzdeki 15 günlük süreçte yapılmasının hedeflendiği belirtilmişti.
Daha sonra 18'nci maddenin uygulanacağının belirtildiği satış ile ilgili olarak geri adım atan Kırklareli Belediye Başkanlığı, satış konusunda ilk başladığı durumda bulunuyor.
"Mülkiyeti Kırklareli Belediye Başkanlığına ait olan, Pınar Mahallesi Mahya Baba Caddesi 530 ada 282 parselde bulunan 2547,51 Metrekare arsa ile birlikte 486 Metrekare kullanım alanı olan mezbaha yerinin, 2886 sayılı Devlet ihale kanunun 45'nci maddesi gereğince açık arttırma suretiyle satışı gerçekleştirilecektir." maddesi ile yer bilgileri verilen mezbaha'nın ilk ilanda belirtilen; muhammen bedeli 1 Milyon 200 Bin TL'nin ise indirilebileceğinin altı çizildi.
Üzerine düşen bu kutsal görevin farkında olan Belediyemiz "DAHA GÜZEL BİR KIRKLARELİ" parolası ise çıktığı yolda, hem üreticiyi hemde tüketiciyi gözeten bu hamlesinin nasıl sonuçlanacağının Kırklarelili vatandaşlar adına takipçisi olacağız.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol