Mahalli İdareler Müdürlüğünün denetimleri sürüyor

ırklareli İl Mahalli İdareler Müdürlüğü'nün, yerel yönetim birimlerinde ve özellikle köylerde mali ve idari yönden yıllık denetimleri sürüyor.

Geçtiğimiz hafta içinde sıradaki adreslerden biri de merkeze en uzak köylerimizden Çağlayık idi.
Yapılan işin resmi adı olduğu için başlığı öyle atmak zorunda kalsak ta siz ona bakmayın. Aslında denetimden denetlemekten öte; başlı başına bir eğitim-öğretim, sorunların yerinde tespiti ve çözüme yönelik istişare çalışmalarıdır yapılanlar.
25 yılı müdürlük kademesinde olmak üzere 30 yılı aşkın devlet tecrübesi ile ilimizin en kıdemli bürokratlarından olan İl Mahalli İdareler müdürü Alâeddin İkican yanında şef Hüseyin Özkan ile birlikte köy ziyaretlerine devam ediyor.
Çeşitli kademelerdeki görevleri vesilesi ile on yıllardır köylerle, köylülerle iç içe olan 'müdür bey'i 7den 77ye tanımayan yoktur. Örneğin haberimize konu olan Çağlayık'ta 1984 yerel seçimlerinde bu günkü muhtarın babası Hüseyin Eti muhtar seçildiğinde 'O' görevdeydi, 2014 yılında oğul Ersin Eti seçildi 'O' yine görevde. Kim bilir belki de yaşı onun görev süresi kadar bile olmayan yöneticiler de vardır. Hatta; şair-yazar kısaca 'kültür insanı' kimliği ile üçüncü kuşak torunlar da Alâeddin İkican'ı tanıyor, onunla arkadaşlar...
On yılların verdiği görev tecrübesi ile köylerde yaşanan sorunları, köyde yaşamanın zorluklarını, muhtar ve genel anlamda yönetici olmanın zorluklarını en yakından ve derinden bilen İkican; tecrübe ve birikimlerini her zaman muhtarlarla paylaşıyor. Bazen bir asker gibi disiplinli, bazen ebeveyn gibi şefkatli, bir öğretmen gibi eğitici öğretici, adeta her başı sıkışan için canlı bir başvuru kılavuzudur. O denetmenden öte bir eğitmendir.
Çağlayık'ta yeni seçilen genç muhtar ve üyelerin yanında yeni kâtibin, eksikleri olsa da kısa sürede yapmaya çalıştıkları ve başardıkları ile gelecekte çok daha başarılı olunacağı yönünde izlenim uyandırdığını belirten İkican; otuz yıldır geldiği köy kahvesinin ilk kez bu kadar düzenli ve temiz oluşuna şahit olduğunu belirterek köyden memnuniyetle ayrıldı. (Mehmet Kaygısız)

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. ÖRNEK BÜROKRAT.ŞENOL DEVRİM 08 Aralık 2014 Pazartesi 11:54:20

    KIRKLARELİNİN YETİŞTİRDİĞİ EFENDİLİĞİÇALIŞKANLIĞIİYİLİKSEVERLİĞİ GİBİ BİR ÇOK MEZİYETLERİ OLAN SN.ALAEDDİN İKİCANI TEBRİK EDER DEVLET KADEMESİNDE AYNI KONUMDA OLAN BÜROKRATLARINDA ÖRNEK ALMASINI DİLERİM.