Mevkiler AYNI ama Dertler Ayrı Yerler Ayrı Söylenenler APAYRI

CHP Kırklareli Milletvekili AV. Turgut Dibek Kırklareli Barosu'nun Olağan Genel Kurulunda yaptığı                konuşmasında, "ADALETLE ÇOK OYNANDI, UNUTTUK" diyerek gelecekte mesleği unutmanın olası olduğunu belirtirken, AK Parti Kırklareli Milletvekili Şenol Gürşan, Mustafa Kemal Atatürk'ün 2 sözü üzerine             kurduğu konuşmasında, "HER ŞEY DEMOKRATİKLEŞME VE MUASIR MEDENİYET İÇİN." Diyerek meslektaşının yüreğine su serpti 

Türkiye genelinde seçimleri gerçekleştirilen HSYK'nın Adli ve İdari yargı üyelerinin belirlenmesi sürecinde, İller bazındada BARO'ların 2 Yıllık görev süreleri sona eren Başkanları sandığa gitti.
Adalet terazisinin adil ve eşit bir şekilde işlemesini sağlayan en önemli unsur olan Avukatların söz sahibi olduğu KIRKLARELİ Barosunun olağan genel kurulunda, Akademik eğitimi neticesinde AVUKAT olan Milletvekillerinin konuşmaları güne damga vurdu.
Kırklareli halkının hizmet parolası ile TBMM'e gönderdiği Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Turgut Dibek ile Adalet ve Kalkınma Partisi Milletvekili Şenol Gürşan, salonda bulunan ve Olağan Genel Kurulda oy kullanacak olan yüzlerce adalet temsilcisinin isteği üzerine yaptıkları konuşmalarında hem Kırklareli kamuoyuna seslendiler hemde merak edilen bir çok konu hakkında bilgi verdiler.
CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek
"Ben Adalet Komisyonundayım 2007' den bu yana işte bu konuştuğumuz içinde bulunduğumuz kanunları değişiklikleri bu süreci bizzat mutfağında yaşayarak görerek 7 yıl geçti. Neler olduğunu bende çok iyi biliyorum ama Kırklareli Barosununda Ankara'da ismi olmak Kırklareli Barosu nasıl bir Baro kimleri yetiştirmiş kimleri çıkarmış içerisinden yani oradaki arkadaşlarımız işte bi tanıyanlar görenler de bilsin istiyorum. Bunuda bilmelerini isterim. Değerli arkadaşlar siyaseten bir şey söylemek istemem çünkü söylenecek o kadar çok şey var başlarsak içinden çıkamayız bitmez. Ama şunu söyleyeyim inanıyorum artık bugünlerden sonra herkes üzerine düşen dersi almıştır diye düşünüyorum. Anlayışını bugüne kadar sergileyenler İktidar, Muhalefet her neyse çünkü Hukukla, Yargıyla ilgili bu kadar oynamak değişiklikler yapmak bunu niçin yaptığınıda bilmeden yapmak yada biliyorlarsada bizler işte o zaman niyet yürütüyoruz. 7 yılda müthiş değişti her şey çok değişti. Yani bu nedir diye bakıyorum işte burada 1950 doğumlu büyüklerim var başkanımız öyle. Arkadaşlarımız 1946-1944. Şunu belirticim 1950'de doğan bugün 60 yaşında olan yaşayan bir insan dünya nüfusunun 2'ye katlandığını gördüğü yaşam süresi içersinde.Öyle bir değişim oldu dünyada.Yani insanlık tarihi 230 bin yıl daha taş devrinden başlarsak yani Evrenin dünyanın varlığı 4.5milyar yıl diyor ama insanlık tarihi öyle. Nasıl ki işte son 100 yıl 150 yıl Sanayi, Petrol, Enerji Kaynakları dünyada müthiş bir değişim yarattıysa yani sanki öyle görüyorum. Bizim zamanımız da işte daktilolar falan onlar hala benim oğlum daktiloyu saklıyor. Onlarla dilekçe yazıyorduk şimdi bambaşka bir süreç. Artı Avukatlıkta çok değişti şeklen de çok değişti inşallah geri dönmeyiz buraya devam ederiz sizleri baroyu temsil ederiz gururla.
Değerli arkadaşlar adalet bakanı ile konuşuyoruz. Ona şunu sordum. Avukatların dosya incele maddesini sordum. Haziran aynında bir teklif geldi. Sayın bakan anlatın öğrenelim dedim. "Burada bir şey söylemek zor" dedi. bir paket daha var görüşülen…Adaletle ve hukukla çok oynandı, unuttuk. Ama ne olursa olsun bunlar konjektürel değişiklikler oldu. 22 tane HSYK üyesi var. Ama nedense bunlardan önce üyelerinden önce hangi siyasi odaktan oldukları konuşuluyor. Sosyal demokrat, ülkücü, cemaat mensubu olarak konuşuluyor. Bunlardan kurtulmamız gerekli. Biz Türkiye'de güven içersinde yaşayan bir adalet ortamı oluşturmalıyız. Türkiye'de yargı ve hukuk ile uğraşmak herkese zarar veriyor. Biz kuralları tarafsız bir yargı içerisinde oluşturursak daha güzel olur."
AK Parti Kırklareli Milletvekili Şenol Gürşan
"Siyasetçilere söz verilmeyeceğini biliyordum ama. Daha sonra Turgut Bey'in söz alacağını söyleyince bende konuşma yapmak istedim." Diyerek sözlerine başlayan AK Parti Kırklareli Milletvekili Şenol Gürşan, Halkın güven oylaması ile yoluna devam eden AK Parti iktidarının Cumhuriyet ve Atatürkçülüğün işaret ettiği hiçbir şeyden kopmadığını belirtti.
Baroda siyaset konuşulmasın cümlesine katılmıyorum. Siyaset yediğimiz ekmek içtiğimiz su gibi. Kırklareli Milletvekillerinin 2'sinde avukat ve baro üyesi. Meclis üyelerimiz Baro üyesi. Burada önemli olan üslup. Ben buradan kalkıp, partinin propagandasını yapmak yanlış olur. Muhalefeti eleştirsem yanlış olur. Devlet ile ilgili Hukuk ile ilgili şeyleri konuşabilir.
Yeni Cumhuriyet Eski Cumhuriyet gibi bir şey söyledi Başkan adayımız ama yanlış söyledi. Yeni Türkiye eski Türkiye diye bir şey var. Bu cümlede insan odaklı hizmetleri hayata geçiren AK Partinin ortaya koyduğu bir şey.
Atatürk'ün bir memleketlisi olarak, Mustafa Kemal Atatürk'ün ne anlatmak istediğini neyi işaret ettiğini iyi bilmek gerekmektedir.
Mustafa Kemal Atatürk'ün iki tane temel veciz sözü var, bunların bir tanesi meclisin arkasında yazar, "hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir." Bizler, yeni Türkiye eski Türkiye derken sandıkları, demokrasiyi bir kenara atalım demiyoruz. Burada yine Atatürk halkın, sandığın, demokrasinin önemini vurgular. Türkiye'de 9 seçim olmuş halk bir şeyler söylemekte ama hala anlamayan insanlar ve kesimler var.
Eski ve Yeni Türkiye arasında ciddi farklılıklar var. Demokratikleşme paketi, yargı paketleri getirildi. Güneydoğu ve İstanbul'da yaşanan olayla sonrası bir düzenleme geliyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu ile birlikte kahvaltı ettik orada söyledi.
Nedir o önleyici tedbirler…
Polise gidildiğinde şu kişi göz altına alınsız diyorsunuz. Ama somut delil olmadığında eller kollar bağlı idi. Bununla birlikte demokratikleşme adına daha net adımlar atılacak.
Lüleburgaz'a Adliye yapıldı, Kırklareli'nin yeri hazır yapılacak, Babaeski'yede yapılacak. Bizde bir sıkıntı yok. "Muasır medeniyet seviyesine çıkmak" Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi, Elimizden geleni yapıyoruz. İkinci sözüde bu. Bizler Atatürk2ün gösterdiği istikamette ilerliyoruz."

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol