Medeniyet Dediğin

Babaeski'de Paçalar Çoraba Sokuldu
Burgaz'da çöp tepeleri kaldırım kapattı

Lüleburgaz'da Çöpten tepeler, Babaeski'de ise çamurdan yollar ve caddeler vatandaşın eleştirilerine maruz kaldı. Önadım Medya Grubu Haber muhabirlerine konuşan halkın ortak kanısı, "Yerel yönetimler devlet eli ile sağlanan yatırım ve hizmetlere ayak uyduramıyor" Oldu 

Kırklareli'nin gelişen ve bölgede büyümeye aday ilçeler sıralamasında yukarılarda yer alan Lüleburgaz ve Babaeski'de vatandaş ÖNADIM NEDYA GRUBU mikrofonlarına kamusal anlamda yaşadıkları sorun ve aksaklıkları aktardı.

Bölgenin en tanınmış Medya Kuruluşu Önadım'ın haber muhabirleri ile bir araya gelen Babaeskili ve Lüleburgazlı vatandaşlar yerel yönetimlerin bazı konularda yetersiz kaldığını 2014 Türkiye'sinde içinde bulundukları durumun tam olarak açıklamasının bu olduğunu belirtti.
Babaeski'de Çamurdan günler İLLALLAH dedirtti
Babaeski merkezde;
Gazi Kemal Mahallesi
Kurtuluş Mahallesi
Hacı Hasan Mahallesi
Fevzi Çakmak Mahallesi
Dindoğru Mahallesi
Atatürk Mahallesi
Hamidiye Mahallesi
Cumhuriyet Mahallesi
Gazi Osman Paşa Mahallesi diye 9 mahalle var. Birçok mahallede aynı anda başlatılan yol yapım ve onarım çalışmalarına tepkiler Babaeskili vatandaştan geldi.
Pantolonun paçalarını çoraplarının içine sokarak gideceği yere yürüyen vatandaş, "Kademeli bir şekilde yapılmasını beklediğimiz çalışmaların tüm mahallelerde aynı anda başlatılması bizleri böyle zor bir durumda bıraktı."dedi.
Babaeski'de Arabanız olması artık bir ayrıcalık değil
"Gördüğünüz gibi pantolonlarımızın paçalarını çoraplarımızın içine sokuyoruz. Ancak bu şekilde daha az kirleniyoruz. Arabası olanların durumu bizimkinle aynı. Bir yerden bir yere gidinceye kadar arabanın renginde ciddi bir değişim olurken, çamurlaşan araçlar içinden çıkılmaz bu durumu dahada kötü gösteriyor." Diyen Babaeskili vatandaşlar 2016 yılına kadar devam edecek çalışmaları kaygı dolu gözler ile takip ediyor. Kışın daha ıslak yüzünü göstermemiş olması ise yaşadıklarının devede kulak olduğunu gözler önüne seriyor.
Trakya'nın en büyük 4'ncü yerleşim yerinde ÇÖP tepeleri
Lüleburgaz, Türkiye'nin Kırklareli iline bağlı ilçe. İlçenin sınırları dahilinde 6 belde 30 köy bulunmaktadır. Çorlu, Edirne, Tekirdağ'dan sonra Trakya'nın 4. en büyük yerleşim yeridir. Lüleburgaz, Kırklareli'nin en büyük ve en gelişmiş ilçesidir. Kırklareli'nin güneyinde, sanayisi yoğun bir yerdir.

Sanayi bakımında yine Trakya'nın gelişen yerlerinin başında gelen Lüleburgaz'da çöpten tepeler hem Burgazlı vatandaşı hemde Burgaz'dan geçerek diğer yerleşim yerlerine gitmek isteyen vatandaşların tepkisi ile karşı karşıya kalıyor.
Sanattan spora, Sanayiden eğitime, sağlıktan tarıma Devlet eli ile Lüleburgaz'a armağan edilen yatırım ve hizmetler çöplerin gölgesinde kokuşmaya devam ediyor.
Lüleburgazlı vatandaş ise durumu, "Ne kadar gelişirsek gelişelim, ne kadar büyürsek büyüleyim bir türlü yerel hizmetler anlamında doyum yaşayamıyoruz. Sanıyorum Trakya'nın kaderi bu. Trakya'nın en büyük 4'ncü yerleşim yerinde ÇÖP tepeleri hiç yakışmıyor." Sözleri ile özetlediler.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. lüleburgaz kipanın otoparkın oraları çöp ve fare kaynıyor belediye ne iş yapar