Komisyon torpil mi geçti?

İl Özel İdaresi 2015 Yılı Yatırım ve Çalışma Programı Taslağı ile ilgili komisyonlarca hazırlanan raporlar, dün Kırklareli İl Genel Meclisi Altyapı Hizmetleri Komisyonu'nun raporunu sunması ile tamamlanarak kabul edildi. Ancak Komisyonun altyapı çalışmalarının biri iki köy dışında neredeyse tamamını Lüleburgaz ve Babaeski'ye ayırması Mecliste bir anda hareketlenmeye neden oldu. Meclis Üyesi Safet Üresin yaşananlar karşısındaki şaşkınlığını "11 yıllık İl Genel Meclis Üyesiyim böyle rapor görmedim" söyleri ile özetlerken Kenan Çiftçi, taleplerinin ancak bir kısmının raporda yer aldığını ifade etti. İbrahim Akten ise, Lüleburgaz ve Babaeskili üyelerden oluşan Komisyonun kendi ilçelerine torpil yaptığını ima etti.

Kırklareli İl Genel Meclisi Kasım Ayın 13'ncü birleşimini dün gerçekleştirdi. İki oturum halinde yapılan Meclis toplantısında gündemin 2. maddesinde Kırklareli İl Özel İdaresi'nin 2015 Yılı Yatırım ve Çalışma Programı Taslağı hakkında ilgili komisyonlarca hazırlanan rapor ele alındı.
Komisyon Başkanı Şahin Aslan (Babaeski), Başkan Yardımcısı Gürkan Umut (Pehlivanköy), Üye Gürcan Kırım (Lüleburgaz), Üye Ceyhun Alkan (Lüleburgaz) ve Üye Ertuğrul Koç (Lüleburgaz)'tan oluşan Altyapı Hizmetleri Komisyonu'nun hazırladığı raporu Gürcan Kırım okudu.
Komisyon raporunun okunmasının tamamlanmasının ardından raporda talepleri yer almayan Meclis üyeleri şaşkınlık yaşadı. Nezaketi elden bırakmayan Pınarhisar İl Genel Meclis Üyesi CHP Grup Başkanı Çetin Şinikoğlu, komisyonun yaptığı çalışmaya teşekkür ederek bazı ilaveler gerektiğini söyledi. Şinikoğlu, "Bütün arkadaşlarımız ilave ekletmek istedikleri çalışmaları liste halinde sesli olarak söylesinler. Yapılan ilavelerle komisyon raporunu oylayalım" önerisinde bulundu.
Ardından söz alan Demirköy İl Genel Meclis Üyesi Reşat Şükrü Saka, Demirköy'ün eksiklerini sıralayarak rapora ilavesini talep etti.
Merkez İlçe İl Genel Meclis Üyesi ve AK Parti Grup Başkanı Nihat Sağlam'da Merkez'de 40 köyü temsil ettiklerini anımsatarak kırsalda en fazla köyü olan ilçenin Merkez olduğunu vurguladı. Taleplerini iletti.
Merkez İlçeden bir diğer Meclis Üyesi ve MHP Grup Başkanı İbrahim Atken'de, Şinikoğlu gibi önce komisyona teşekkür etti ardından raporun dikkat çeken noktasını işaret etti. Akten, "Arkadaşlara teşekkür ediyoruz fakat raporu baştan sona Lüleburgaz ve Babaeski'ye ait olması dikkat çekici. Sizin de dikkatinizi çekmiştir. Acaba diğer ilçelerin istekleri mi belirtilmedi talepleri komisyona mı verilmedi. En çok köyleri olan ilçelerin de talepleri var. Lüleburgaz ve Babaeski'nin köylerinin eksikleri tüm ayrıntısına kadar yer almış. Demek ki bu ilçelerin üyeleri iyi çalışmış. Komisyon başkanı ve üyelerinin Lüleburgaz ve Babeaeski'den olmasından mı kaynaklanıyor acaba?" şeklinde konuştu.
Böyle rapor görmedim
Demirköy İl Genel Meclis Üyesi Safet Üresin'in rapora olan tepkisi ise diğer Meclis üyelerine göre biraz daha sert oldu. "Benim bu Mecliste 11. yılım ben böyle bir komisyon raporu görmedim" diyen Üresin, İl Özel İdaresi'nin bütçesinin belli olduğunu, ne kadar bütçe ile ne kadar hizmet yapılabileceğini tahmin ettiğini, komisyonun buna pek dikkat etmediğini ifade etti. Her ilçenin talebine göre yatırım yapmanın mümkün olmadığını bir eşitliğin sağlanması gerektiğini dile getiren Üresin, "Komisyon raporu Lüleburgaz ve Babaeski'nin taleplerine göre hazırlanmış. Her ilçenin taleplerine göre yapamazsınız. Her ilçeye belli bir yol yaparsınız" açıklamasında bulunarak Demirköy'ün köylerinin taleplerini iletti.
Biri var biri yok
Vize İl Genel Meclis Üyesi Kenan Çiftçi de komisyona taleplerini ilettiğini ancak birinin yazılırken diğerinin yazılmamış olduğunu gördüğünü ifade etti. Çiftçi, "Ben taleplerimi verdim biri yazılmış biri yazılmamış. Komisyonun görevi talepleri yazmak" dedi.
Tartışma ortamının artması üzerine oturuma 10 dakika ara verilirken verilen arada üyeler taleplerini dilekçe halinde Meclis Başkanlığına sundular. Sunulan dilekçeler rapora ilave edilerek oya sunuldu. Rapor son haliyle kabul edildi.
Bu arada Meclis Başkanı Cavit Çağlayan bütçe nedeniyle gerçekçi olduğunu belirterek raporda yer alan taleplerin ancak onda birinin hayata geçebileceğini söyledi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol