Kırklarelililerin "alternatif" tercihleri

Havaların yavaş yavaş ısınmaya başladığı şu günlerde özellikle bayanların aklına takılan en çetrefilli soru, "Acaba ne yapsam da zayıflasam?" oluyor. Yaza formda girmek adına birçok bayan spora ve diyete başvuruyor. Bunlara alternatif olarak aktar raflarında yerlerini alan birçok bitkide bayanların gözdesi olmaya devam ediyor. Kırklareli'nde aktarlık yapan Dilek Uzun, kilo verme konusunda başrollerde yer alan bitkiler hakkında bilgi verdi. Uzun; "Rejim ve sporun yanı sıra doğal yollardan kilo vermeye yardımcı olacak bitkilerden en çok ilgi görenler, Mate Çayı, Yeşil Çay, Biberiye, Rezene, Mısır Püskülü, Kiraz Sapı, Yeşil Kahve, Çubuk Tarçın ve Keten Tohumudur" dedi.
"Mate Çayı, Keten Tohumu ve Yeşil Kahve Çekirdeği sindirim sistemini hızlandırır"
Konuşmasına Mate Çayı'nı tanıtarak başlayan Uzun; "Mate Çayı özellikle çok fazla yemek yiyen kişilerin, iştahlarını keser ve tokluk hissi verir. Keten Tohumu doymamış yağ asitleri, potasyum, posa, E vitamini ve Omega-3 içerir. Bunun yanı sıra sindirim sistemini hızlandırır ve kilo vermenize yardımcı olur.

Her gün 1 tatlı kaşığı keten tohumu yoğurt, çorba gibi besinlerin içine katılarak tüketilebilir. Yeşil Kahve Çekirdeği kilo vermeye yardımcı olarak Klorojenik Asit içerir. Metabolizmayı hızlandırarak vücudun kalori harcama düzeyini arttırır. Günde 3 kez yemekten yarım saat önce, sıcak suyun içine bir tatlı kaşığı konularak içilebilir" dedi.
"Biberiye, kiraz sapı ve mısır püskülü çok iyi ödem sökücülerdir"
Kiraz Sapı, Mısır Püskülü ve Biberiye'nin çok iyi ödem sökücüler olduğunu vurgulayan Uzun; "Biberiye çayı, etkili bir idrar atıcı ve ödem sökücü bitki çayıdır. O nedenle biberiyre çayı, Zayıflama kürlerinin vazgeçilmez bir bitkisel çayıdır. Bunun dışında Kiraz Sapı ve Mısır Püskülü'de aynı görevi görürler. Zayıflamada vücuttaki ödemleri atmak en önemli konudur. Biberiye ödemlerle mücadelede en etkili yollardan birisidir. Ayrıca Biberiye çayı bağırsaklarda salgılattığı bir enzimle sinirlilik ve asabiyete iyi gelen bir bitkisel çaydır. Büyük bir fincana, bir çay kaşığı biberiye koyarak, üzerine kaynar su ilave edin. 10 dakika bekledikten sonra, bal ile tatlandırarak içebilirsiniz. Bunu günde 3 kez yapabilirsiniz"
"Yeşil çay diyetlerle birlikte kilo vermenize yardımcı olur"
"Yeşil çayın tek başına karın yağı yakmanıza veya kilo vermenize etkisi çok azdır. Günde 2-3 bardak yeşil çay ile düzenli diyet ve egzersizler istediğiniz sonuca ulaşmanızı sağlayacaktır. Bir büyük fincana 1-2 çay kaşığı yeşil çay atabilirsiniz. Yeşil çayı kaynatmayınız yeşil çayın üzerine kaynamış su ekleyerek demleyiniz, demlenme süresi 2 dakikadan az 6 dakikadan fazla olmamalıdır. İçerisine şeker koymayınız. Şeker yerine bal koyabilirsiniz ayrıca yeşil çayınıza nane ya da zencefil de ekleyebilirisiniz. Yemeğin üstüne Yeşil Çay içmeyiniz sabah aç karınla ve yatmadan önce aç karınla içerseniz çok faydalıdır" şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol