"Marketler kanımızı emiyor"

Bu hafta kurulan Cumartesi pazarı, tüm gün boyunca sakindi. Kırklarelili vatandaşların çok yoğunluk göstermediği pazarda, esnaf marketlerin kendilerini çok zora soktuğunu, özellikle yaz tatili döneminde bu durumunda daha büyük bir problem haline geldiğini söyledi. Pazarda fiyatlar geçen haftaya göre çok fazla değişiklik göstermezken, en çok konuşulan yine limon oldu

Kırklareli'nin her hafta kurulan iki pazarından biri olan Cumartesi pazarında, bu hafta sessizlik hakimdi. Özellikle okulların tatile girmesiyle birlikte sessizliğe bürünen Cumartesi pazarında, esnaf yine market problemine dikkat çekti. Pazarcı esnafı özellikle okulların tatile girdiği dönemden bu yana marketlerin kendileri açısından daha büyük problem olduğunu vurgulayarak; "Eğitim döneminde pazara gelen vatandaşların sayısı daha fazla oluyor. Okullar tatile girince, işler bir anda durma noktasına geliyor. Her dönemde en büyük problemimiz olan marketler, tatil döneminde daha büyük bir problem haline gelerek pazarcı esnafının kanını emmeye devam ediyor. İşlerimiz bir süre daha böyle devam edecek gibi gözüküyor. Okulların açılmasından itibaren düzene gireceğini umut ediyoruz" şeklinde ifade ettiler.
"Marketler bizi bitirme noktasında"
Pazarda esnafın yine en büyük problemi, market problemi oldu. Kırklareli'nin Cumartesi pazarında tezgah açan esnaflar, bu durumun kendilerini çok zorda bıraktığına vurgu yaparak; "Marketler özellikle Cumartesi ve Çarşamba günleri yaptıkları indirimlerle, bizim işimizi iyice zora sokuyorlar. Vatandaşlar pazara gelmek yerine marketleri tercih ediyorlar. Kırklarelili vatandaşların pazarcı esnafına sahip çıkması gerekiyor" şeklinde şikayetlerini dile getirirken, vatandaşlar ise kendilerinin pazarcı esnafına sahip çıktığını vurgulayarak; "Bizler elimizden geldiğince tüm alışverişlerimizi pazardan yapmaya çalışıyoruz. Gerek imkanları gerekse doğallığı marketlere göre çok daha iyi seviyede. Bazı durumlarda her ne kadar pazara gelemesekte elimizden geldiğince esnafı mağdur etmemeye çalışıyoruz" diyerek kendilerini savundular.
Esnaf, gözünü kurban bayramına dikti
Pazarcı esnafı uzun süredir yok denecek kadar az olan işlerinin, yaklaşan Kurban Bayramı ile birlikte artacağını ifade ediyor. Esnaf, Kurban Bayramı'ndan önce bir umutlarının olmadığını vurgulayarak, şunları söyledi; "Son zamanlarda pazara olan ilgisizlik iyice arttı. Bu durum bizim tüm umutlarımızı iyice bitirdi. Kurban Bayramı öncesinde bir hareketlilik olacağını da düşünmüyoruz. Kurban Bayramı ile birlikte bu sorunlarımızı azda olsa unuturuz. İnşallah işler biran önce düzelir ve vatandaş tercihini yine pazardan yana kullanmaya başlar. Yoksa tüm esnaflar bitme noktasına gelecek.
Karpuz ilgi odağıydı
Özellikle sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Ağustos ayı boyunca en çok ilgi gören ürünlerden biri olan Karpuz, bu haftada vatandaşların ilgi odağıydı. Pazarda en çok uğranan tezgahların başında yer alan Karpuz tezgahları, gün boyunca boş kalmadı. Sıcak havalarda vatandaşın içini serinletmesi ve lezzetiyle bu ilgiyi hak eden Karpuz, kilogram fiyatı 50 Kuruştan vatandaşın torbalarındaki yerini aldı.
6 adet limon 5 TL
Pazarın en çok dikkat çeken ürünü haline gelen limon, bu haftada yüksek fiyatıyla vatandaşların elini yaktı. Pazarda 6 adeti 5 TL'den satılan limon, hakkında duygularını dile getiren vatandaşlar, fiyatların çok yüksek olduğunu, mecburi ihtiyaç olmasından dolayı aldıklarına vurgu yaparak; "Limonun fiyatı birkaç haftada çok fazla yükseldi. Mecburi ihtiyaç olmasa yanına dahi yaklaşılmaz. Adet fiyatı 1 TL oldu" şeklinde belirttiler.
Meyve-sebze fiyatlarında çok fazla değişim olmadı
Bu hafta kurulan Cumartesi pazarında meyve-sebze fiyatlarında çok fazla değişim yaşanmadı. Pazarda Dolma Biber 3 TL, Tarhana Biberi 2 TL, Soğan 1 TL, Badem 2 TL, Patates 3 Kilo 5 TL, Biber 2 TL, Patlıcan 2 TL, Kabak 2 TL, Barbunya 5 TL, Domates 1 TL, Şeftali 2.5 TL, Nektarin 2.5 TL, Karpuz adedi 5 TL, Armut 4 TL, Muz 5 TL'lik fiyatlarla tezgahlardaki yerlerini aldılar.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol