Kırklarelispor'un "Cesur Yürekleri"

2009 yılında görevin devralan bir avuç "Cesur Yürek", Kırklarelispor'un bugünlerinin temelini adım adım oluşturdular. Volkan Can önderliğindeki Kırklarelispor Yönetimi, 2009 yılında hiçbir hayali olmayan, hiçbir iddiası olmayan Kırklarelispor'u, PTT 1. Lige bir adım kalacak seviyeye getirdiler

2009 yılında taşın altına elini sokarak, sadece şehrinin takımının iyi bir geleceğe sahip olması adına canını dişine takarak çalışan Volkan Can önderliğindeki Kırklarelispor Yönetimi, takımın bugünlere gelmesinde en büyük role sahipler. Göreve geldiklerinde borçtan ve sıkıntıdan başka bir şeyi olmayan, deplasmanda oynayacağı maçlara gidemeyecek kadar büyük sıkıntılar içinde bulunan yeşil beyazlı Kırklarelispor'u, ülke çapında tanınan, rakipleri tarafından büyük tehdit olarak görülecek seviyeye getirmeyi başardılar. Üst üste dördüncü kez Spor Toto 2. Lig'de top mücadele edecek. Eskiden futbolcuların gelmesi için türlü çabaların sergilendiği, futbolcuların Kırklarelispor'a gelmeye korktuğu günlerden eser kalmadı. Şimdilerde Kırklarelispor tercih edilen, aranan bir takım olarak 600'den fazla lisanslı sporcusu ile kurumsallaşma anlamında dev adımlarla yoluna devam ediyor. 2009 öncesi ve 2009 sonrası diye rahat bir şekilde ayırabileceğimiz Kırklarelispor tarihi, yeni yönetimiyle birlikte tüm engelleri geride bırakıp, adım adım hedeflerini gerçekleştirmeye devam ediyor.
2010-2011 sezonu, Kırklarelispor'un yükselişinin en büyük göstergesi oldu
Yeni yönetimin göreve başlamasının üstünden çok kısa bir süre geçmiş olmasına rağmen, 2010-2011 sezonu Kırklarelispor'un devriminin en büyük göstergesi oldu. 3. Lig 2. Grup'taki ilk sezonunda sezonu lider biterek, profesyonel anlamda büyük bir adım attı. 2010-2011 sezonunda oynadığı 34 maçta 22 galibiyet, 7 beraberlik ve 5 mağlubiyet alarak, 73 puan toplayan yeşil beyazlı ekip, profesyonel lig özleminin ne kadar fazla olduğunu herkese gösterdi. Oynadığı 34 maçta 57 gol atan ve kalesinde sadece 23 gol gören temsilcimizin ayak sesleri, tüm ülkeye yayıldı. Yeni yönetiminin Kırklarelispor aşkını fark eden, takımın menfaatlerinden başka hiçbirşey düşünmediklerini hisseden taraftar, Kırklarelispor'un cesur yürekli yeni yönetimini baş tacı yaptılar. O sezon, Kırklareli sokakları bayram yerine dönmüş, Volkan Can omuzlardan indirilmemişti. İşte bu cesur yürekli adamların yaptıkları yenilikler, azimleri ve inançları, 2009 öncesi Kırklarelispor'a çok uzak bir hayali gerçeğe çevirdi. Kırklarelispor cesur yüreklerinin bu azmi, Kırklareli halkını da harekete geçirmeyi başardı. Kırklareli halkı, takımının yanında olarak, maçlarda onu yalnız bırakmamaya gayret gösterdi.
2. Ligde dördüncü sezon
Her geçen gün gücüne güç katan, yolundaki engelleri tek tek aşan yeşil beyazlı ekip, 2014-2015 sezonunda 2. Ligde dördüncü kez boy gösterecek. Eski günlere nazaran kazandığı tecrübeler ve başarılar ile daha kurumsal bir yapı alan Kırklarelispor, 2. Ligde mücadele ettiği ilk sezonunda ligi 44 puanla 8. sırada tamamladı. Kısıtlı imkanlarla grubunda ilk 10 sıra içinde yer almayı başaran temsilcimiz, halkından bir kez daha takdir almayı başardı. Bu, gelecekteki hayallerin gerçekleşeceğine inancın en büyük adımı oldu. 2012-2013 sezonunda da 42 puanla yine 8. sırada yer alan yeşil beyazlı ekip, lige tamamen adapte oldu ve profesyonellik anlamında büyük tecrübeler kazandı. 2013-2014 sezonunda, kendi sahasından uzakta, taraftarıyla buluşamayan Kırklarelispor, çalkantılı günler yaşadı. Gücünü tamamen halkından ve taraftarından alan bir takım için, tüm maçlarını deplasmanda oynamanın zorluklarını fazlasıyla yaşamasına rağmen, ligde kalmayı başardı ve Şampiyonluk kadar önemli bir başarıya daha imza attı.
"Milyonlarca lira borç bitti"
Takımı devraldıklarında, birçok sıkıntı vardı fakat Kırklarelispor'un yeni yönetimini en çok düşündüren şey, geçmişten gelen büyük borçlardı. Takımın sırtında kambur olan bu borçlar, 3.5 Milyon TL'ye yakındı. İzledikleri kemer sıkma politikaları ile birlikte borçları azar azar kapatan yeni yönetim, Kırklarelispor'a gerçekten gönül verdiğini, onun başarısından başka bir şey düşünmediğini birkez daha ispatlamış oldu. 2014-2015 sezonunun hazırlıklarının devam ettiği şu günlerde, geçmişten kalan hiçbir borcun kalmaması, geçen sezon takımda top koşturan tüm futbolcuların alacaklarının ödenmesi, başarının aslında sabır ve inançla geldiğinin en büyük göstergesi oldu.
Yeni transferler göz dolduran futbolculardan seçildi
Borçların kapanması, geçen sezon yaşanan tüm sıkıntılara rağmen ligde kalma başarısı, bu sezon Kırklarelispor yönetimini hareketlendirdi. Nokta atışı transferler ile takıma en iyi fayda sağlayacak isimler seçildi. Futbol kariyerleriyle göz dolduran, yıldızları sürekli parlayan isimler, Kırklarelispor'un yeni sezon hedeflerinin neler olduğunu herkese gösterdi.
"Herkese inat, kenetlenmeyi bırakmadık"
Başarının en büyük sırrının, inanan insanların bir araya gelerek kenetlenmesi olduğunu söyleyen, Başkan Volkan Can, dünden bugüne Kırklarelispor'u şöyle değerlendirdi; "Takımın başına geçtiğimizde ne yapacağımızı bilmiyorduk. Futbolcu sayımız yetersiz, borçlarımız boyumuzu aşıyordu. Tek yaptığımız inanmak oldu, inanmak. Biz bu takımı, layık olduğu yere, tırnaklarımızla kazıya kazıya getireceğiz dedik ve başardık. 2. Lig hayaldi, gerçek oldu. Kurumsallaşmak hayaldi, gerçek oldu. Borçların bitmesi hayaldi, gerçek oldu. Tüm bunları, birbirini aile fertlerinden ayırmayan o inanan insanlarla gerçekleştirdik. Tek istediğimiz Kırklarelispor'un layık olduğu yere gelmesiydi ve başardık" dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol