Koruma Kurulu’ndan Armağan'a Armağan

Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz Başkanlığında toplanan Kırklareli Koruma Kurulu Resmi Gazete'nin 05.03.2013 tarihli 28578 sayısında yayımlanan ve yürürlüğe giren, Denetimli Serbestlik Hizmetleri Yönetmeliğinin 114/1'nci Maddesi gereğince hem toplantılarına devam ediyor hem de yerel manada ciddi bir itici güç oluyor

Baro Başkanı Harun Saygılı, Baro Temsilcisi Erdal Aktar, Beledi Başkan Yardımcısı Hüseyin Tahsin Gencay, Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Muammer Seyitoğlu, Denetimli Serbestlik Müdürü Mustafa Güday, Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Hatice Çetin, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Şenay Yener, Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Hasan Aksoy, Ziraat Bankası Müdürü Hasan Zengin, Halk Bankası Müdürü Zuhal Üzel, Ticaret Odası Meclis Başkanı Erdoğan Semerci, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Fuat Şeker, Akbank Şube Müdürü Güray Ertek, Ziraat Odası Başkanı Ali Keskin, Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel, İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Fatih Selvi, KOSGEB Müdürü Tarık Altıntaş, Orman İşletme Müdürü Nüfer Yavuz, Kızılay Şube Başkanı Ruhan Uzunlar Altıntel isimlerinin üyeliğini yaptığı Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz'un başkanlığını yaptığı Kırklareli Koruma kurulu çalışmalarına son sürat devam ediyor.

"Topluma Kazandırılması ve Cezalarının bu yol ile ifası için Denetimli Serbestlik Önemli Bir Husus"
"Şüpheli, sanık veya hükümlülerin toplum içerisinde denetim ve takibinin yapılması, iyileştirilmesi ve toplum topluma kazandırılması için kurulan Denetimli Serbestlik Sistemi Kırklareli'nde faaliyette bulunmaktadır."sözleri ile gün ve Armağan'ın alt ve üst yapılanmasını hızlandıracak olan hamle ile alakalı olarak açıklamalarına başlayan, Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, "İnfaz sistemimizin çağdaş uygulamalarından birisi olan denetimli serbestlik kapsamında, madde bağımlılarının tedavisi, hapis cezası yerine hükümlülerin kamu yararına ücretsiz gönüllü olarak çalıştırılması, meslek ve sanat edinmelerini sağlamak amacıyla bir eğitim kurumuna devam etmelerini sağlanması, hapis cezalarının konutta infazı gibi alternatif tedbirler ile koşullu salıverilmelerine bir yıl ve daha süresi kalan hükümlülerin denetimli serbestlik kapsamında yaptırımlar uygulanmaktadır. Bugün Armağan'da bu sebepten dolayı geldik."Sözleri ile çalışmaların tüm Kırklareli genelinde devam edeceğini belirtti.
Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz Açıklamasının devamında, "Kurulumuzun Armağan Köyü Muhtarı ile yapmış olduğu işbirliği çerçevesinde denetimli serbestlik müdürlüğümüz bünyesinde bulunan hükümlülerin kamuya yararlı bir işte çalıştırılması kapsamında köyde yapımı devam eden parke taşı işlemlerini bütün köylülerimizle birlikte yapıyoruz. Muazzam keyif verici, keyif aldık biz bundan. Emeği geçen başta sayın muhtarımıza sayın müdürümüze ve bütün köylü büyüklerimize teşekkür ediyoruz. Samimi söylüyorum burada bulunmak inanılmaz keyif verici güzel bir şey. Esas olan bu. Hep söylüyoruz biz bir olduğumuz sürece ki bu zaten bir göstergesidir. Sıfatımız etiketimiz cemaatimiz partimiz ne olursa olsun fark etmek esas olan bir olmak beraber olmak.
Nice böyle güzel hayırlı hizmetler için birlikte dua ediyoruz."dedi.
"1500 Hükümlü topluma kazandırılıyor"
Cumhuriyet Başsavcısı Yavuz, "Bu süreç muhtarım istediği sürece devam edecek. Bize talep geldiği sürece elimizde çünkü açık hem cezaevi hükümlülerimiz var hem de elimizde serbestlik bünyesinde 1500 e yakın hükümlü arkadaşlarımız var. Onların topluma kazandırılması hem maddi olarak bir nebze olsun onlara faydalı olabilme noktasında muhakkak bunlar devam edecek. Bu güzel bir örnek oldu." Sözleri ile konuşmasına son verdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol