MEB'den sınav ve devamsızlık müjdesi

Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklama ile lise son sınıf öğrencilerine ek sınav hakkı verildiği duyuruldu. 2013-2014 eğitim ve öğretim yılında örgün öğretim kurumlarının son sınıflarında eğitim görenler için ek sınav hakkı tanındı.

Kırklareli İl Müdürlüğü yaptığı açıklamada devamsızlıktan kalan öğrencilerin affedildiği belirtildi. Dersten başarılı not alarak geçmesine rağmen devamsızlık nedeni ile sınıfta kalan öğrenciler de başarılı sayılacak. Böylece öğrenciler başarılı olduğu dersten devamsızlık nedeni ile kalmış sayılmayacak ve dersi geçmiş olacak.
Lise'yi bitirmek için sınav hakkı
Eylül ayının 3'üncü haftasında ise derslerde başarısız olan öğrenciler için ise sınav yapılacak. Öğrenciler sınavlara girerek kaldıkları derslerden geçer not alıp okulu bitirebilecekler. Bu sınavlar sonucunda tek dersten başarısız olanlar için ise eylül ayı içerisinde yeniden sınav yapılacak. Liseyi kaldığı ders sebebi ile bitiremeyen öğrenciler de bu sınav hakları ile lise diplomalarına kavuşacak.
Eylül ayının başında tüm ülkedeki üniversitelerin kayıtları başlıyor. Eylül sonunda yapılacak olan bu sınavlardan, üniversiteyi kazanan ancak herhangi bir dersten kaldığı için kayıt yaptıramayacak öğrencilerin yararlanıp yararlanamayacağı ise bilinmiyor.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol