Kırklareli'den kısa kısa

Kamu personeli olmayan aile sağlığı elemanı alınacak

Kırklareli Aile Hekimliği Uygulamasında kamu görevlisi olmayan ebe, hemşire, sağlık memuru ve acil tıp teknisyenlerinin aile sağlığı elemanı olarak istihdam edilecek.
Kırklareli Halk Sağlığı Müdürlüğü, Kırklareli Aile Hekimliği Uygulamasında kamu görevlisi olmayan ebe, hemşire, sağlık memuru ve acil tıp teknisyenlerinin aile sağlığı elemanı olarak istihdam edileceğini bildirdi. Konuya ilişkin duyuruya göre; Aile Sağlığı Elemanı olarak istihdam edilmek üzere; kamu görevlisi olmayan ebe, hemşire, sağlık memuru (toplum sağlığı), ilk ve acil yardım teknisyeni ile vekil ebe-hemşirelerden aile hekimliği birimlerine personel alınacak.

Aile Sağlığı Elemanı olarak çalışmak isteyenler gerekli belge ve dilekçe ile birlikte Kırklareli Halk Sağlığı Müdürlüğüne şahsen müracaat edecekler. Üçüncü şahıslar aracılığı ile ve postayla yapılan başvurular kabul edilmeyecek. Müracaatlar 22 - 26 Aralık 2014 tarihleri arasında kabul edilecek.
Aranan şartlar…
Söz konusu başvurularda adaylarda, Türkiye'de mesleğini icra etmeye yetkili ve ortaöğretim veya yüksek öğretim kurumlarının ebelik, hemşirelik, sağlık memuru (toplum sağlığı), acil tıp teknisyenliği bölümlerinden mezun olanları şartı aranıyor.
Vekil ebe-hemşire- sağlık memuru (toplum sağlığı) olarak çalışan kişiler de başvuru yapabilecekler.
Başvuru için Kırklareli'de ikâmet şartı aranmayacak. Ülke genelinden yapılan başvurularda kabul edilecek.
Başvuru tarihi itibariyle altı ay öncesine kadar kamu görevlisi olanlar (657 sayılı Kanun 4/A, 4/B, 4924 sayılı Kanun, 399 sayılı KHK, 5393 sayılı Kanunun 49 uncu maddesine göre çalışanlar v.b) başvuramayacak.
Başvuru bir dosya ile doğrudan aile sağlığı elemanı olarak sözleşme yapılacak kişi tarafından Halk Sağlığı Müdürlüğüne yapılacak olup posta veya diğer yollarla yapılan başvurular kabul edilmeyecek. Başvuru ile ilgili detaylar ve dilekçe örnekleri Kırklareli Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün web sitesinden alınabilecek.
Halkın katılımı
toplantısı
Kırklareli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, "Sedko Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali Dogalgaz Boru Hattı" için halkın katılımı toplantısının 25 Aralık 2014 günü saat 11.00'da Merkez İlçeye bağlı Kızılcıkdere Köyü Köy Kahvehanesinde yapılacağını bildirdi.
Konuya ilişkin yapılan duyuruda;
"Kırklareligaz Enerji Üretim San. ve Tic. A.Ş. tarafından; Kırklareli İli, , Merkez İlçesi, Değirmencik, Kavakdere, Bayramdere ve Kızılcıkdere Köyleri Mevkiinde Kırklareligaz Enerji Üretim San. ve Tic. A.Ş. tarafından "Sedko Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali Dogalgaz Boru Hattı" açılıp işletilmesi planlanmaktadır. Söz konusu proje için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Yönetmeliğinin 9. Maddesi gereğince aşağıda belirtilen tarih ve saatte faaliyetle ilgili Halkı bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak için "Halkın Katılımı Toplantısı" yapılacaktır" denildi.
Kursu Öğreticilerine Yönelik Hizmet İçi Eğitim Kursu
Kırklareli Müftülüğü Kur'an Kursu Öğreticilerine Yönelik Hizmet İçi Eğitim Kursu düzenlendi.
Kur'an kursu hizmetlerinin etkin ve verimli bir biçimde sunulması amacıyla Kırklareli Müftülüğü Merkez Kur'an Kursunda 20 Ekim - 15 Aralık 2014 tarihleri arasında Kur'an-ı Kerim Hizmet İçi Eğitim Kursu düzenlendi.
Kırklareli Müftülüğüne bağlı Kur'an Kursları'nda görevli 12 öğreticinin katıldığı hizmet içi eğitim kursunun ardından rehber öğreticilere Kırklareli Müftüsü İsmail Bayrak tarafından plaket verildi. Kursun sonunda katılım belgelerini alan öğreticiler, kursun mesleki ve kültürel gelişimlerine katkı sağladığını, motivasyonlarını ve mesleklerine olan ilgilerini artırdığını ifade ettiler.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol