Kültür Evi Kapılarını Halka Açtı

Ipa Sınır ötesi işbirliği programı 2. teklif çağrısı kapsamında Svilengrad halk evi ile ortak yürütülmüş olan Dostlar ve Komşular arasında sınır tanımayan kenetlenmiş kültür adlı projenin içerisinde yer alan; "Atatürk Kültür Merkezi" açıldı

Kırklareli Belediyesinin Svilengrad halk evi ile ortak yürütülen Kenetlenmiş Kültür projesinin içerisinde yer alan " Atatürk Kültür Merkezi" açıldı. Vali Esengül Civelek ve Belediye Başkanı'nın açılış kurdelesini kestiği Atatürk Kültür Merkez'ine ilgi oldukça yoğundu.  Program dâhilinde kurdele kesiminden sonra salonda gelen misafirlere açılış konuşmasında Belediye Başkanı: "Burada gerçekten ciddi anlamda bir emek var. Herkese teşekkür etmek istiyorum.

"Bulgar ve Türk kültürünü geleceğe taşımak kararındayız"
Burada sadece festival anlamında değil ki biz geçtiğimiz yıl içerisinde yayla bolluk bereket festivalimizi bu proje kapsamında gerçekleştirdik. Her iki ülke kültürünü Bulgar ve Türk kültürünü geleceğe taşımak kararındayız. İlimiz için hayırlı olmasını diliyorum" diyerek ardından kürsüyü Vali Esengül Civelek'e bırakarak Civelek: "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı kutluyor, bu bayramı çocuklarımıza armağan eden büyük ender Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmetle, saygıyla, minnetle anıyorum. Dostlar ve komşular arasında sınır tanımayan kenetlenmiş kültür projesi kapsamı çerçevesinde Kırklareli Belediye Başkanlığımızca ilimize kazandırılan "Atatürk Kültür Merkezi" için Sayın Belediye Başkanımıza şahsım ve ilim adına teşekkür ediyorum.
"El Birliği, Gönül Birliği, İş Birliği, Güç Birliği İçerisinde Kırklareli'ne En İyi Hizmeti Sunma Gayret ve Çabası İçerisindeyiz"
Kırklareli en iyi hizmete, en güzel hizmete, en mükemmel hizmete layık bir kent, dolayısı ile bizlerde tüm taraflar olarak el birliği, gönül birliği, iş birliği, güç birliği içerisinde Kırklareli'ne en iyi hizmeti sunma gayret ve çabası içerisindeyiz. Atatürk kültür merkezinin sosyal, kültürel, sanatsal faaliyetler açısından ilimizde önemli bir ihtiyacı gidereceğini düşünüyorum. Projeyi başarıyla yürüten tarafları tebrik ediyor, başarılı çalışmalarının devamı dileği ile ilimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum" diyerek konuşmasına son verirken daha sonra gelen misafirler eşliğinde verilen kokteyle program son buldu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol