Kırklarelili Turgay Şeren'ler Geliyor

Sportif anlamda kendini geliştiren ve alanında adını duyurmaya başlayan Kırklarelili yetenekler göğsümüzü kabartmaya devam ediyor

Kırklareli'nden çıkan bir yetenek o Kıvanç Küçükkarış. Futbol yaşamına 7 yaşında Kırklareli'nin Kayaspor kulübünde başladı. 25.02.1994 doğumlu olan Küçükkarış başarılı futbol yaşamında bir gün takım maçında kaleyi korurken oluşan bir pozisyonda kendi kalesinden futbol tabiri ile dersek eğer attığı kaleci degajı ile meşin yuvarlağı karşı takımın ağlarına yollayarak aslında bir nevi ben geliyorum demiş oldu.
Bu golün ardından ayakta alkışlanan genç yetenek bu maçtan sonra gazete manşetlerine konu oldu. Yine Ankara Keçiörengücü takımının temsilcilerinin de olduğu bir takım maçında kaleci Kıvanç yaptığı hamleler ve göze hoş gelen kurtarışlarla temsilcilerin radarına girmiş oldu.
"Profesyonelliğe Göz Kırptı"
Maçın ardından Ankara temsilcileri Kayaspor Başkanı Özay Balcı ile yapılan görüşmeler sonucunda 01.10.2009 tarihinde Kırklareli'nin genç yeteneği Kıvanç Küçükkarış bonservis bedeli 15.000 Türk Lirasına mor beyaz renklere Keçiörengücüspor'a transfer oldu. Daha 15 yaşında hayata bambaşka bir pencereden bakma fırsatı buldu.
Artık o Mor Beyaz renkler için mücadele ediyordu. Buraya geldiğinde de Kırklareli'nde ki yeteneğine daha fazla katkı yaparak A takım maçlarında kaleyi koruma fırsatı buldu. Küçükkarış'ın olduğu takım 2014 yılında istikrarlı gidişin sonrasında Kıvanç burada bir de Lig Şampiyonluğu yaşadı.
"Gittiği Takımda Terlettiği Forma Numarası 39 Oldu"
Kırklareli'nin yetiştirdiği genç yetenek her geçen gün başarılarına bir yenisi eklerken oynadığı takımlarda Kırklareli'nin plaka kodu olan 39 numaralı formayı gururla taşıyordu.
Kıvanç çıtayı yükselterek 21.08.2014 tarihinde Hatay Erzinspor'a kiralık olarak gönderildi. Şuan burada ter döken Kırklareli'li genç yetenek oldukça istikrarlı bir sezon geçiriyor.
Biz Kırklareli olarak gurur duyduğumuz Kıvanç Küçükkarış'a başarılarının devamını dileriz. Umuyoruz Kırklareli'nde günden güne bu gibi genç yeteneklerin sayısı artar ve iyi yerlere ulaşırlar.
"En iyi olmak değil, giydiğini formanın hakkını veren bir kaleci olmak istiyorum"
Kırklareli'nin adını ülke çapında duyuran genç yıldız, hedefinin giydiği formanın hakkını vermek olduğuna dikkat çekerek; "Kendime her zaman güvendim ama hiçbir zaman en iyi olmak gibi bir hayalim olmadı.
Benim hedefim, nerde olursa olsun giydiğim formanın hakkını vermek ve kendimden takdirle söz ettirmek. Zaten bunları yaptığınız zaman "EN İYİ" olursunuz. Tabii ki bu o kadar kolay bir şey değil. Çok çalışmak, sabretmek ve en önemlisi de yaptığımız işi sevmemiz lazım. Ben yaptığım işi fazlasıyla seviyorum ve yükselebilmek adına elimden gelen her şeyi yaparak, ilimizi en iyi şekilde temsil edeceğim" dedi.
"Sporun ilk kuralı topluma faydalı bir birey olmaktır"
Küçükkarış, sporcunun topluma faydalı olması gerektiğine vurgu yaparak; "Çok yetenekli olmanız ya da çok özel yeteneklere sahip olmanız, futbol gibi takım oyunlarında her zaman size yardımcı olmaz. Burada önemli olan takım arkadaşlarınızla iyi diyalog kurabilmek, takım oyununa yaktın olabilmektir. Bu da iyi bir birey olmaktan geçer.
Sporcu her zaman ilk olarak topluma faydalı biri olmalıdır. Eğer bunu başarırsanız, hem spor da hem de normal hayatınızda iyi noktalara gelirsiniz" diyerek düşüncelerini dile getirdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol