Lüleburgaz'da "kimyasal atık" iddiası

Kırklareli'nin Lüleburgaz İlçesi'ne bağlı Tatarköy yakınlarında açılan çukurlara bir fabrikanın kimyasal atıklarının döküldüğü iddia edildi. Konu İl Genel Meclisi'nde gündeme geldi. CHP Grubu adına sözlü önerge vermek istediğini dile getiren Katip Üye Yeşim Girgin, bir sonraki İl Genel Meclis toplantısında konunun tartışılmak üzere gündeme alınmasını önerdi. Sözlü önergesinde konu hakkında da bilgi veren Girgin, asitli, kağıt ve naylon parçalarından oluşan kimyasal atıkların Tatarköy'de bir göletin yakınlarına gömüldüğünü öne sürdü.

Kırklareli İl Genel Meclisi'nin 15 Nisan 2014 tarihinde yapılan Nisan ayının son birleşiminde gündeme damgasını "kimyasal atık" iddiası vurdu. Lüleburgazlı CHP İl Genel Meclis Üyeleri olarak bir önerge vermek istediğini belirterek söz alan Katip Üye Yeşim Girgin, önergesinde Lüleburgaz'a bağlı Tatarköy'deki çok vahim bir olayın yaşandığını, göletin yakınlarında büyük çukurlar açılarak içlerine kimyasal atıkların döküldüğünü iddia etti.
Konuyu Meclis gündeminde tartışmak istediklerini bu nedenle Mayıs ayındaki Meclis gündeminde görüşülmek üzere sözlü önergesinin gündeme alınmasını isteyen Girgin, "Lüleburgaz'a bağlı Tatarköy'de büyük çukurlar açılarak kimyasal atıklar gömülmektedir. Ben şu an için sözlü önerge olarak konuyu gündeme getiriyorum. 5 Mayıs'ta görüşülmesini istiyorum.
Asitli ve bol naylonlu atıklar çukurlara atılıyor. Üzeri toprakla örtülüyor. Bunların su kaynaklarına zarar vereceği söyleniyor" dedi.
İl Genel Meclis Başkanı Cavit Çağlayan ise bu tür atıkların ücrete tabi olduğunu, belediyenin numune alarak atıkları katı atık tesislerine getirdiğini, etrafa atmalarına gerek olmadığını söyledi.
AK Parti Grup Başkanı Nihat Sağlam'da konunun muhatabının Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü olduğunu belirterek buraya müracaat edilmesinin yeterli olacağını ifade etti.
CHP Gurup Başkanı Çetin Şinikoğlu'da konunun Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün kapsamında olduğuna katıldığını ancak bu tür konular ile ilgili İl Genel Meclisi'nin de komisyonları bulunduğunu anımsattı. Şinikoğlu, "Bu komisyonlar halktan gelen şikayetler olduğu zaman bu komisyonlar çalışmaya başlıyor. Komisyon bunu gündeme alır bu neredeyse gidip araştırır bir rapor olarak Meclise sunar.
 Komisyonların tabi ceza kesmek gibi bir yaptırım gücü yoktur. Fakat kamuoyu oluşturmak açısından hazırlanan bu tür raporlar kurumlara gönderiliyor. Meclis olarak duyarsız kalmadığımızı, konulardan haberdar olduğumuzu belirtiyor, konunun muhataplarına konuyu ulaştırıyoruz" şeklinde konuştu.
Meclis Başkanı Çağlayan'da, konunun basın aracılığıyla da gündeme getirilmesini Meclisi takip eden basın mensuplarından isteyerek konuya duyarsız kalınmamasını             istedi.
Konu sosyal medyada        tartışılıyormuş
Öte yandan bahsi geçen konunun bir süredir sosyal medya da gündemde olduğu öğrenildi. Lüleburgazlı ve Çorlulu sosyal medya kullanıcılarının konuyu "Çocuklarımızı Nasıl Öldürürüz?"
başlığıyla yayınlanan fotoğraflarla birlikte tartıştığı öğrenildi. Sosyal medya kullanıcıları konuya ilişkin yaptıkları paylaşımlarda oldukça ilginç iddialarda da bulunuyor. İddialardan biri de Lüleburgaz Kaymakamlığı'nın söz konusu alana ilişkin bir AB Projesi olduğu şeklinde…

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol